2010. április 22., csütörtök

Vacsoracsata 2010. 57. adás - Katus Attila a házigazda


Katus Attila

Személyi edző

1973. március 21-én született Pécsett.
1991-1992 között a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola testnevelés-angol szakán tanult Szegeden. 1992-1998 között a PTE Természettudományi Karán tanult, szintén testnevelés szakon. Közben 1996-2001 között ugyanezen az egyetemen a Bölcsészettudományi Kar angol nyelvtanári szakát végezte el.
1993–2001 között a sportaerobik sportágban versenyzett. 1994–2001 között a magyar válogatott tagjaként trió kategóriában 6-szoros Világ-, 2-szeres Európa–bajnok valamint a 4 évente megrendezésre kerülő Világjátékok-győztese.
Forrás: wikipedia.org



Katus Attila kötényt öltött

Népszerű személyi edzőnk hiába adott bele apait-anyait, menüsora nem aratott osztatlan sikert.

Talán nincs is olyan ember, aki ne ismerné Magyarországon Katus Attilát, aki a Szombat esti láz harmadik szériájában két hónapon keresztül szórakoztatta a tévé előtt ülőket, míg végül a legjobb táncosnak járó díjat is elnyerte partnerével, Molnár Andreával.

Attila családi otthonát idáig féltve őrizte, az RTL Klub kameráival azonban most kivételt tett. A csütörtöki Vacsoracsatában ugyanis megmutatta hol töltötte gyermekkorát és bepillantást engedett még gyerekkori szobájába is.

A népszerű sportoló és tiszteletbeli táncos egyáltalán nem nevezhető rutinos szakácsnak, épp ezért, ha a főzés közben elakadt anyukája segítségét kérte. A vacsorához szükséges alapanyagokat pedig a nagyszüleitől szerezte be.

Előételként nagymamája falusi tyúkhúslevesét szolgálta fel, főételként anyukája specialitását készítette el, desszertként pedig a kedvenc finomságával kedveskedett vacsoravendégeinek.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, a fogások azonban nem aratattak osztatlan sikert. Szily Nóra és Orosz Barbara csak 8-8, Faragó András és B. Tóth László pedig 9-9 ponttal jutalmazta Attila főzőtudományát, így összesen 34 ponttal büszkélkedhet.



Videó






Előétel:

Nagymamám falusi tyúkhúslevese cérnametélttel

Hozzávalók:
1 db tyúk kb 2-kg-os,
5-6 szál sárgarépa,
1 db zellergumó,
4-5 szál petrezselyemgyökér,
2 db karalábé,
1 fej karfiol,
3 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
1 csomag házi cérnametélt,
só,
egész bors,
esetleg vegeta,
1 csokor petrezselyemzöld,

Töltelékhez:
2-3 db száraz zsemle,
50 dkg csirkemáj,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 db tojás,
só,
bors,
majoránna,

Elkészítés:
A töltelékhez áztassuk be hideg vízbe a zsemléket, majd jó alaposan nyomkodjuk ki. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a vágódeszkán lekapart májat, a tojást, az összevágott petrezselyemzöldet. Tegyük bele a finomra összevágott hagymát és fokhagymát. fűszerezzük darált borssal, majoránnával és sózzuk meg. Jó alaposan gyúrjuk össze, majd töltsük meg vele a tyúk hasüregét, utána a megtöltött tyúk hasát varrjuk össze.

Tegyük egy nagy fazékba, majd öntsük fel vízzel és tegyük fel főni. Amikor elkezd forrni a tetejére feljövő habot szedjük le róla. sózzuk, szórjunk bele egész borsot és zöldségezzük be a megtisztított zöldségekkel. Tegyük hozzá az egészben hagyott vöröshagymát és a pár fokhagymagerezdet. Lassú tűzön főzzük addig, míg a tyúk húsa puha nem lesz. Az elkészült tyúkot óvatosan vegyük ki a fazékból, majd ha kissé kihűlt vágjuk fel kisebb darabokra. A levest szűrjük le, a benne főtt zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. A levet a zöldségcsíkokkal és a kifőzött cérnametélttel tálaljuk.



Főétel:

Édesanyám májjal töltött csirkecombja, piszkeszósszal, kaporolajos zöldségekkel

Hozzávalók:
5-7 db csirkecomb,
2-3 db száraz zsemle,
50 dkg csirkemáj,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 db tojás,
só,
bors,
majoránna,
olívaolaj.

Szószhoz:
2 üveg piszkebefőtt,
2 db egész fahéj,
6-8 szem szegfűszeg,
fél citrom leve,
3-4 evőkanál cukor,
2-3 evőkanál étkezési,
Keményítő,

Elkészítés:
A töltelékhez áztassuk be hideg vízbe a zsemléket, majd jó alaposan nyomkodjuk ki. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a vágódeszkán lekapart májat, a tojást, az összevágott petrezselyemzöldet. Tegyük bele a finomra összevágott hagymát és fokhagymát, amit kevéske olívaolajon megpároltunk. Fűszerezzük darált borssal, majoránnával és sózzuk meg. Jó alaposan gyúrjuk össze, majd töltsük meg vele a combok bőrét. Tegyük egymás mellé egy nagy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, sózzuk és forró sütőben 150-160 fokon süssük pirosra.

A szószhoz öntsük a piszkebefőttet a saját levével együtt egy lábasba, adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget. Ízesítsük cukorral és citromlével, majd főzzük tíz percig. Tíz perc után hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be a levét.
Ha mélyhűtöttet használunk, öntsünk alá pár decinyi vizet.

Kaporolajos zöldségek

Hozzávalók:
1 doboz bébi spenót
1 fej jégsaláta
1 csomag retek
30 dkg koktélparadicsom
2 szál újrépa
1 üveg kaporolajos öntet

Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, majd csepegtessük le jól és tegyük egy nagy salátástálba. Tépkedjük hozzá a jégsalátát, gyaluljuk rá a retket és a répát. Tegyük hozzá a félbevágott paradicsomot is, majd keverjük óvatosan össze. tálaljuk kis salátás üvegtálkákba, és a tetejét csorgassuk meg a kaporolajos öntettel.



Desszert: - Javítva

Az én kedvencem: Mézes-krémes sütemény

Hozzávalók a tésztához:
5 dkg liszt, 50 dkg liszt,
1 db tojás,
2 ek méz,
15 dkg porcukor,
3 dkg vaj,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 ek tej,
Baracklekvár,

Krémhez:
4 dl tej,
4 ek liszt,
15 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
1 vaníliás cukor,
étcsokoládé,
tejszín,

A tésztához a tojást, a mézet, vajat a tejet és a porcukrot egy edényben gőz fölött tíz percig keverjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával lekevert lisztet. Tésztává gyúrjuk, majd négy részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

A krémhez a margarint, porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a mézes lapokat, úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár kerüljön. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.




Forrás: rtlklub.hu

4 megjegyzés:

Kata on 2010. április 22. 22:02 írta...

Kizárt dolog, hogy 5 dkg liszt kellett a sütilapokhoz - nehogy valaki nekikezdjen!!!

judic on 2010. április 23. 9:53 írta...

Egyetértek! Hülyeség....

Judit on 2010. április 23. 11:43 írta...

Szerintem is hülyeség!Nem lehetne pontosabban leírni a mennyiséget?

Gizi on 2010. április 23. 14:02 írta...

Nekem ugyanez a receptem van, és 50 dk liszt kell a lapok sütéséhez!!!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template