2010. március 5., péntek

Vacsoracsata 2010. 25. adás - Csepregi Éva a házigazda


Csepregi Éva

Énekesnő

Éva pályafutását a Kócbabák nevű zenekarban kezdte. Később csatlakozott a Neoton Famíliához, amellyel megnyerte a tokioi Yamaha Grand Pix díját.


Csepregi Éva a Vacsoracsatában is remekelt

A Neoton Família szőkesége bebizonyította, hogy nemcsak énekelni, hanem főzni is tud.

Nincs olyan ember Magyarországon, aki ne ismerné Csepregi Évát. A ’80-as évek popikonja nemcsak hazánkat, hanem a fél világot meghódította hangjával.

A pénteki Vacsoracsatában Évát egészen új oldaláról ismerhettük meg. Bepillantást engedett féltve őrzött otthonában, és megmutatta, milyen az élete, ha épp nincs reflektorfényben.

Otthona a természet lágy ölén fekszik. Mivel imádja a természetet, házát is fából készítette, szobáit pedig virágokkal díszítette.

Éva vendégeit házias menüsorral várta. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek pedig osztatlan sikert arattak.

Éva főzőtudományát és vendégszeretetét Straub Dezső 9, Náray Tamás, Ördög Nóri, Szabó Sípos Barnabás 10-10 ponttal jutalmazta, így Évának összesen 39 pontja lett.


Videó






Előétel:

Palócleves

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár, apróra vágva
40 dkg krumpli akkorára vágva, amekkora a hús
40 dkg zöldbab, lehet fagyasztott is
só, bors,
egy kis erős paprika tárkony
tejföl
citrom

A húst megcsinálom pörköltnek, azzal a különbséggel, hogy beleteszem a tárkonyt is. Külön megfőzöm sós vízben a krumplit, úgy 80 %-osra, a zöldbabot, szintén majdnem készre, majd a pörköltöt felöntöm a krumplis vízzel, beleteszem a krumplit, és a zöldbabot, azaz összeöntöm, vigyázva arra, hogy ne legyen túl híg.
Összeforralom, a tejfölt jól kikeverem, lehet bele tenni egy kis lisztet, és beleöntöm a levesbe, csavarok rá egy kis citromot, és összeforralom.



Főétel.

Mandulás csirkecomb mandulaolajos-rukkolás krumplipürével

Hozzávalók:
6 csirkecomb. Kettévágva, bőr nélkül
5 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
10 dkg mandula
3 dl erőleves /kockából/
só, bors
rukkola
olaj, lehet Mandula olaj is
1,5 dl, Sherry, / lehet száraz Tokaji Szamorodni/

A csirkecombot megmosom, lenyúzom a bőrét, és kettévágom.
Az olajat felforrósítom, és a megpucolt mandulát világos barnára megpirítom. /Ha a mandula még héjas, akkor leforrázom, és könnyedén le tudom húzni a bőrét/. Vigyázni kell, hogy nehogy megégjen a mandula. Aztán kiszedem az olajból, és félreteszem.

A megmaradt olajban megpirítom a sózott, borsozott csirkedarabokat, elősütöm. Jót tesz neki, ha egy kicsit pirul, de nem kell készre sütni. Belerakom a comb darabokat egy fazékba, vagy kuktába, ráteszem a felkarikázott vöröshagymát, a gerezdjeire szedett fokhagymát, ráöntöm a húslevest, és a Sherry-t. Ha kuktában főzöm, akkor a forrástól számított 10 perc után leveszem, ha fazékban, akkor egy kicsit hosszabb.
Tálalásnál kiemelem a combokat a levéből, a szószból tehetünk rá egy kicsit.
Krumplipürével tálaljuk, amit megbolondítunk egy kis apróra vágott ruccolával, és vaj helyett mandula olajjal keverjük össze. A pirított mandulákat a hús tetejére szórjuk.

A maradék ruccolát egy kis olíva olajjal, és fokhagymával ízesítve, sózva, borsozva salátának is megcsinálhatjuk mellé, mert lesz egy kis színe az ételnek a tálalásnál.



Desszert:

Diós metélt palacsinta baracklekváros habbal

Hozzávalók a palacsintához:
40 dkg liszt
6 dl tej
4 dl ásványvíz
4 tojás

15 dkg dió
10 dkg porcukor
4 tojásfehérje
cukor
baracklekvár
vaj

A kisütött palacsintákat megtöltjük a cukrozott dióval, összecsavarjuk, a szokásos módon. Ujjnyi vastagra felszeleteljük, megforgatjuk a maradék cukrozott dióban, és vajjal kikent üvegtálba tesszük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük az egy két kanál cukrot, és a baracklekvárt. Rákenjük a tűzálló tálban lévő palacsintára, és 5 percre betesszük az előmelegített sütőbe.



Forrás: rtlklub.hu


1 megjegyzés:

Unknown on 2010. március 7. 13:28 írta...

palacsinta recept hibás, sok az ásványvíz, híg lesz a tészta.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template