2010. március 8., hétfő

Vacsoracsata 2010. 26. adás - Gallusz Niki a házigazda


Gallusz Niki

Színésznő, énekesnő


Gallusz Niki kötényt öltött

A Club 54 egykori énekesnője fakanálra cserélte mikrofonját, hogy elkápráztassa vacsoravendégeit főzőtudományával.

Gallusz Niki profi színésznő és énekesnő, de szakácsként is megállja a helyét? Az aranytorkú díva nem csupán külsejére ügyel különös gonddal, de arra is, hogy mit tesz tányérjára. A hét első házigazdáját megcsodálhattuk már színházban, koncerten, magazinok címlapjain, főzni azonban eddig még senki sem látta.

Niki az adás elején bemutatta otthonát és a póló gyűjteményét, vacsorája helyszínéül azonban mégsem saját otthonát, hanem az egyik barátja lakását választotta. Vacsorája fő alapanyagai a zöldségek voltak, mivel szerette volna sztárvendégeiben tudatosítani, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés.

A fogások osztatlan sikert arattak sztárvendégei körében és a vacsora is nagyon jó hangulatban telt, az estéjét pedig egy zenés produkcióval zárta.

Völgyesi Gabi, Harsányi Gábor és Onyutha Judit 9-9, Dömsödi Gábor pedig 10 ponttal jutalmazta Niki főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.




Videó





Előétel:

Avokádókrém sajtos rúddal

Hozzávalók:
5 db avokádó
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
joghurt
mustár
majonéz
pár csepp citromlé
1 csomag leveles tészta
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt
1 doboz rukola saláta
Olivaolaj

Elkészítés:
Az avokádók belsejét kanállal egy tálba vájjuk, majd ízesítjük apróra összevágott hagymával, fokhagymával, citromlével. Megsózzuk és alaposan összekeverjük.

Sajtos rúd:
A sajtos rúdhoz a leveles tésztát széthajtjuk, megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Két centis csíkokra szabdaljuk, ráhelyezzük egy sütőlapra, majd forró sütőben megsütjük.



Főétel:

Spárgával töltött pulykamell, tejszínes szósszal, fenyőmagos jázminrizzsel

Hozzávalók:
5 nagy szelet pulykamell
30-30 dkg zöld és fehér spárga
15 dkg füstölt trappista sajt
15 dkg trappista sajt
15 dkg mozarella sajt
1 csokor zöldpetrezselyem
3 dl tejszín
csipetnyi őrölt szerecsendió
darált bors
kakukkfű
olívaolaj

Körethez:
50 dkg jázminrizs
1 maréknyi fenyőmag

3 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A pulykaszeleket klopfoljuk ki, majd daráljunk rá borsot, sózzuk, és szórjuk meg enyhén kakukkfűvel.
A mélyhűtött spárgákat dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük két percen keresztül. ha elkészült azonnal szedjük át és hideg vízzel tele edénybe. Ha lehűlt szűrjük le, és csepegtessük le alaposan.
Reszeljük le a sajtokat, tegyük egy tálba, tegyük hozzá az összevágott petrezselyem zöldjét, daráljunk rá borsot, és fűszerezzük őrölt szerecsendióval, majd keverjük össze jól.

Tegyünk egy kötegnyit a megfőzött spárgákból a pulykaszeletek közepére, kanalazzunk a sajtos töltelékből a tetejére. Jó szorosan göngyöljük fel, és tegyük egymás mellé, olívaolajjal megcsorgatott tűzálló sütőedénybe. Tetejére daráljunk borsot, és hintsük meg kakukkfűvel. Csorgassuk meg a tejszínnel, és tegyük forró sütőbe, ahol 160-170 fokon 20-25 percig sütjük.
Ha elkészült, vágjuk a tekercseket három darabba, tálaljuk nagy tányérokra, majd csorgassuk meg a tejszínes szósszal.
Körete fenyőmagos jázminrizs. Öntsük egy kis lábasba az olajat, majd forrósítsuk meg benne a rizst. Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk készre.

Egy száraz serpenyőben állandóan kevergetve pirítsuk meg a fenyőmagokat, majd keverjük a kész rizshez.



Desszert:

Lusta asszonyok rétese

Hozzávalók:
25 dkg rétes liszt
15 dkg sima liszt
1 csomag sütőpor
két csomag túró
reszelt citromhéj
20-25 dkg porcukor
teavaj
barack vagy ananász
fél liter tej
3 tojás
2 dl tejföl
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Tepsit kivajazzuk, majd zsemlemorzsával megszórjuk, elhintjük…
A kétfajta lisztet, a sütőport, porcukor negyedét jól összekeverjük, az egyveleg felét a tepsiben szétoszlatjuk egyenletesen…

A túrót a maradék porcukorral kissé áttörjük, citrom héját ráreszeljük, majd a tepsibe morzsoljuk…
A teavajat apró kockákra vágjuk, és a túró tetejére egyenletesen szétszórjuk…
A egyveleggel meghintjük.

A tejet, a tojást és a tejfölt jól kikeverjük, és ráöntjük a tetejére…
Sütőben közepes hőfokon (160 fok, légkeveréssel) kb 40-45 perc alatt megsütjük…gyümölcsöt is rátesszük.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template