Ördög Nóri
Műsorvezető
Nóri egy kis szegedi kábeltévénél kezdte pályafutását, jelenleg pedig az RTL Klub egyik legnépszerűbb műsorvezetője. Eleinte a háttérben dolgozott, majd jöttek a képernyős munkák, mint a Kölyökklub, a Reggeli, a Szombat esti láz és a Csillag születik.
Fehér menüsor Ördög Nóránál
A szerdai Vacsoracsatában Ördög Nóra kápráztatta el vetélytársait főzőtudományával.
Ördög Nóra, hazánk egyik legnépszerűbb műsorvezetője nem először tesz tanúbizonyságot főzőtudományáról. Első alkalommal azonban nem egyedül, hanem nagymamája segítségével készítette el élete első háromfogásos menüsorát. Ez alkalommal azonban magára maradt, és egyedül próbált helyt állni a tűzhely mellett.
Nóri fehér menüsorral várta vendégeit. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek is osztatlan sikert arattak.
Szabó Sípos Barnabás 7, Straub Dezső 8, Náray Tamás és Csepregi Éva 10-10 ponttal jutalmazta Nóri főzőtudományát, így összesen 35 ponttal büszkélkedhet.
Videó
Előétel:
Hófehérke csiperkegomba levese, sajtos rúddal
Hozzávalók:
60 dkg apró hófehér csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
3-4 evőkanál liszt
2-3 dl tejszín
1 db zöldségleves kocka
fehérbors
só
1 csokor petrezselyem zöldje.
Sajtos rúdhoz:
1 csomag friss leveles tészta
1 db tojás
15 dkg reszelt trappista sajt.
Forrósítsuk fel a vajat egy fazékban, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát. Hevítsük kis lángon addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd tegyük bele a felszeletelt gombát (ne vágjuk nagyon vékonyra). Pároljuk rövid ideig, majd öntsünk rá kb. másfél liternyi vizet. Ízesítsük sóval, leveskockával és fűszerezzük őrölt fehérborssal. Főzzük negyed órán keresztül, majd sűrítsük be a hideg vízzel simára elkevert liszttel. Sűrűsége hasonlítson a krémleveséhez! Öntsük hozzá a tejszínt, és jól forraljuk ki.
A sajtos rúdhoz hajtsuk szét a tésztát, kenjük meg felvert tojással, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Éles késsel vágjuk hosszú, kb. két centis csíkokra. Tegyük sütőlemezre, és forró sütőben süssük pirosra.
Tálaljuk a leves csészékbe, tetejére szórjunk összevágott zöldpetrezselymet, majd a csészére helyezzük a sajtos rudat.
Főétel:
Ördöghal kapormártással, karos burgonyával és újrépával
Hozzávalók:
1,2 kg ördöghal filé
2-3 csokor kaporlevél
1 csokor petrezselyem zöldje
olívaolaj
darált színes bors
vaj a sütéshez
só
2 db zöldcitrom
Kaporszószhoz:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
só
1 csokor kaporlevél
csipetnyi őrölt fehérbors
fél citrom leve
1 dl tejszín.
Kapros körethez:
1 kg kifli burgonya (apróbbak)
2 csokor apróbb újrépa
1 csokor kaporlevél
2 evőkanál vaj
só
Vágjuk a halfilét ujjnyi vastag szeletekre, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá színes borsot, majd tépkedjünk rá kapor és petrezselyemzöld leveleket. Tegyük egy nagy tányérra, és sütésig tartsuk hűtőben.
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a halszeleteket. Erős lángon mindkét oldalát süssük meg. Vigyázzunk, csak rövid ideig süssük, mert könnyen megkeményedik.
Kaporszószhoz: Egy kis lábasban forrósítsunk fel két evőkanálnyi vajat, adjunk hozzá 2 evőkanálnyi lisztet, keverjük jól össze, majd engedjük fel 3 deciliternyi meleg tejjel. Ha szükségesnek látjuk, még hígíthatjuk tejjel. Sóval, összevágott kaporral, kevéske őrölt fehérborssal és citrom levével ízesítsük. Egy deciliternyi tejszín hozzáforralásával még krémesebbé tehetjük.
A körethez hámozzuk meg a burgonyát és az újrépákat, majd tegyük egy fazékba. Sózzuk és főzzük puhára, és még forrón szűrjük le.
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a leszűrt burgonyás répát. Erős lángon párszor megrázogatva forrósítsuk össze. szórjuk rá az összevágott kaporlevelet, azzal is keverjük jól össze.
Tálaljunk pár szem burgonyát és répát nagy tányérra, mellé két-hűrom szeletnyit a megsütött halból, majd az egészre kanalazzunk a kaporszószból. Friss kaporlevéllel, és zöldcitrommal dekoráljuk.
Desszert:
Pillecukor fehércsokoládé fondu-vel
Hozzávalók:
50 dkg fehér csokoládé
3 dl tejszín
A csokit a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk, egyneművé keverjük
Forrás: rtlklub.hu
Egy pillecukor recept
A hozzávalók:
5 tasak ízesítetlen zselatin
2 csésze víz (1 a zselatinhoz és 1 a cukorsziruphoz)
3 csésze porcukor
2 csésze kukoricaszirup (vagy méz)
1/2 teáskanál só
4 tasak vanília kivonat
Porcukor a forma hintéséhez
Az elkészítés lépései:
Oldd fel a zselatint vízben
Forrald fel cukorszirupot a tűzhelyen, amíg ez eléri a 118 C fokot
Öntsd a forró szirupot a zselatinba
Verd fel a keveréket körülbelül 25 percen keresztül, amíg ez habos péppé válik
Öntsd bele a pépet a serpenyőkbe, amiket előzőleg bőségesen megszórtál porcukorral
Hagyd pihenni egy éjszakát
Vágd fel a pillecukrokat és hempergesd meg porcukorban
Forrás: homemades.hu
1 megjegyzés:
kiváncsi lennák annak a kenyérnek a receptjére amit Nóra a müsörba készített...
Megjegyzés küldése