2010. március 22., hétfő

Vacsoracsata 2010. 35. adás - Lovász Laci a házigazda


Lovász Laci

Műsorvezető


Műsorvezetőből szakács

Lovász Laci a hétfői Vacsoracsatában bebizonyította, hogy nemcsak a mikrofon, de még a konyhapult mögött is megállja a helyét.

Lovász Laci rádiós műsorvezető, újságíró, a Heti hetes új tagja, a hétfői adásban nem a humorával, hanem a konyhaművészetével próbálta elkápráztatni vacsoratársait.

A népszerű műsorvezető nem sűrűn szokott főzni, ennek ellenére lelkesen vetette bele magát a munkába. Előételként bazsalikomos sajtkrémmel töltött só kéregben sült szegfűszeges ananászt szolgált fel, főételként édes-savanyú tilápia fasírtot basmati rizzsel, desszertként pedig pekándió pite került az asztalra.

A vacsora nagyon hangulatban telt, az ételek osztatlan sikert arattak. Polyák Lilla, Xantus Barbara, Galambos Lajos és Gáspár Laci 9-9 ponttal jutalmazta Laci főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel:

Sókéregben sült ananász, bazsalikomos sajtkrémmel

Hozzávalók:
5 db bébi ananász
2 kg durvaszemcsés só
6-8 db tojás fehérje
1 csomag szegfűszeg
1 csomag kínai fűszerkeverék
50 dkg mascarpone sajt
1 nagy csokor friss bazsalikomlevél

Az ananászokba szurkáljunk darabonként 8-10 db szegfűszeget. Tegyük egy tálba a sót, csorgassuk hozzá a tojásfehérjét, és körülbelül 5 evőkanálnyit a fűszerkeverékből. Kezünkkel keverjük jól össze. Vigyázzunk, a sós keverék ne legyen túl szaftos, lágy. Vegyük a kezünkbe az ananászt, majd egyik felénél, kb. egy centi vastagságúan borítsuk be a sós keverékkel. Fordítsunk rajta egyet és minden oldalát, és az alját is borítsuk be. Ültessünk egy fél maréknyi sót egy tepsi aljára, és tegyük rá a beburkolt ananászokat. Tegyük forró sütőbe, 180 fokon süssük kb. 15-20 percig.
Ha elkészült törjük le róla a sót, vágjuk négyfelé, és vágjunk alá a hájának. Tálaljuk héjastul nagy tányérokra, mellé vékony csíkokra összevágott és a sajtkrémmel összekevert bazsalikommal tálaljuk.



Főétel:

Édes-savanyú tilápia fasírt basmati rizzsel

Hozzávalók:
1 kg fehér húsú szálkanélküli Tilápia halfilé
2 db tojás
2dl tej
1 csokor frissmetélőhagyma
3-4 evőkanál liszt

darált bors
3 evőkanál vaj a kisütéshez

Édes-savanyú paprikához:
4-6 evőkanál olívaolaj
1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
1 diónyi friss gyömbér
evőkanál méz
evőkanál fehér borecet
szál újhagyma

darált bors
chili paprika

Vágjuk kis darabokra a halhúst, vágás közben kezünkkel győződjünk meg róla, hogy valóban szálkamentes. Ha esetleg érezzük a szálkák szúrós tapintását, akkor éles késsel vágjuk ki a hal húsából. Tegyük a kis darabokra felvágott halhúst egy konyhai gyorsvágó gépbe, üssük hozzá a tojásokat, kanalazzuk rá a lisztet, fűszerezzük összevágott kaporlevéllel, kevéske darált borssal, és ízesítsük sóval. Öntsük rá a tejet, majd kapcsoljuk be e gépet, és aprítsuk össze. Vigyázzunk, ne vágjuk túl sokáig, mert akkor túl finomra pépesíti, elég, ha az alapanyagok szépen szétzúzódnak.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi vajat egy nagy serpenyőben, majd vizes kézzel formázzunk a húspépből lapos korongokat. Tegyük a serpenyőbe, és közepes lángon mindkét oldalát süssük pár percig.

Az édes-savanyú paprikához forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajt egy nagy serpenyőben, tegyük bele a vékony gyufaszál vastagságúra felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat, és közepes lángon pároljuk 4-5 percig. Csorgassuk hozzá a mézet, szeleteljünk rá pár karika chili paprikát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, ízesítsük kevéske sóval és az ecettel. Forraljuk jól össze, tálalásig tartsuk melegen. Köret: forrósítsunk fel két pohárnyi rizst pár kanál olajon, sózzuk, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel öntsük fel.



Desszert:

Pekándió pite

Hozzávalók:
Kész linzertészta (Tante Fanny)

A töltelékhez:
10 dkg vaj
3 tojás
10 dkg kukoricaszirup
20 dkg pekándió
15 dkg barnacukor
1 evőkanál liszt
fél zacskó vaníliás cukor
őrölt fahéj

Elkészítés:
Az omlós tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, Folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal, majd belekeverjük a lisztet. Másik tálban habosra verjük a tojásokat, majd összeöntjük a kettőt. Vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal fűszerezzük. A tésztát kinyújtjuk, gyümölcstortaformába nyomkodjuk, alját megszurkáljuk. Ráöntjük a krémet és megszórjuk a dióval. Közepesen forró sütőben kb. 35 percig sütjük.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template