2010. március 10., szerda

Vacsoracsata 2010. 28. adás - Onyutha Judit a házigazda


Onyutha Judit

Időjárás jelentő


Egzotikus ízek Onyutha Juditnál

A népszerű időjós a szerdai Vacsoracsatában egzotikus menüsorral várta vacsoravendégeit.

Szerencsére Onyutha Judit még időben úgy döntött, hogy nem légiutaskísérőként, hanem időjósként bűvöli el a publikumot. A kétgyermekes anyuka a szerdai Vacsoracsatában bebizonyította, hogy ő nemcsak gyermekeit veszi le lábukról egy két ízletes falattal, hanem sztárvendégeit is.

Vacsoráján egzotikus menüsorral kedveskedett az éhes celeb társaságnak. Az előétele kókuszbundában sült rákfarkak voltak egzotikus szósszal, főételként fakéregben sült zöldséges csirkemellet szolgált fel basmati rizzsel, desszertként pedig banánkenyeret tett az asztalra karamellizált banánnal.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek pedig osztatlan sikert arattak vendégei körében. Völgyesi Gabi kivételével mindenki 10 ponttal jutalmazta Judit főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.



Videó





Előétel:

Rákfarok kókuszbundában, egzotikus szósszal

Hozzávalók:
25 db királyrák farok
30 dkg kókuszreszelék
félpohárnyi zsemlemorzsa
3-4 db tojás
kétpohárnyi liszt
fél liter étolaj
fél citrom leve
4 csepp tabasco szósz
két szál kapor

3 evőkanál majonéz
1 evőkanál édes chili szósz
fél citrom leve
1 csokor korianderlevél
2 evőkanál olívaolaj
darált bors
1 evőkanál mustár
2 db zöldcitrom
1 teáskanál curry

Elkészítés:
A rákok páncélját fejtsük le, de a legvégét hagyjuk rajta. Mossuk meg hideg vízben jól, majd csepegtessük le. Tegyük egy papírkéztörlőre, és itassuk le a felesleges vizet róla. Tegyük egy tálba, csepegtessük meg citromlével és a tabasco szósszal, majd szórjuk rá az összevágott kaprot, és hintsük meg sóval.

Egy tálba keverjük össze a kókuszreszeléket a zsemlemorzsával, üssük fel egy másik tálkába a tojásokat, villával verjük fel. Mártsuk lisztbe a rákokat, úgy, hogy a farok részénél fogjuk meg, majd tojásba, és utána a kókuszos keverékbe panírozzuk.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőbe, majd közepes lángos süssük ki a bepanírozott rákokat. Itatóspapírra szedjük ki, majd tálaljuk tányérokra, pár cikk zöldcitrommal megcsorgatva fogyasszuk.
Tegyük egy tálba a majonézt, ízesítsük citromlével, mustárral, chili szósszal. Fűszerezzük összevágott korianderlevéllel, darált borssal és curry-vel, majd jó alaposan keverjük össze.
Tegyünk pár kanálnyit a szószból üvegkelyhekbe, tetejére halmozzunk a kisütött rákból. Zöldcitrom cikkekkel dekoráljuk.



Főétel:

Fakéregben sült zöldséges csirkemell basmati rizzsel

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé
1 csomag ausztrál teafa-kéreg
3 evőkanál natúr joghúrt
2 teáskanál szték fűszerkeverék,
darált bors
2 szál sárgarépa
1 db cukkíni
1-1 db sárga
piros és zöld
kaliforniai paprika
1 fej saláta
4 evőkanál olívaolaj
1 db póréhagyma
basmati rizs
1 teáskanál kurkuma

Elkészítés:
Tegyük egy tálba a csirkemelleket, kanalazzuk rá a joghurtot, daráljunk rá borsot és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Jó alaposan keverjük össze, és sütésig tároljuk a hűtőszekrényben.
Míg a hűtőben pihen a hús, készítsük elő a zöldségeket. A sárgarépát, paprikát, cukkínit és póréhagymát vágjuk ceruza nagyságú csíkokra, majd nagy serpenyőben pár kanál olívaolajon hírtelen süssük meg.

Hasonlóan felhevített olívaolajban mindkét oldalát süssük elő a csirkemellnek.
Hajtsuk szét a fakérget majd az aljára tegyünk két levél salátát. Helyezzünk rá adagonként egy darab elősütött csirkemellet, majd halmozzunk rá az elősütött zöldségekből is. tekerjük fel a fakérget, és a két végét jó szorosan kössük össze. tegyük sütőlemezre és 250 fokos sütőben, nem hőlégkeveréses módban süssük 15-20 percen keresztül.
Ha elkészült tegyük nagy tányérra, tetejét késsel nyissuk meg, mellé köretnek párolt rizst kínáljunk.



Desszert:

Banánkenyér karamellizált banánnal

Hozzávalók:
2 pohár liszt
fél teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipetnyi só
13 dkg vaj
20 dkg cukor
2 db tojás
2 db banán
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál joghúrt (1 pohár=250ml)

Karamell banánhoz:
4 evőkanál cukor
2 dl tejszín
2 db keményebb banán
5 dkg vaj
2 cl rum

Elkészítés:
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, majd elektromos keverővel keverjük könnyű habosra. Egyenként üssük bele a tojásokat, majd az összetört banánt. Keverjük hozzá a joghurtot, majd óvatosan a liszt, szódabikarbóna, só, és sütőpor keverékét.
Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel egy kisebb méretű tepsit, majd öntsük bele a kész tésztát. Tegyük forró sütőbe, és 140-150 fokon süssük 30-35 percig.



Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template