2010. március 23., kedd

Vacsoracsata 2010. 36. adás - Xantus Barbara a házigazda


Xantus Barbara

Színésznő

Xantus Barbara (1967. szeptember 21.) magyar színésznő, filmszínésznő, szinkronszínész. A székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja.

A középiskola elvégzése után az ELTE bölcsészkarának francia – magyar szakára járt. Az egyetem 4. évében a Gór-Nagy Mária Színitanodába jelentkezett, ahova a Színművészeti Főiskolával egyidőben felvételt nyert. A Színitanodát választotta, így válhatott a Família Kft. című TV-sorozattal ismertté.
Forrás: wikipedia.org


Xantus Barbara elkápráztatta vetélytársait

Xantus Barbara nemcsak énekelni és táncolni, hanem főzni is tud, amit a keddi Vacsoracsatában be is bizonyított.

Népszerű színésznőnk nemcsak színészként tehetséges, hanem szakácsként is. A tapasztalt háziasszony ugyanis egy olyan háromfogásos vacsorával kedveskedett vetélytársainak, hogy egyhangúan mindenki 9 ponttal jutalmazta főzőtudományit, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.

Barbi vacsoráján nemcsak az első fogása, hanem a főétel is a desszert is osztatlan sikert aratott a sztárvendégek körében. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az estét pedig egy ABBA produkcióval zárta.


Videó






Előétel:

Birsalma krémleves pirított mandulával

Hozzávalók:
3 db birsalma
2 dl tejszín
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
fél citrom leve
2 evőkanál étkezési keményítő
fél rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor

szeletelt mandula

Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt reszeljük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vanília babbal. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki. Vegyük ki a fahéj rudat és a vanília babot, majd merülő mixerrel pürésítsük, és utána finomlyukú szitán passzírozzuk át. Hidegen és melegen is tálalhatjuk, tetejét pirított mandulával megszórva.



Főétel:

Sajtos-sonkás rakott zöld tészta

Hozzávalók:
60 dkg spenótos metélt tészta
30 dkg főtt füstölt sonka
2 pohár tejföl
2 db tojás sárgája
30 dkg vegyes reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
vaj az edény kikenéséhez

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt fokhagymát. Pároljuk rövid ideig, utána tegyük hozzá a kis darabokra felszeletelt sonkát. Pirítsuk pár percig, vegyük le a tűzről, majd kanalazzuk rá a tejfölt, keverjük hozzá a tojás sárgáját. Sózzuk, daráljunk rá borsot, tegyük hozzá a reszelt sajtot és a sós vízben kifőzött tésztát. Jó alaposan keverjük össze, majd tegyük vajjal kikent kerek tűzálló edénybe. Forró sütőben 150 fokon süssük kb. 30 percig. Ha elkészült borítsuk ki a formából és szeleteljük cikkekre.



Desszert:

Málnás grízpuding, csokoládé szósszal

Hozzávalók:
2 dl málnaszörp
4 dl víz
30 dkg búzadara
1 db egész vanília rúd
1 csomag vaníliás cukor
1 db fahéj
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál
rum
mentalevél

1 doboz friss málna
1 cserép mentalevél
darálós karamellcukor a dekorhoz

Keverjük össze a vizet a málnaszörppel, majd öntsük egy lábasba. Tegyük fel főni, és ha már forr, adjuk hozzá a kettévágott vaníliát, sót, fahéjat és a vaníliás cukrot. Vékony sugárban, állandóan kevergetve szórjuk bele a búzadarát, és kis lángon főzzük kb. 5-6 percig.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
A csokoládészószhoz tördeljük kis darabokra a csokoládét, tegyük egy kis lábasba, majd a lábast vízgőz fölé. Adjuk hozzá a vajat és olvasszuk fel. Ha elkészült kevéske rummal ízesítsük.
Tálaláskor kanalakkal formázzunk kis gombócokat a grízből, tegyük a tányérra. Csorgassuk meg a csokoládészósszal, friss málnaszemekkel és tejszínhabbal dekoráljuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template