2010. március 26., péntek

Vacsoracsata 2010. 39. adás - Gáspár Laci a házigazda


Gáspár Laci

Énekes

Gáspár László 1979-ben született Balassagyarmaton, 4 testvére van. Iskoláit szülővárosában végezte, vízvezetékszerelőnek tanult. Már általános iskolásként megmutatkozott művészi vénája, akkoriban azonban elsősorban a rajzolás terén bizonyított, több pályázatot is megnyert.
Énekelni 16 éves korában kezdett komolyabban, innentől azonban nem volt megálllás. Első sikerét az iskolai Ki Mit Tud?-on aratta, egy Demjén Ferenc dallal megnyerte az ének kategóriát. Jutalmul az igazgató egy basszusgitárral ajándékozta meg. Autodidakta módon, kitartó szorgalommal sajátította el a hangszer fortélyait. Ekkor ismerkedett meg olyan világhírű jazz-zenészek szerzeményeivel, mint Marcus Miller, Jaco Pastorius és George Benson. Ez az élmény a későbbiekben alapvetően meghatározta zenei ízlésvilágát, melyre a jazz zene mellett a soul és az R'n'B is hatott.
Forrás: gasparlaci.hu


Gáspár Laci kötényt öltött

Népszerű énekesünk nem tud főzni, ennek ellenére, vetélytársai mégis neki ítélték az ezüstérmet, háromfogásos menüsora ugyanis osztatlan sikert aratott.

Gáspár Laci néhány évvel ezelőtt tűnt fel egy tehetségkutató versenyben. Az évek során többször bebizonyította, hogy milyen nagyszerű énekes, főzőtudásáról azonban még nem tett tanúbizonyságot. A pénteki Vacsoracsatában mikrofonját fakanálra cserélte és elkészítette élete első háromfogásos menüsorát.

A vacsora osztatlan sikert aratott, Galambos Lajos 9 pontja kivételével pedig mindenki 10 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.



Videó






Előétel:

Jazzes brokkoli leves, parmezános pengetővel

Hozzávalók:
1 kg brokkoli
6-7dl tej
3 dl tejszín
1 teáskanál őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt fehérbors
1-2 db zöldségleveskocka


Pengetőhöz:
2 csomag Tante Fanny pizza tészta
3-4 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál reszelt parmezán sajt
rozmaringszár

Tegyük egy fazékba a megmosott és rózsáira szedett brokkolit, ha friss brokkolit használunk a gyengébb szárait is beletehetjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje.
Fűszerezzük kevéske őrölt fehérborssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval, ízesítsük sóval és leveskockával. Főzzük körülbelül tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet, és a tejszínt. Forraljuk jól össze, majd merülő mixerrel pürésítsük.
A pizza tésztát hajtsuk szét, tegyük a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre, majd éles késsel vágjuk vékony háromszög alakúra.

Kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg parmezán sajttal, és hintsük meg sóval. tehetünk rá rozmaringlevelet is összevágva. Tegyük forró sütőbe, és 180 fokon kb. 8-10 perc alatt süssük pirosra.



Főétel:

Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal, kukoricás rizzsel

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé
1 db póréhagyma
30 dkg juhtúró
2 evőkanál vaj
csipetnyi őrölt szerecsendió
csipetnyi darált bors

1 csokor petrezselyem zöldje
10 szelet baconszalonna
3 dl tejszín
20 dkg krémsajt
50 dkg rizs
30 dkg kukorica

4 evőkanál étolaj

A csirkemelleket hosszában vágjuk be, majd hajtsuk szét, mint egy könyvet. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk meg.
A póréhagymát vágjuk egy centis kockákra, dobjuk hideg vízbe és alaposan mossuk meg. szedjük át egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól.
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük hozzá a pórékockát, majd közepes lángon pároljuk 5-6 percig. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal, párolás közben állandóan kevergessük. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a juhtúrót, és az összevágott petrezselyemzöldjét.

Tegyünk két evőkanálnyit a pórés töltelékből a széthajtott csirkemellek közepére, majd göngyöljük fel jó szorosan. Mindegyik tekercset tekerjünk be szalonnával.
Csorgassunk meg egy nagy tepsit, vagy tűzálló sütőedényt pár kanál olívaolajjal, majd tegyük bele egymás mellé a csirketekercseket.

Öntsük a tejszínt egy tálba, tegyük hozzá a krémsajtot, majd jól keverjük össze. Öntsük a tepsiben lévő csirketekercsekre, tegyük forró sütőbe, 160 fokon süssük kb 25-30 percen keresztül, míg szép piros nem lesz a teteje.

A rizshez forrósítsuk fel az étolajat egy kis lábasban, tegyük bele a rizst, és állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Ha eléggé felhevült a rizs, öntsük fel 750 ml forró vízzel, sózzuk, tegyük hozzá a kukoricát, fedjük le fedővel és pároljuk készre.

Tálaláskor vágjuk három darabba a csirkemellet, helyezzük nagy tányérra, mellé körítsünk a kukoricás rizsből, és a tepsiben vele együtt sült sajtszószból kanalazzunk hozzá.



Desszert:

Tejszínes meggyes-csokis sütemény

Hozzávalók:
17 dkg vaj
30 dkg búzaliszt
40 dkg magozott meggy
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
2,5 dl tejszín
20 dkg barnacukor
3 db tojás,
2 teáskanál sütőpor
30 dkg étcsokoládé
csipetnyi só
porcukor

Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt üssük bele a tojásokat. Habverővel pár percig keverjük simára. Szórjuk bele a citrom lereszelt héját és ízesítsük csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük addig míg sima nem lesz.

Adjuk hozzá a levétől kinyomkodott meggyet és az apró darabokra összetört csokoládét, majd óvatosan keverjük össze.

Öntsük a masszát egy közepes méretű vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe. Egyengessük el simára a tetejét, majd szórjuk meg egy-két evőkanálnyi barnacukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 35-40 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény.
Ha elkészült még langyosan vágjuk kockákra és szórjuk meg porcukorral.



Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template