2010. április 13., kedd

Vacsoracsata 2010. 50. adás - Marót Viki a házigazda


Marót Viki

Énekesnő


Viki a keddi Vacsoracsatában elkápráztatta vetélytársait főzőtudományával és vendégszeretetével.

A mindig mosolygós Marót Viki a keddi Vacsoracsatában nagyon kitett magáért, tudniillik nemcsak menüsora volt látványos, hanem terítéke is.

Háromfogásos menüsora pedig osztatlan sikert aratott vendégei körében, ezért vetélytársai maximum pontszámmal jutalmazták, így összesen 40 ponttal büszkélkedhet.



Videó






Előétel:

Tavaszi retekleves, leves gyönggyel

Hozzávalók:
50 dkg sörretek,
2 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1 szál sárgarépa,
2 ág kakukkfű,
csipetnyi szerecsendió,
1 db zöldségleves kocka,
1 evőkanál liszt,
fél maréknyi aprótészta,
só, darált bors,
1 csokor petrezselyem zöldje,
1 gerezd fokhagyma

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, forrósítsuk fél percig és utána tegyük hozzá a felkockázott sárgarépát és a meghámozott kockára vágott retket is. Dobjuk rá a kakukkfű ágat, fűszerezzük szerecsendióval, kevéske darált borssal, ízesítsük sóval és a leveskockával. Közepes lángon fedővel lefedve pároljuk öt percig, majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze és öntsük fel másfél-két liternyi vízzel. Főzzük negyed órán keresztül, majd tegyük bele az apró levestésztát is. További öt perc főzés után keverjük bele az összevágott petrezselyem zöldjét, majd forrón tálaljuk leveses tálakba. Pár evőkanál tejszínnel vagy tejföllel tehetjük levesünket még krémesebbé.



Főétel:

Kacsacombok sárgarépa golyócskákkal

Hozzávalók:
5 db pecsenyekacsa comb,
3 ág kakukkfű,
só,
1 kg színes répagolyó,
2 evőkanál vaj,
1 csokor petrezselyemzöldje,
50 dkg apróburgonya

Sózzuk meg a kacsacombokat, majd tegyük egy tepsibe. Tépkedjünk a tetejére a kakukkfűlevelekből, majd öntsünk alá egy decinyi vizet. Tegyük mellé az apró burgonyákat, fedjük le alufóliával, és tegyük forró 160 fokos sütőbe. Süssük addig, míg a kacsa húsa puha nem lesz, majd utána vegyük le róla a fóliát, és még pár percig süssük, míg a bőre ropogós nem lesz.
Míg a kacsa a sütőben sül, készítsük el hozzá a köretet. Tegyük a vajat egy nagy lábasba, öntsük rá a répagolyókat, sózzuk, öntsünk alá egy pohárnyi vezet, majd lefedve pároljuk 10 percig. Az elkészült répát szórjuk meg összevágott petrezselyemzölddel.



Desszert:

Stíriai metélt

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
20 dkg liszt
4 tojás
4 dkg vaj
3 dl tejföl
citromhéj, mazsola
10 dkg cukor
1 cs Vaníliás cukor

1 kiskanál olaj vagy zsír
1 ek zsemlemorzsa

Az áttört túróval, egy tojással, a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi metéltekre vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk.
A vajat a 3 tojássárgájával, cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és a felvert tojáshabot. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük és kikent, morzsával hintett tepsiben előmelegített sütőben pirosra sütjük.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template