Galambos Lajos
Zenész
Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi (Soroksár, 1961. január 25. -), zenész, műsorvezető a nagy sikerű péntek esti Dáridó házigazdája. Legismertebb slágere a Hosszú fekete haj, aminek szövegét Deák Bill Gyula írta.
Sváb családból származik, az eredeti családnevük Grósz volt. A zenélés náluk családi hagyomány: az édesapja és a nagypapája hétvégenként lagzikat járva zenéltek. Lajos utcazenészként kezdte 1984-ben. Van egy öccse Galambos István, aki szintén zenész. A Dáridó című műsorban a Dáridó Szimpatikusok zenekart erősítette, dobolt. Három gyermeke van: Lajos, Boglárka, István.
Forrás: wikipedia.org
Galambos Lajos tökéletes házigazda
Elismert zenészünk a csütörtöki Vacsoracsatában megmutatta, hogy nemcsak énekelni, hanem főzni is tud.
Az egykori utcazenész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének büszke tulajdonosa, Galambos Lajos egyszer már bizonyított az RTL Klub nézőinek, hogy nemcsak a trombitával bánik virtuóz módon, hanem a fakanállal is.
Háromfogásos menüsora most is osztatlan sikert aratott vendégei körében. Xantus Barbara, Lovász Laci, Polyák Lilla és Gáspár Laci 10-10 ponttal jutalmazták házigazdájuk főzőtudományát, így összesen 40 ponttal büszkélkedhet.
Videó
Előétel:
Fokhagyma krémleves pirított fűszeres kifli chips-szel
hamarosan....
addig egy
Fokhagyma krémleves
Hozzávalók:
12 gerezd fokhagyma
2-3 ek olívaolaj
2-3 ek liszt
3 dl tej
só
törött bors
A tetejére:
2-3 szelet pirítós kockára vágva
1 db lilahagyma csíkokra vágva
15 dkg sajt reszelve.
Elkészítése: Megpucolok 12 gerezd fokhagymát, és bedobálom az aprítógépbe. Egy fazékban alig 2 ekl olívaolajon megpirítom a fokhagymát, majd rászórom a lisztet, végül felöntöm fél liter vízzel. Hozzáöntök még 3 a tejet, megsózom, borsozom és addig kevergetem, amíg szép homogén, krémlevest kapok. Megpirítom és felkockázom a korpás kenyeret, reszelek egy csomó sajtot, plusz összevágom a lilahagymát és ezekkel szervírozom a levest.
Forrás: cuccos.com
Főétel:
Fokhagymás királyrák farok soroksári káposztás cvekedlivel
Hozzávalók:
2 kg rákfarok
5-6 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál olívaolaj
1 db zöldcitrom, darált bors
2 csokor friss kapor
1 snidling
2 dl tejszín
Káposztás cvekedlihez:
1 fej édeskáposzta
só
őrölt bors
4 evőkanál étolaj
50 dkg kockatészta,
8 teáskanál cukor.
A káposztát reszeljük le nagyjuk reszelőn, majd hintsük meg sóval, és hagyjuk állni fél órát. Forrósítsuk fel az olajt egy lábasban, tegyük bele a cukrot, és pirítsuk barnára. Tegyük hozzá a levétől kinyomkodott káposztát, fűszerezzük borssal, és pirítsuk addig, míg a saját levélt el nem fövi, és a káposzta szép barnára nem pirult. Utána keverjük össze a sós vízben kifőzött tésztával.
A rákok páncélját fejtsük le, mossuk meg hideg vízben, majd csepegtessük le jól. Tegyük egy nagy tálba, csorgassunk rá olívaolajt, reszeljük rá a zöldcitrom héját és a fokhagymákat. Daráljunk rá borsot, adjuk hozzá az összevágott kaporlevelet, majd keverjük jól össze. Sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajt egy nagy serpenyőbe, majd tegyük bele a befűszerezett rákokat. Erős lángon süssük addig, míg a rákok szép pirosak nem lesznek. Vigyázzunk nem szabad teljesen átsütni, mert kemény lesz. Öntsük rá a tejszínt és forraljuk vele jól össze. Tálaljunk nagy tányér közepére a káposztás tésztából, tetejére halmozzunk a fokhagymás rákból. Friss snidlinggel dekorálhatjuk.
Desszert:
Tejes pite Tercsi mami receptje alapján házi baracklekvárral flambírozva
Hozzávalók:
1 l tej
25 dkg liszt
10 dkg cukor
1 dkg vaníliás cukor
1 kk. só
3 tojás
Tepsi kikenéséhez:
zsír
Díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
barackpálinkával önti le, és gyújtja meg
Elkészítés: A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Egy 40x40 cm-es tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsinta tésztát ujjnyi vastagon öntsük bele. A tésztát jó forró sütőben – kb. 250-300 Celsius fok – süssük szép pirosra, közel 1 órán keresztül. Sütés közben a tészta felhólyagosodik, ez az egyik jele annak, hogy jól készítettük el az édességet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve pihentessük a pitét, majd vágjuk nagy kockákra.
Tálalásnál hintsük meg a felszeletelt süteményt porcukorral, és adjunk hozzá sárgabaracklekvárt.
Forrás: rtlklub.hu
1 megjegyzés:
Tetszet ahogy mozgott a konyhában.
Mindha mindég ott let volna.
Megjegyzés küldése