2010. március 30., kedd

Vacsoracsata 2010. 41. adás - Zimány Linda a házigazda


Zimány Linda

Műsorvezető



Zimány Linda elkápráztatta vetélytársait

A szőke szépség háromfogásos menüsora osztatlan sikert aratott vendégei körében.

Zimány Linda nem az irigylésre méltó főzőtudományáról híres, hanem a közte és Britney Spears között lévő kísérteties hasonlóságról. A szőke szépség azonban nem a külsejéből akar megélni, diploma után ugyanis ügyvédként szeretne dolgozni.

A szexi műsorvezető nem először tesz tanúbizonyságot főzőtudományáról az RTL Klub képernyőjén. Első alkalommal azonban még ügyetlenül mozgott a konyhában, látszott rajta, hogy minden, amit csinál, azt először teszi. Nem tudta, mire használják a szűrőt, a fakanalat és a borsdaráló működtetése is nehézséget okozott. Most viszont olyan rutinosan és határozottan mozgott a konyhában, hogy még maga is meglepődött.

Ezek után az sem meglepő, hogy az előző vacsorával ellentétben a mostani osztatlan sikert aratott. St. Martin és Selmeczi Tibor 8-8, Héder Barna 9, Esztergályos Cecília pedig 10 ponttal jutalmazta Linda főzőtudományát, így összesen 35 ponttal büszkélkedhet.



Videó





Előétel:

Mentás vizitormás zöldborsóleves

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 szelet füstölt baconszalonna
60 dkg zöldborsó
10 dkg vizitorma vagy rukola
1 csokor friss mentalevél
7 dl víz
1 dl tejszín

bors
1 db zöldségleves kocka

Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a felkockázott szalonnát. Pirítsuk néhány percig, utána adjuk hozzá a felvágott vöröshagymát. Pároljuk rövid ideig, és tegyük bele az összecsapkodott mentalevelet. Keverjük jól össze a forró hagymás zsiradékkel, majd adjuk hozzá a mélyhűtött zöldborsót. Sózzuk, majd a vizitormát is keverjük bele. Öntsük fel a vízzel, daráljunk rá borsot és ízesítsük a leveskockával. Közepes lángon főzzük 10 percig, majd pürésítsük kézi mixer segítségével. Ha a leves túl sűrű hígítsuk még vízzel.
Tálaljuk a kész leves tányérokba vagy leveses csészékbe, tetejét tejszínnel csorgassuk meg.



Főétel:

Mogyorós csirkefalatok karambolás rizzsel

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
5 dkg friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 db zöldcitrom
2 ág friss bazsalikom
15 dkg pirított sósmogyoró
4 evőkanál barnacukor
3 evőkanál piros curry paszta
3 evőkanál szójaszósz

darált bors
olívaolaj

Körethez:
50 dkg basmati rizs
3 db érett csillaggyümölcs (karambola)

4 evőkanál étolaj

Elkészítés:
Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, csorgassuk rá a szójaszószt, és főzzük egy-két percig.

Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemell filét és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a mogyorószószt, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal, és ízesítsük sóval. Az elkészült húst vegyük le a tűzről és tálaljuk a karambolás rizzsel.

A körethez csorgassuk az olajat egy lábasba, tegyük bele a rizst. Sózzuk, majd kis lángon állandóan kevergetve hevítsük fel. Vigyázzunk ne piruljon meg. Ha a rizsszemek forrók, öntsük fel 7.5 dl forró vízzel. Fedjük le ha felforrt, és kis lángon pároljuk készre. Ha elkészült keverjük hozzá a felszeletelt csillaggyümölcsöt.



Desszert:

Szexi banán köntösben, karamellszósszal

Hozzávalók:
5 db kisebb méretű banán
5 lap teljes kiőrlésű rétestészta
1 l étolaj a sütéshez

Karamellszószhoz:
30 dkg cukor
1 evőkanál vaj
3 dl tejszín
porcukor
mentaág

Hámozzuk meg a banánokat, majd tegyük a széthajtott réteslapra. Göngyöljük fel, és a széleit kissé csavarjuk el, mintha szaloncukrot csomagolnánk.
Forrósítsuk fel az olajat egy kis lábasban, tegyük bele a becsomagolt banánokat, majd közepes lángon mindkét oldalát süssük ropogós pirosra. ha elkészült szedjük át egy konyhai kéztörlővel borított tányérra.

A karamellszószhoz szórjuk a cukrot egy kis lábasba, és hevítsük addig míg szép aranysárgára nem pirul. Tegyük hozzá a vajat, keverjük el benne, majd öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk pár percig, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Tálaljunk egy sült banánt nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral, majd a csorgassuk meg a karamellszósszal. Friss mentaággal dekoráljuk.



Forrás: rtlklub.hu

3 megjegyzés:

Unknown on 2010. április 2. 16:38 írta...

nagyon szép eza lány és inteligens szolid remélem nem megy a többi után és ő is mesztelenkedni fog mert ezek a vetközös lányok csak szex partnerekkel álompárok ideiglenesen de feleségnek egyikse kell vigyázz magadra mág nem késő mindenjot neked

Unknown on 2010. április 2. 16:46 írta...

előző megjegyzésem vissza vonom

Colos on 2010. április 9. 20:48 írta...

Jól teszed! Egyik ismerősömöm is a KözGázra jár ahová Linda is és mondta hogy alig jár be és elég dinka.Plusz feje is nagy. :-)

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template