2010. március 17., szerda

Vacsoracsata 2010. 32. adás - Dombovári Vanda a házigazda


Dombovári Vanda

Műsorvezető

Dombóvári Vanda 1974. június 17-én született Gyulán. Középiskolai tanulmányait a Szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban végezte. Egyetemi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-kommunikáció szakán bölcsészként végezte. Szakmai karrierje az MTV-ben indult, most a RTL Klubnál műsorvezető.
Forrás: wikipedia.org


Indiai est Dombovári Vandánál

Az RTL Klub népszerű műsorvezetője a szerdai Vacsoracsatában egy különleges menüsorral kedveskedett vacsoravendégeinek.

Dombovári Vanda nem először tett tanúbizonyságot főzőtudományáról az RTL Klub képernyőjén, mivel már egyszer bebizonyíthatta a Vacsoracsata hűséges nézőinek, hogy ő nemcsak a képernyőn, hanem a konyhában is megállja a helyét.

Igaz nem egy konyhatündér, szeleburdisága miatta pedig hibát, hibára halmaz, ennek ellenére most is sikerült egy olyan háromfogásos menüt készítenie, hogy vacsoravendégeinek tátva maradt a szájuk.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek pedig osztatlan sikert aratattak. Tallós Rita 9 pontja kivételével mindenki 10 ponttal jutalmazta Vanda főzőtudományát, így összesen 29 ponttal büszkélkedhet.



Videó




Előétel:

Indiai fűszeres paradicsom és datolya chuntney lapos kenyérrel


Fűszeres indiai lapos kenyér

Hozzávalók:

500 gr sima liszt
2 teáskanál só
1 csomag szárított élesztő
3 evőkanál olívaolaj
3 dl víz

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, szárított élesztőt és az olajat. Fakanállal vagy elektromos dagasztógéppel kezdjük el összedolgozni, közben kis adagokban öntsük hozzá a meglangyosított vizet. Addig dagasszuk, még a tészta az edény falától el nem válik. Takarjuk le konyharuhával, tegyük meleg helyre, és kelesszük legalább egy órán keresztül. Akkor jó ha a tészta a kétszeresére dagad.
Borítsuk egy liszttel megszórt nyújtódeszkára, gyúrjuk át, és vágjuk 8 egyforma darabra. A kis darabkákat nyújtsuk körülbelül 15 centi átmérőjű korongokra. Tegyük liszttel meghintett tálra és kelesszük még öt percig.
Egy száraz serpenyőt forrósítsunk fel közepes melegre, tegyük bele egyenként a kinyújtott kenyeret. Mindkét oldalát addig süssük még arany barnára nem lesz.
Még melegen tálaljuk indiai szószos ételek mellé, kínálhatjuk tojásrántottához, de tehetünk a kenyérre zöldsaláta leveleket és felszeletelt sülteket is. Chutney-val megkenve izgalmas harapnivaló!
Tipp:
Dagaszthatunk a tésztába mazsolát, felszeletelt pirított hagymát, pirított diót, vagy összekockázott brie sajtot is.


Pikáns paradicsom chutney

Hozzávalók:

6 paradicsom
2 lilahagyma
2 piros chili
4 cm gyömbér
10 dkg barnacukor
1 dl vörösborecet
2 tk mustármag
1 marék datolya
Indiai lapos kenyerek több féle az indiai boltból

Elkészítés:
A paradicsomot durván kockákra vágjuk, a hagymát vékonyra szeleteljük, a chilit magtalanítjuk és felaprítjuk, a gyömbért megpucoljuk és aprítjuk.
Egy vastag aljzatú lábasba tesszük az összes hozzávalót, felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten, kb. 1 órán keresztül sűrű szósszá főzzük. Ha szükséges, adunk hozzá egy kis vizet. Amikor a hagyma puha, és a folyadék elpárolgott, akkor jó.
Hűlni hagyjuk, majd áttöltjük sterilizált övegekbe (kb 2×250 ml es üvegre lesz szükség)



