2010. március 12., péntek

Vacsoracsata 2010. 30. adás - Völgyesi Gabi a házigazda


Völgyesi Gabi

Énekesnő

* Született:1977. jan. 23.
* Haja:szőke
* Szeme:zöld
* Magasság:177 cm
* Súly:59 kg
* Családi állapot:hajadon
* Csillagjegye:Vízöntő

Zenekar: Unique. Film: Tüskevár. Lemezek: Másvilág (2006), Mozaik Nagykoncert (2005), Mozaik (2003), Úttalan utakon (2001)

Jogi diplomát szerzett.
Forrás: stostoryonline.hu/sztarlexikon



Völgyesi Gabi imád nyerni

A hét legjobb sztárszakácsa címet ezen a héten Onyutha Judit, Harsányi Gábor és Völgyesi Gabi tudhatja magáénak.

Völgyesi Gabi az Unique együttes énekesnője. A színpadon kívül a tárgyalóteremben is megállja a helyét, hiszen jogi diplomával is büszkélkedhet a szőke szépség.

Gabi imád nyerni és ezt a héten többször el is mondta, épp ezért a pénteki Vacsoracsatában mindent elkövetett azért, hogy háromfogásos menüsorával elnyerje vetélytársai tetszését.

Előételként egy halas fogást, főételként egy perui specialitást, és desszertként is egy különlegességet szolgált fel vacsoravendégeinek. Az ételek osztatlan sikert arattak, a vacsora pedig nagyon jó hangulatban telt.

Gabi az estét egy zenés produkcióval zárta. Gallusz Niki kivételével pedig mindenki 10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.



Videó





Előétel

Rétegelt halas causa

Hozzávalók:
1 kg burgonya
4 evőkanál aji amarillo krém (lehet tabasco is)
2 db zöldcitrom leve
2 dobot tonhal konzerv
1 fej lilahagyma
1 pohárnyi majonéz
2-3 db avokadó

darált bors
3 db főtt tojás
1 maréknyi fekete olajbogyó
1 fej fodros saláta
1,5 dl étolaj

Elkészítés:
Főzzük meg a meghámozott burgonyát sós vízben, amjd szűrjük le és törjük át burgonyanyomóval. Keverjük hozzá a paprikakrémet, az étolajat, az egyik zöldcitrom kifacsart levét, borsozzuk, ajd jó alalposan keverjük össze.

Keverjük össze egy kis tálban a tonhalkonzervet, adjuk hozzá a majonézt és a fél apróra összevágott lilahagymát. Daráljunk rá borsot, sózzuk meg és keverjük jól össze.
Egy nagy pogácsaszaggatót helyezzünk nagy tányér közepére, tegyünk egy rétegnyit a burgonyás keverékből. Kanállal simítsuk el a felületét, amjd egy halas keverék kerüljön rá.

Tetejére ismét a burgonyás keverékből tegyünk, ezt is simítsuk le, majd a zöldcitrom levével összetört avokádót is tegyük rá. Vegyük le róla a pogácsaszaggatót, mellé salátalevelet, felkarikázott lilahagymát és fekete olajbogyót álalajunk. Főtt keménytojás karikákkal dekoráljuk.



Főétel

Aji de Gallina édesburgonyával és kukoricás rizzsel

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé
1 liter csirkehús leves
1 dl étolaj
2 evőkanál aji amarillo krém
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál dió
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 szelet fehérkenyér
2 dl tej
2 db keményre főtt tojás
1 maréknyi fekete olajbogyó

darált bors
2 teáskanál kurkuma

Körethez:
3 db édesburgonya
30 dkg rizs
2 pohárnyi kukoricakonzerv
3 evőkanál étolaj

Elkészítés:
Vágjuk le a kenyerek héját, tegyük egy kis tálba, és öntsük rá a tejet. Egy serpenyőben pár kanál olajon süssük élő a beborsozott és megsózott csirkemelleket, majd öntsük rá a csirkehús levest. Fedjük le fedővel és főzzük húsz percen keresztül. Ha elkészült szedjük ki a főző levéből, és hagyjuk kihűlni.

Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe a kinyomkodott kenyeret, tegyük hozzá az összevágott hagymát, fokhagymát, diót és a pároló léből 2 pohárnyit, majd turmixszoljuk össze. Öntsük vissza serpenyőbe, forraljuk jól fel, és utána tegyük bele a csíkokra felmetélt főtt csirkemelleket. Kis lángon főzzük még öt percig.

A körethez pároljuk meg kevés olajon a rizst, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd lefedve pároljuk készre. Ha elkészült keverjük hozzá a kukoricát.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, vágjuk falatnyi kockákra, és kanálnyi vajjal, egy nagy serpenyőben kortyi vízzel pároljuk puhára.

Tálaljunk nagy tányérokra a kukoricás rizsből, mellé pár kanál édesburgonyát, majd kanalazzunk rá a csirkeraguból. Tetejét parmezán sajttal szórjuk meg.



Desszert

Perui tejlekvárral töltött linzerkarikák

Hozzávalók:
2 doboz cukrozott sűrített tej
1 db vanília rúd

Tésztához:
17 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
25 dkg liszt, csipetnyi só
1 mokkáskanál sütőpor

Elkészítés:
A tejlekvárhoz öntsük a cukrozott tejet egy lábasba, tegyük bele a félbevágott vanília rudat. Állandóan kevergetve kis lángon főzzük körülbelül másfél órán keresztül, míg sűrű lekvárszerű állagú nem lesz. Ha elkészült vegyük ki belőle a vaníliát, majd hagyjuk kihülni.

A linzerhez szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot és a sütőport. Vágjuk bele a vajat, majd kezünkkel jól morzsoljuk össze. Tegyük hozzá a tojások sárgáját, és gyúrjuk jól össze. Ha keménynek ítéljük a linzertésztát, pár evőkanál tejszínnel lazítsuk fel. Gyúrjuk át alaposan, majd tegyük egy tányérra, fedjük be fóliával és pihentessük a hűtőszekrényben pár órán keresztül.

Tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyújtsuk ki három milliméter vastagságúra. Szúrjunk ki belőle öt centis karikákat, úgy hogy a fele kiszúrt karikának a közepét egy gyűszűvel még kiszúrjuk. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170 fokon 6-8 percig süssük. Ha elkészült hagyjuk kihűlni.

Tegyünk egy-egy teáskanálnyi tejlekvárt a megsütött karika közepére, majd helyezzük rá a kiszúrt és megsütött linzerkarikát. Kezünkkel óvatosan nyomjuk rá, és az egészet bőven szórjuk meg porcukorral.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template