2010. április 12., hétfő

Vacsoracsata 2010. 49. adás - Patkó Béla – Kiki a házigazda


Patkó Béla – Kiki

Zenész

Budapesten született 1957. július 19-én. Autószerelőnek tanult, de hamar rájött, hogy a zene az, ami igazán érdekli. Egy helyi amatőr együttes után bekerült az Óceán zenekarba, akikkel 1981-ben elindultak a Táncdalfesztiválon „Kuka blues” című dalukkal, ami egy Hobó paródia volt, azonban nem arattak túl nagy sikert. Ezután rövid időre a Nino együttes következett, majd 1983 végén bekerült az Első Emelet együttesbe, amely meghozta számára az országos ismertséget. Éveken keresztül nyerték el a Pop-meccs gálán a különböző kategóriák díjait, szakmait is, de elsősorban a közönség szavazatai alapján. A zenekar hivatalosan soha nem oszlott fel, de 1992-től nem zenéltek aktívan.
Forrás: wikipedia.org


Kiki kötényt öltött

Az Első emelet frontembere megcsillogtatta főzőtudományát a hétfői Vacsoracsatában.

Patkó Béla, ismertebb nevén Kiki az Első emelet frontembere, az RTL Klub nézői kedvéért a hétfői Vacsoracsatában mikrofonját fakanálra cserélte, hogy elkészítse élete első háromfogásos menüsorát.

A vacsora azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és nem aratott osztatlan sikert vetélytársai körében. Józsa Imre, Csordás Tibor és Oszter Alexandra csak 8, Marót Viki pedig 9 ponttal jutalmazta házigazdájuk főzőtudományát, így összesen 33 ponttal büszkélkedhet.



Videó






Előétel:

Kemencés lángos

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg főtt és áttört burgonya, 2dkg élesztő,
1,5 dl tej,
1 csipetnyi cukor,
só,
50 dkg hagyma,
3 pohár tejföl,
30 dkg baconszalonna.

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba. A langyos tejbe keverjük a csipetnyi cukrot, majd morzsoljuk el az élesztőt, várjunk vele pár percet, hogy az élesztő felfusson. Tegyük a liszthez az áttört burgonyát, két teáskanálnyi sót, majd a kovászt. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Dagasszuk 5 percig, utána takarjuk le tiszta konyharuhával és langyos helyen kelesszük kétszeresére.
Lisztezett deszkára borítsuk, nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd tegyük egy olajjal kikent tepsire.
Tetejét kenjük meg bőségesen tejföllel, majd szórjuk meg a karikára vágott hagymával, és a vékony csíkokra felmetélt szalonnával.
Tegyük forró 170-180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük pirosra, ha elkészült vágjuk tenyérnyi darabokra.



Főétel:

Bográcsos lecsós csirke cipóban

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé,
3 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kg paprika,
70 dkg paradicsom,
20 dkg húsos szalonna,
20 dkg füstölt kolbász,
1 evőkanál pirospaprika,
só, darált bors,
4 evőkanál olívaolaj vagy zsír.

Forrósítsuk fel a zsiradékot egy nagy lábasban, tegyük bele a csíkokra összevágott szalonnát. Pirítsuk addig, míg a szalonna ropogósra nem sül. Utána tegyük hozzá az összevágott vöröshagymát, és a fokhagymát. pároljuk addig, míg a hagyma üveges nem lesz, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól össze, majd tegyük bele a falatnyi darabokra összevágott csirkehúst. Daráljunk rá borsot, sózzuk, majd fedjük le, és pároljuk 15-20 percig. Utána tegyük hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot, karikára vágott kolbászt. Főzzük még tovább 5-6 percig, majd tálaljuk.



Desszert:

Frangepán fügetorta, fagyival

Hozzávalók:
125 gr vaj,
125 gr cukor,
2 db tojás,
25 gr liszt,
250 gr leveles tészta,
5-6 db érett friss füge,
méz,
125 gr darált mandula, fagylalt.

Béleljünk ki a leveles tésztával egy kerek peremes sütőformát. Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, majd pár percen keresztül keverjük habosra. egyenként üssük hozzá a tojásokat, jól keverjük vele össze, majd adjuk hozzá a lisztet és a darált mandulát.
Öntsük a mandulás keveréket a tésztával kibélelt formába, majd tegyük a tetejére a cikkre vágott fügét. Szórjuk meg cukorral, tegyük forró sütőbe, és 150-160 fokon süssük 25-30 percen keresztül.
Ha elkészült felmelegített mézzel kenjük meg a tetejét. Fagylalttal tálaljuk.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template