2010. április 23., péntek

Vacsoracsata 2010. 58. adás - B. Tóth László a házigazda


B. Tóth László

Lemezlovas

B. Tóth László 1947. május 5.-én született Budapesten.
Főiskolai tanulmányait a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemen végezte.
Karrierje kezdetén rádió- és tv-műszerész volt. Ezután a Fővárosi Művelődési Ház Magnósklubjának alapító tagja volt, előadóművészi működési engedéllyel. 1976–1981 között külsős-, majd 1981–2002 között a Magyar Rádió (MR) zenei szerkesztő munkatársa volt. Saját műsorokat szerkesztett. 1984–től a Poptarisznya című műsor műsorvezetője volta Petőfi Rádióban. 1989–2002 között a Calypso Rádió 873 főszerkesztője volt. 2003. február 17-e óta a Sztár FM rádió hétköznap reggeli műsorának házigazdája. 2007-ben Gödöllőn kísérelt meg „Calipso” néven rádiót indítani, de az MR egy védjegyperben megszerezte a névhasználatot. 2009-től a kecskeméti Gong Rádióban vezet műsort.
Forrás: wikipedia.org


Retro buli B. Tóth Lászlónál

Népszerű lemezlovasunk egy igazi menza menüsorral várta vetélytársait.

B. Tóth László, közismert lemezlovasunk, több mint 30 éve van a pályán és több számot felkonferált már, mint amit ember végighallgatni képes. A pénteki Vacsoracsatában a Poptarisznya egykori műsorvezetője bebizonyította, hogy nemcsak a mikrofon, hanem a konyhapult mögött is rutinosan mozog.

Vacsoravendégeit menza menüsorral várta. Előételként csurgatott tojáslevest, főételként resztelt csirkemájat, tepsis burgonyával, ecetes almapaprikával, desszertként pedig grízes tésztát szolgált fel sztárvendégeinek Hitler szalonnával.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, a fogások azonban nem arattak osztatlan sikert. Orosz Barbara és Szily Nóra csak 8-8, Faragó András és Katus Attila pedig 10-10 ponttal jutalmazta László főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel:

Csurgatós tojásleves

Hozzávalók:
2 db zsemle,
fél evőkanál köménymag,
5 dkg liszt,
6 dkg zsír vagy olaj,
só,
1 db vöröshagyma,
3 db babérlevél,
6-8 db tojás,
1 evőkanál ecet,

Elkészítés:
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél-két liter hideg vízzel felengedjük. Hozzá tesszük az egész hagymát, babért, sózzuk, simára keverjük és kb. 10-15 percig forraljuk. A legvégén belecsorgatjuk a felvert tojást, és ízesítsük az ecettel.
Az apróra kockázott zsemlét a megmaradt 1 dkg zsírban aranysárgára pirítjuk. A forró levest finom szitán átszűrjük, majd habverővel simára keverjük, forrón tálaljuk a pirított zsemlekockát külön tálban kínálva.



Főétel:

Resztelt csirkemáj, tepsis burgonyával

Hozzávalók:
1 kg csirkemáj,
4 fej vöröshagyma,
10-15 dkg zsír,
1 evőkanál fűszerpaprika,
1 teáskanál majoránna,
só,
darált bors,
2 db zöldpaprika,
1-2 db paradicsom,
2 üveg ecetes almapaprika,

Tepsis burgonyához:
Burgonya
olaj

Elkészítés:
A májról az szívet szedjük le, majd vágjuk falatnyi darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot, tegyük bele a félbevágott és fél karikára vágott hagymát, a kis darabokra felvágott paprikát, majd pároljuk néhány percig, míg a hagyma puha nem lesz. Adjuk hozzá a májat, fűszerezzük majoránnával és erős lángon pirítsuk meg. Amikor a máj kezd pirulni szórjuk meg a fűszerpaprikával, tegyük hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, jól keverjük össze, majd öntsük fel egy pohárnyi vízzel. sózzuk, majd pár perc forralás után tálaljuk.

Körethez:
Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, sört, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára.
Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Az egészet süssük meg forró 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet.



Desszert:

Grízes tészta

Hozzávalók:
50 dkg házi tojásos széles metélt,
15 dkg búzadara,
só,
dzsem,
porcukor,
étolaj,

Elkészítés:
Csorgassunk kb egy decinyi olajat egy lábasba, szórjuk rá a búzadarát, majd közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg halvány barnára. Öntsünk rá 3 dl forró vizet, majd sózzuk meg, és fedjük le. Kapcsoljuk le alatta a lángot, húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni tíz percig. Az elkészült darát villával lazítsuk fel, majd keverjük össze a sós vízben kifőzött tésztával.
Tálaljuk kis tányérokra, és a tetejére kanalazzunk a dzsemből. Tetejét porcukorral szórjuk meg.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template