2010. március 24., szerda

Vacsoracsata 2010. 37. adás - Polyák Lilla a házigazda


Polyák Lilla

Színésznő

Egy különleges este Polyák Lillával!

A szerdai Vacsoracsatában Polyák Lilla mutatta meg főzőtudományát.

Polyák Lilla musical színésznő, a Budapesti Operett Színház tagja, két gyönyörű gyermek édesanyja. A sokoldalú művész nemcsak szakmájában sikeres, hanem családanyaként is, és még főzni is tud, amit a szerdai Vacsoracsatában be is bizonyított.

Különleges ízvilágú menüsora ugyanis osztatlan sikert aratott vendégei körében. Galambos Lajos, Xantus Barbara és Gáspár Laci 9-9, Lovász Laci pedig 10 ponttal jutalmazta Lilla főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.



Videó






Előétel:

Tabbouleh salátával töltött paprikák

Hozzávalók:
4 dl víz
20 dkg bulgur
3 darab kemény húsú paradicsom
10 darab újhagyma
3 darab apró, friss chili paprika
1 darab petrezselyem csokor
1 darab mentalevél csokor
2 darab citrom leve
1 csipetnyi só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
3 evőkanál olívaolaj
5 db színes kaliforniai paprika
6 darab salátalevél a tálaláshoz

A vizet felforraljuk, a bulgurt beleszórjuk. A tűzről lehúzzuk, szorosan lefedjük (a fedele alá egy tiszta konyharuhát fektetünk), és megvárjuk amíg kihul. Ez nagyjából 20 perc, ami idő alatt a bulgur tökéletesen megpuhul és az összes folyadékot tökéletesen magába szívja.
A paradicsomot meghámozzuk, ehhez ha kell, előtte le is forrázzuk, félbevágva kimagozzuk, húsukat kis kockákra aprítjuk. Az újhagymát megmossuk, karikákra vágjuk, egy kicsit szétszedegetjük. A chili paprika magházát kivájjuk, húsát fölaprítjuk. A petrezselymet és a mentát finomra aprítjuk.

A citrom levét kifacsarjuk, a sót és a borsot elkeverjük benne, majd a olívaolajjal simára keverjük.
A puha bulgurt és az előkészített zöldségeket és az öntettel összekeverjük. Letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.
Tálaláskor a kivájt színes paprikákba töltjük



Főétel:

Házi töltött ravioli

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg durum liszt
1 db tojás
1-2 dl tej

Töltelékhez:
30 dkg ricotta
2 doboz tonhalkonzerv
1 maréknyi spenótlevél

bors
bazsalikomlevél

Szószhoz:
1 db édeskömény
3 dl tejszín
1 maréknyi koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 pohár reszelt parmezán

darált bors

Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a tojást, majd a tejjel gyúrjuk kemény tésztává. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki nagyon vékonyra.
A töltelékhez tegyük egy tálba a rikottát, adjuk hozzá a levétől leszűrt tonhalkonzervet, az összevágott bazsalikomlevelet, majd a leforrázott és kisdarabokra vágott spenótlevelet. Sózzuk, daráljunk rá borsot és keverjük jól össze. tegyünk egymás mellé a kinyújtott tésztára, széleinél kenjük meg tojássárgájával, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A töltelék széleinél jól nyomjuk össze, majd vágjuk kockákra. Forssában lévő sós vízben főzzük ki, majd keverjük össze a szósszal.

A szószhoz vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát, hevítsük meg egy serpenyőben az olívaolajon, majd tegyük bele a kis darabokra összevágott édesköményt. Pároljuk pár percig, utána öntsük rá a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, majd tegyük bele a felkockázott paradicsomot is. tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg



Desszert:

Crepe susette

Palacsinta alaptészta
Hozzávalók:
350 gr liszt
4 db tojás
1 evőkanál porcukor
6 dl tej
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez
porcukor
1 pohár szeletelt mandula
1 doboz karamell fagyi

Szószhoz:
2 db narancs leve
1 db citrom leve
20 dkg cukor
1 dl Cointeau likőr

Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet, ügyeljünk ne legyen csomós. Ha a palacsintatésztát túl sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk.
Palacsintasütőben az olajat hevítsünk fel, csorgassunk bele a tésztából, süssük egy percig, utána fordítsuk meg és a másik felét is süssük egy percig. Vigyázzunk vékony palacsintákat süssünk.

A szószhoz öntsük a cukrot egy lábasba, adjuk hozzá a narancs és a citrom levét, majd forraljuk pár percig, míg sűrű sziruppá nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a likőrt is.
A palacsintákat négyfelé hajtogassuk, tálaljuk egy nagy tányérra, majd öntsük le a narancsos sziruppal, porcukorral szórjuk meg. tálaljunk mellé egy-egy gombóc karamell fagyit, amit szeletelt pirított mandulával szórunk meg.


Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template