2010. március 2., kedd

Vacsoracsata 2010. 22. adás - Szabó Sípos Barnabás a házigazda


Szabó Sípos Barnabás

Színész

Aki az elmúlt 20 évet nem a holdon töltötte tudja, hogy ha a tévében George Clooney kinyitja a száját Szabó Sípos Barnabás szól belőle. Kevesen tudják, de népszerű szinkronszínészünk, ha épp nem dolgozik, ecsetet ragad és vászonra viszi gondolatait.


Egy meghitt este Szabó Sípos Barnabással

A keddi Vacsoracsatában Szabó Sípos Barnabás látta vendégül vetélytársait.

Aki az elmúlt 20 évet nem a holdon töltötte tudja, hogy ha a tévében George Clooney kinyitja a száját Szabó Sípos Barnabás szól belőle. Kevesen tudják, de népszerű szinkronszínészünk, ha épp nem dolgozik, ecsetet ragad és vászonra viszi gondolatait.

A festés mellett Barnabás másik szenvedélye a főzés. Kisgyerekként apukájától tanulta az alapokat, és ha teheti, mindig ő főz gyermekeinek. Vacsoravendégeit egy olaszos menüsorral várta. Tamás kivételével az előétel és a főétel minden sztárvendégnek fejtörést okozott.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek pedig finomak voltak. Barnabás az estét egy szituációs játékkal zárta.

Straub Dezső 8, Csepregi Éva és Náray Tamás 9-9, Ördög Nóri pedig 10 ponttal jutalmazta népszerű színészünk főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.



Videó




Előétel:

Meleg Vichyssoice szarvasgomba carpaccio-val

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 spanyolhagyma
1 póréhagyma fehér része
4-5 „grenaille” kifli burgonya
4 pohár csirkehúslé
1/2 kiskanál kakukkfű, bazsalikom
1 1/2 dl tejszín vagy zsír dús tejföl
petrezselyemzöld
só és bors

Az olvasztott vajon többszöri keverés mellett 7 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a pórét, fűszereket, kevés sóval, lefedve 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük a csirkehúslével, ízesítjük sóval, borssal és keverés mellett 30 percig főzzük. Szitán áttörjük és hozzákeverjük a tejszín és tejföl elegyét. Felforraljuk. Tálaláskor adjuk hozzá a szarvasgomba carpacciot fejenként egy kiskanállal.



Főétel:

Osso Bucco polentával

Hozzávalók:
4 nagyobb szelet csontos borjúláb (egyenként kb. 20 dkg)
1 dl olívaolaj
1 répa
2 szál zeller (szárzeller!!)
1 kis póréhagyma
1 cikk fokhagyma
1 hagyma
3 dkg vaj
1 dl fehérbor
6 db hámozott paradicsom
1 liter húsleves
1 csokor petrezselyem
1/2 teáskanálnyi reszelt citromhéj

bors

Az olíva olajat felforrósítjuk, a borjúlábat elősütjük, a kockára vágott zöldséget és a hagymát, fokhagymát a vajon megpároljuk, fehérborral leoltjuk. A lábszárszeleteket lecsepegtetjük, a párolt zöldséghez tesszük a paradicsommal együtt. Ráöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk, és közép meleg sütőben (kb. 175 °C) 1,5 órán át pároljuk. Apróra vágott petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal tálaljuk.


Polenta

Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
1 ek. vaj
egy maréknyi frissen reszelt parmezán
egy csipet sáfrány
só, bors

Egy vastag falú edényben, felforralok egy liter vizet. Közben a mozsárban két nagy csipet durva tengeri sót és egy csipet sáfrányt összemorzsolok,
Amit a forrásban lévő vízbe szórok.
Fokozatosan a vízbe öntöm a kukoricadarát, miközben folyamatosan keverem, nehogy leragadjon az aljára. Ezután, alacsony lángon tovább főzöm, hogy néha-néha pöffenjen egyet. Pár percenként, gyors mozdulatokkal átkeverem egy fakanál nyelével, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Akkor van kész, ha már krémes a puliszkánk, és keverés közben elválik az edény falától. Ez körülbelül 30-45 perc, függően a mennyiségtől, és a hőfoktól.



Desszert:

„A csokoládé” mangó pürével

Hozzávalók:

5db valrhona csokoládé
3db mangó
mangó szósz
neutrális glassé

A csokoládékat 7 percre 180 C fokos sütőbe tesszük. ha kész, a formákból kifordítva forrón tálaljuk. A mangót julienne-re, majd apró kockákra vágjuk, a kötőanyaggal és a mangó szósszal összekeverjük, hűtőszekrénybe tesszük.
Valhrona: 70%-os kakaótartalmú speciálisan olvadó csokoládé




Forrás: rtlklub.hu

2 megjegyzés:

kartika on 2010. március 5. 0:32 írta...

Kedves Barnabás, kérem elárulni, hol vette a csokis édességet? negyon köszönöm. gratulálok a vacsorához,Mária

Net on 2010. március 5. 8:38 írta...

Mária, itt egy lehetőség csokivásárláshoz:
http://www.bortarsasag.hu/hu/delicat/valrhona-csokolade-tabla-tej-guanaja-41-75-g

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template