2010. március 19., péntek

Vacsoracsata 2010. 34. adás - a Rakonczai fivérek a házigazdák


Rakonczai fivérek

Zenészek


Remekeltek a Rakonczai fivérek a Vacsoracsatában

Az egykori VIP és R-Port zenekar testvérpárja a pénteki Vacsoracsatában bebizonyította, hogy nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is megállják a helyüket.

A zenész testvérpár Rakonczai Viktor és Imre a VIP együttes tagjaiként váltak ismertté, a várva várt nagy sikert mégis az R-port hozta meg nekik. A számtalan zenei díj tulajdonosai nemcsak filmzenéket, hanem más énekeseknek is írnak slágergyanús dalokat. Gasztronómia kitüntetésük még nincs, és azok után, hogy eddig a napig még csak vendégként jártak a konyhában, nem is lesz.

Annak ellenére, hogy mind a két fiú tapasztalatlan a főzést illetően, nagy lelkesedéssel vetették bele magukat már a vásárlásba is. Először abc sorrendben beszerezték a menüsorhoz szükséges alapanyagokat, majd nekikezdtek a főzésnek.

A fivérek vetélytársaik nem sok jót reméltek a ma esti vacsorától, ennek ellenére mindenki teli hassal távozott. Tallós Rita és Trokán Péter 8-8, Dombovári Vanda pedig 10 ponttal jutalmazta a fiúk főzőtudományát, így összesen 26 ponttal büszkélkedhetnek.


Videó






Előétel:

Libamájszeletek grillázzsal, Vilmoskörtével

Hozzávalók:
1 kg libamáj
5 db Vilmoskörte (friss érett)
1 csokor bazsalikomlevél
3-4 evőkanál olívaolaj
darált bors
30 dkg cukor
2 maréknyi dióbél

Szeleteljük fel a libamájat egy centis darabokra, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyünk mindegyik tetejére a bazsalikomlevelekből.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele kevéske olívaolajat, majd közepes lángon süssük meg a libamájszeleteket. Mindegyik oldalát két-két percig. Ha elkészült szedjük ki egy tányérra.

Szórjuk a cukrot egy nagy száraz serpenyőbe, hevítsük addig míg a cukor arany barnára nem pirul. Vegyük le a tűzről és szórjuk bele a diószemeket. Tegyünk egy sütőpapírt sütőlemezre, majd öntsük a diós olvasztott cukrot rá. Kanállal egyengessük el a felületét, és hagyjuk kihűlni.
Tálaljunk adagonként 3 szelet sült libamájat nagy tányér közepére, melléje tegyünk a cikkekre vágott magházától megszabadított körtékből.
Vegyük le a diót a sütőlemezről, tegyünk a tetejére még egy ív sütőpapírt, majd klopfolóval törjük apró darabokra. Szórjuk meg vele közvetlen tálalás előtt a libamájszeleteket, friss bazsalikomlevéllel dekoráljuk.



Főétel:

Lekváros bébi csirke bécsi krumpli salátával

Hozzávalók:
5 db bébi csirke
1 pohár baracklekvár
1 diónyi friss gyömbér, fél teáskanál száraz chili (üvegben kapható chili forgácsok Jamie Oliver)
1 cserép friss kakukkfű vagy 1 csomag szárított
4 evőkanál olívaolaj
só, darált bors

Salátához:
1,5 kg kifli burgonya
1 fej fehér hagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál cukor
2 teáskanál só
1,5 dl borecet
1 evőkanál mustár
1 fej saláta

Csorgassuk meg a csirkéket olívaolajjal, daráljunk rá borsot és sózzuk meg. szórjuk meg a felületét kakukkfűlevelekkel, majd tegyük egy nagy tepsibe. forró sütőben 160-170 fokon süssük körülbelül 35-40 percen keresztül.
Míg a csirke sül készítsük el hozzá a lekváros kencét. Tegyük egy tálba a lekvárt, reszeljük bele a friss gyömbért és tegyünk hozzá a chili darabokból. Jó alaposan keverjük össze.
Ma a csirkék már szép pirosak, vegyük ki a sütőből és kenjük meg jól a fűszeres lekvárral. Tegyük vissza még sülni 10 percre, hogy a lekvár szépen rásüljön.

A salátához a burgonyát sós vízben héjastól főzzük meg. Készítsünk salátalevet cukorból, mustárból, sóval, ecettel és olívaolajjal és vízzel. Szeleteljük bele a még meleg meghámozott burgonyákat, tegyük hozzá a felkarikázott hagymát, majd óvatosan keverjük össze.
Tálaláskor tegyünk adagonként egy csirkét nagy tányérra, mellé pár levél salátát, majd erre kanalazzunk a levétől leszűrt krumpli salátából. A fűszeres lekvárból kanalazhatunk mellé.



Desszert:

Alma pizza vanília fagylalttal

Hozzávalók:
2 csomag friss vajas leveles tészta, 1 kg alma
1 üveg almapüré
10 dkg vaj
15 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás fagylalt

Hajtsuk szét a vajas leveles tésztát, majd tegyünk rá egy kisebb tányért. Éles késsel vágjuk körbe, hogy kis alakú köröket kapjunk. Adagonként egy-egy darabot készítsünk. Tegyük egymás mellé a kiszűrt karikákat egy sütőlemezre, kenjük meg olvasztott vajjal, majd kenjük meg az almapürével
Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé, és vájjuk ki a magházat. Szeleteljük vékony cikkekre, majd körkörösen borítsuk be vele a tésztát. Kenjük meg újra olvasztott vajjal, szórjuk meg barnacukorral, és tegyük forró sütőbe, 200 fokon süssük 10-15 percig.
Tálalás előtt grillező pisztollyal pirítsuk meg a tetejét, tetejére kanalazzunk a fagylaltból.



Forrás: rtlklub.hu




0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template