2010. április 20., kedd

Vacsoracsata 2010. 55. adás - Faragó András a házigazda


Faragó András

Színész

1981-1986 között a Békés megyei Jókai Színház tagja. 1989-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, operett-musical tanszakon, a főiskola alatt az Operettszínházban több szerepet játszott. Diploma után az egri Gárdonyi Géza Színházba szerződött, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor társulatának tagja volt, hét évig. 1997-ben szerződött a Budapesti Operettszínház együtteséhez, amelynek azóta is tagja.
Elismerései: Az év színésze - 1994; Nívódíj; Az Év Operett Színésze - 2009
Forrás: operettszinhaz.hu


Faragó András profi szakács

A kedd esti Vacsoracsata házigazdája, Faragó András elkápráztatta vendégeit főzőtudományával.

A keddi Vacsoracsatában Faragó András, a Gálvölgyi show egyik oszlopos tagja látta vendégül a heti celebtársaságot. András imádja a hasát, a kulináris élvezeteket, ezért az sem meglepő, hogy vendégei igazi ínyencfogásokat vártak tőle.

Előételként borlevest szolgált fel aszalt gyümölcsökkel és mandulaforgácsokkal, főételként vasalt csirkét, salátabombával, desszertként pedig narancsos gesztenyekockát.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, a fogások pedig finomak voltak. Orosz Barbara, Szily Nóra és B. Tóth László 9-9, Katus Attila pedig 10 ponttal jutalmazta András főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.



Videó







Előétel:

Borleves aszalt gyümölcsökkel, mandulaforgácsokkal

Hozzávalók:
1 üveg félédes fehérbor,
15 dkg aszalt meggy,
20 dkg aszalt sárgabarack,
15 dkg aszalt áfonya,
5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db tojás,
1 evőkanál liszt,
1 db egész fahéj,
5-6 szem szegfűszeg,
1 csomag szeletel mandula,
1 db tejszínhab,
1 dl méz,
1 dl rum,

Elkészítés:
Öntsünk kb egy decinyi bort egy kis lábasba, adjuk hozzá a mézet, rumot és a kis kockákra felvágott aszalt gyümölcsöket. Tegyük fel a lángra, és forraljuk fel. Ha felforrt vegyük le a tűzről és hagyjuk állni egy kicsit.
A leveshez öntsük a maradék bort egy fazékba, adjuk hozzá az egész fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot, sózzuk, öntsük hozzá még 3 dl vizet, majd tegyük fel főni, és főzzük tíz percig.
Üssük egy tálba a tojást, tegyük hozzá a lisztet, majd kis adagokban állandóan kevergetve öntsük hozzá a boros alapot. Adjuk hozzá a rumos aszalt gyümölcsöket, és tegyük vissza a lángra. Állandóan kevergetve addig melegítsük, míg a leves besűrűsödik.
Az elkészült leves tálaljuk tányérokba, tetejére nyomjunk tejszínhabot, és szórjuk meg pirított mandulaforgáccsal.



Főétel:

Vasalt csirke salátabombával

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé,
5 db csirkecomb,
só,
bors,
2 teáskanál grill fűszerkeverék,
3-3 ág friss rozmaring, bazsalikom,
1 teáskanál őrölt kömény, olívaolaj,

Salátához:
1 fej zellergumó,
3 szál sárgarépa,
2 db fekete retek,
2 db cékla nyers,
2 db alma,
2 db narancs,
1 fej lilahagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál méz,
1 db citrom,
só,
bors,
olívaolaj,

Elkészítés:
Csontozzuk ki a csirkecombokat, a bérét távolítsuk el. Tegyük egy nagy tálba, majd csorgassuk meg olívaolajjal, szórjuk meg az összevágott friss fűszerekkel, fűszerkeverékkel, darált borssal, köménnyel és sóval. Jó alaposan keverjük össze, és sütésig tartsuk a hűtőszekrényben.
A salátához hámozzuk meg a zöldségeket, majd vágjuk vagy reszeljük vékony gyufaszál vékonyságúra. Tegyük egy tálba, tegyük hozzá a szintén gyufaszál vékonyságúra felvágott almát, és a meghámozott és vékony cikkekre vágott narancsot, a felkarikázott lilahagymát. Csorgassuk meg mézzel, kevéske olívaolajjal, reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, daráljunk rá borsot majd jól keverjük össze.

Forrósítsuk fel a grillplatnit kenjük meg olívaolajjal, majd tegyük rá a befűszerezett csirkehúsokat. Préseljük le a vasalóval, és mindkét oldalát süssük pirosra.
Az elkészült grillhúsokat tálaljuk a kész salátával.



Desszert:

Narancsos gesztenyekocka

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza,
4 dl tejszín,
1 dl rum,
1 csomag vaníliás cukor,
6 db narancs,
1 csomag babapiskóta,
Kakaópor,

Elkészítés:
Tegyük a gesztenyemasszát egy tálba, öntsünk rá féldecinyi rumot, és egy decinyi tejszínt. Elektromos keverővel jó alaposan keverjük habosra.
A maradék tejszínt a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd dolgozzuk a gesztenyés masszához.

Nyomjunk ki két darab narancs levét, öntsük hozzá a maradék rumot, majd mártsuk bele a babapiskótát.

Tegyünk egy réteg bemártott babapiskótát egy üvegedény aljára, tetejére kerüljön a gesztenyés krém, majd tegyünk rá a meghámozott és kis kockákra felvágott narancsból. Ismételjük a rétegezést, majd ha megtelt az edény simítsuk el a felületét simára. Szórjuk meg kakaóporral, és tegyük tálalásig a hűtőbe.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Gizi on 2010. április 23. 14:08 írta...

Nagyon finom vacsorával kápráztatta el a vendégeit, és a hangulat is remek volt. Egy igazán jó csapat verődött most össze.

Elkészítettem a narancsos-gesztenyekockát, és valóban nagyon finom!! Én még egy kis mascarponéval is megbolondítottam.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template