2010. április 30., péntek

Vacsoracsata 2010. 63. adás - Kaszás Géza a házigazda


Kaszás Géza

Színész
(Budapest, 1957. március 31. – )

Pályáját a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1979-ben a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte. 1989-től a Független Színpad tagja. Karakterszínész, aki sikerrel alakít romantikus hősöket.
Forrás: wikipedia.org


Kaszás Géza és a meglepetések estéje

Lángoló sajt, sertés agyvelő és sült sáska: az biztos, hogy Géza vendégei nem felejtik el a vacsorát.


Kaszás Géza is harcba szállt, hogy ő legyen a Vacsoracsata legjobb sztárszakácsa ezen a héten. Először családi és színházi fotókat mutatott, majd elindult, hogy beszerezze a vacsora alapanyagait. Géza nagyon szereti a különlegességeket, ezért egy igazi Gourmandériába ment vásárolni.

Később Kovács Lázár érkezett egy hatalmas parmezán sajttal, és kicsit segédkezett az elkészítésnél. Leült egy székre a háttérben, és koktélokat kortyolgatott.

Géza nagyon otthonosan mozog a konyhában, szépen elkészítette a menüt: kukorica krémleves garnélarákkal és tortilla chips-szel, sótéglán sült fűszeres csirkemellek parmezános tésztával, bazsalikomos vanília fagylalt csokoládés libatöpörtyűvel.

A vacsora elnyerte a vendégek tetszését, különösen a főétel, amelyet Géza igazán látványosan tálalt fel. A hatalmas parmezán sajtot meglocsolta alkohollal, meggyújtotta, így az felolvadt, kicsit megreszelte és abba tette a tésztát.

A töpörtyűs desszertet vegyes érzelmekkel fogadták a vendégek.

A vacsora után Géza meglepetéssel készült a többieknek, ebben Lázár volt a segítségére. A mesterszakács mindenkinek adott valami különleges ételt, amelyről csak a végén tudták meg, mi volt az. Géza egy kis sertés agyvelőt evett, Miki csigát, Enikő rántott borjú fület, Bery sáskát falatozgatott, Éva pedig a legextrémebbet kapta, sertés végbeléből készült finomságot.

Géza az estéjére 37 pontot kapott.

Miután mindent elfogyasztottak, kihirdették a heti végeredményt, amely szerint Bery lett a harmadik helyezett 32 ponttal, a második helyen hárman osztoztak: Détár Enikő, Szakál Miki és Kaszás Géza, ők 37 ponttal büszkélkedhettek. A hét legjobb sztárszakácsa pedig a 40 pontot bezsebelő Bay Éva lett.



Videó




Előétel:

Kukorica krémleves

Hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj
2 maroknyi tisztított garnélarák

bors
3 evőkanál vékony szeletre vágott póréhagyma
2 evőkanál vaj
1 teáskanál só
1 gerezd zúzott fokhagyma
¼ kg kukorica
1l víz
1dl tejszín
apróra vágott koriander levél
pattogatott kukorica

Az olívaolajon lepirítjuk a sóval, borssal gyengéden bedörzsölt garnélarákot és félretesszük.
A visszamaradt olajon lepirítjuk a póréhagymát, hozzáadjuk a vajat, sót, fokhagymát és kukoricát. Kevés ideig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és tejszínnel és kiforraljuk. Botmixerrel pürésítjük, teaszűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a félretett rákot, meghintjük korianderrel, majd megszórjuk pattogatott kukoricával.



Főétel:

Sótéglán sült csirke parmezános tésztával

Hozzávalók:

5 db csirkemell filé
olívaolaj
friss fűszernövények
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
1 fej fokhagyma

darált bors
10 db tojás
1 kg liszt
5 dl tejszín
10 dkg reszelt parmezán

A csirkemelleket a sütőben 160 fokra felmelegített sótéglákra helyezzük és 20-25 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalával is így járunk el. A sütés befejeztével, fűszeres olívaolajjal megkenjük.

Tésztát készítünk.

A félbevágott és közepén kivájt parmezán tömb mélyedését meglocsoljuk alkohollal, meggyújtjuk. A láng hatására a sajt mélyedésének felszíne meglágyul, ide helyezzük a tésztát és belekeverjük.



Desszert:

Bazsalikomos vanília fagylalt csokoládés libatöpörtyűvel

Hozzávalók:

5 tábla Boci étcsoki
20 dkg libatepertő
vanília fagyi (Haagen Dazs)
1 cserép friss bazsalikom

A felolvasztott csokoládét lehetőleg műanyag tálcára öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd meghintjük a finomra vágott libatöpörtyűvel. Megütögetjük, hogy a libatöpörtyű egyenletesen eloszoljon a csokoládéban, és hűtőbe tesszük.

A vanília fagyit felolvasztjuk, meghintjük a finomra vágott bazsalikommal, alaposan összekeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Az összevágott, tört csokival a fagylalt gömböket megtűzdeljük öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd meghintjük a finomra vágott libatöpörtyűvel. Megütögetjük, hogy a libatöpörtyű egyenletesen eloszoljon a csokoládéban, és hűtőbe tesszük.
A vanília fagyit felolvasztjuk, meghintjük a finomra vágott bazsalikommal, alaposan összekeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Az összevágott, tört csokival a fagylalt gömböket megtűzdeljük.




Forrás: rtlklub.hu

2 megjegyzés:

Cicuska on 2010. május 7. 22:06 írta...

Húú, szupik ezek a receptek! Tele vannak remek ötletekkel! Ínycsiklandó! Gratulálok!

Cicuska on 2010. május 7. 22:11 írta...

Bay Évának: ha valami ízlik (meglepi ételre gondolok), akkor miután megtudjuk mi is az, miért kell rögtön fujjolni rá? Ez képmutatás. Ha jó, akkor jó. Csak nem vagyunk hozzászokva extra ételekhez. Épp itt az ideje ezen változtatni! Látszik, hogy mennyire azt akarjuk mutatni, amit elvárnak tőlünk...

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template