Főétel:

Punjabi citromos csirke bengáli padlizsánnal, fahéjas rizzsel


Bengáli krémes padlizsán

Hozzávalók:

70 dkg padlizsán
2 teáskanál kurkuma
1 evőkanál Pataks Brinjal Pickle Aubergine, vigyázni ne csípőset vegyetek!
kevéske chili paprika
1,5 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriandermag
1 csokor friss korianderlevél,
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 dl kókusztej vagy tejszín
só, darált bors
3-5 evőkanál olívaolaj

Vágjuk falatnyi darabokra a padlizsánt, hintsük meg enyhén sóval. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a besózott padlizsánt, majd állandóan kevergetve pirítsuk meg.
Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, tegyük egy nagy lábasba. Csorgassunk rá olívaolajat, szórjuk rá az őrölt római köményt és az őrölt koriandermagot, majd kis lángon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a kurkumát, keverjük jól össze a pirított hagymával, utána öntsük fel a kókusztejjel vagy a tejszínnel. Ízlés szerinti mennyiségű chili paprikával, darált borssal és sóval ízesítsük. Forraljuk pár percig, míg krémesre nem sűrűsödik, utána tegyük bele a megpirított padlizsándarabokat. Rotyogtassuk néhány percig, majd keverjük hozzá a durvára összevágott korianderlevelet.
Tálaljuk tálkákba, és kis darabokra összetépett indiai kenyérrel mártogassuk ki. Önálló húsnélküli ételnek is kiváló fogás, de köríthetünk vele grillezett halakat, vagy sajtokat is.

Fahéjas rizs
Hozzávalók:
30 dkg Basmati rizs
3 evőkanál étolaj
fél teáskanál só
4.5 dl forró víz
1 db egész fahéj

Öntsük az olajat egy kisebb lábasba, szórjuk rá a rizs, és tegyük hozzá a kettétört fahéjat. Sózzuk meg, majd állandóan kevergetve pár perc alatt forrósítsuk meg. Vigyázzunk pirítani nem szabad. Ha a rizsszemek forrók, öntsük fel a forró vízzel, fedjük le fedővel, és pároljuk kis lángon puhára.


Citromos panjabi csirke

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
1 fej zúzott fokhaygma
2 fej kockára vágott vöröshagyma
kevéske gyömbér
2 evőkanál citromlé
fél evőkanál citromhéj
5 dkg vaj
10 dkg olaj
fél liter főzőtejszín
fél liter kókusztej
só, bors ízlés szerint
petrezselyem

A felszeletelt csirkemelleket olajos sós-borsos fokhagymás pácban kb. 1 órán át pácoljuk, majd egy teflonos serpenyőben kevés olajon hirtelen rozsdabarnára sütjük. Miután a csirkét egy tálra helyeztük, ugyanebben a serpenyőben üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk sorban a zúzott fokhagymát, a gyömbért, sót-borsot, a citrom levét és citromreszeléket, a petrezselymet, a főzőtejszínt, a vajat és végül a kókusztejet.
Végezetül főzzük össze néhány percen keresztül a szószunk elkészítése alatt „mellőzött” sült csirkemellinkkel!



Desszert:

Tejes Firni

Hozzávalók:
5 bögre tej
6 evőkanál kukoricaliszt
1 csésze cukor
2 tubus sűrített tej
4 evőkanál mandula
4 evőkanál pisztácia (vagy mogyoró)
8 nagy kardamom
2 teáskanál kevara aroma (más esszenciával helyettesíthető)
néhány szem málna vagy szeder

Forraljuk fel a tejet a sűrített tejjel. Keverjük el a kukoricalisztet egy kis vízzel simára és folyamatos keverés mellett öntsük a tejhez, míg a keverék besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot és az aromát. Öntsük kompótos tálakba vagy fagylaltos poharakba és hagyjuk megdermedni. Málna- vagy szederszemekkel, összetört kardamom magokkal, feldarabolt pisztáciával és hámozott mandulával dekoráljuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template