2010. április 16., péntek

Vacsoracsata 2010. 53. adás - Józsa Imre a házigazda


Józsa Imre

Színművész

(Budapest, 1954. március 18.) magyar színművész és szinkronszínész. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1978-ban. Ezután a József Attila Színházhoz szerződött, melynek azóta is tagja.
forrás: wikipedia.org

Francia est Józsa Imrénél

A pénteki Vacsoracsatában Józsa Imre mutatta meg szakácstudományát.

A hét utolsó sztárszakácsa Jászai Mari díjas színészünk, Józsa Imre volt. A magyar tévénézőnk többsége azonban csak Nicholas Cage magyar hangjaként ismerik.

Imre volt az előző napok legnagyobb ételkritikusa, ő ugyanis mindenben talált valami kivetnivalót, most azonban ő kerül terítékre.

Háromfogásos menüsora sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az előételként felszolgált francia különlegesség, a kagyló leves csak Alexandrának és Vikinek ízlett. Igaz Tibi is megkóstolta, de Kikit már a szagától is a rosszullét kerülgette. A főétel és a desszert azonban már nagyobb népszerűségnek örvendett.

Oszter Alexandra 9 pontja kivételével, mindenki 10 ponttal jutalmazta Imre főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel:

Napon zöldült kagylóleves, friss baguette-el

Hozzávalók:
25 db zöldkagyló (mélyhűtött),
3 gerezd fokhagyma,
2 csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olívaolaj,
15 dkg póréhagyma,
só, darált bors,
2 dl száraz fehérbor,
3 dl húsleves (kockából),
2 evőkanál étkezési keményítő,
2 dl tejszín,
3 db baguette

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát és pórét. Pároljuk néhány percig, utána öntsük hozzá a bort és a húslét. Sózzuk, daráljunk rá borsot, majd jó alaposan forraljuk össze. tegyük bele a kagylót, fedjük le fedővel és pároljuk tíz percig. Ha a kagylók megpuhultak, óvatosan szedjük ki a párló léből, majd a levet sűrítsük be hideg vízzel elkevert keményítővel. Dúsítsuk tejszínnel, és keverjük hozzá az összevágott petrezselyemzöldet.
Tálaljunk öt kagylót egy nagy tányérba, majd öntsük nyakon a tejszínes levessel. Mellé ropogós baguettet kínáljunk.



Főétel:

Francia sólet guilottiu módra

Hozzávalók:
1 kg nagy szemű fehérbab,
2 db kacsamell,
50 dkg báránylapocka,
3 fej hagyma,
6-8 szem szegfűszeg,
25 dkg libazsír,
4 gerezd fokhagyma,
20 dkg angolszalonna,
20 dkg füstölt kolbász,
10 dkg paradicsompüré,
10 dkg zsemlemorzsa,
só, bors,
1 csokor,
friss korianderlevél,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor zellerlevél,
1 ág oregánó,
1 ág rozmaring,
1 ág babérlevél,
1 szál sárgarépa

A babot előző nap áztassuk be hideg vízbe, majd másnap sós vízben az összekötött fűszerlevelekkel, és a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával együtt főzzük puhára.
Forrósítsunk fel pár kanálnyi libazsírt egy nagy lábasban, majd tegyük hozzá az apróra felvágott maradék hagymát, fokhagymát majd pároljuk néhány percig. Tegyük bele a paradicsompürét, keverjük jó össze, majd sózzuk és daráljunk rá borsot. Öntsünk alá egy pohárnyi vizet és jól forraljuk össze.

Fűszerezzük be a kacsamellet darált borssal és sózzuk meg. felforrósított libazsírban süssük meg úgy, hogy a közepe rózsaszínű maradjon.

A báránylapockát is kockázzuk fel, majd sózzuk, borsozzuk, és ezt is pár kanál forró libazsírban süssük elő. Hasonlóan süssük meg a kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt is.
Az elősütött kacsát vágjuk kockákra, majd tegyük a hagymás szaftba. Adjuk hozzá az elősütött bárányt, kolbászt és a szalonnát is.

Egy nagy sütőedénybe alulra tegyünk a megfőzött babból, tetejére a szaftos húst, majd ismét babbal fedjük be. Szórjuk meg a zsemlemorzsával, és tegyük a sütőbe. 150-160 fokon süssük kb egy órán keresztül.



Desszert:

Szilvás clafoutis ehető virág szirmokkal

Hozzávalók:
10 szem ringlószilva,
6 dkg liszt,
6 dkg porcukor,
2 db egész tojás,
1 db tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 csipet só,
2 dkg vaj,
1 doboz vanília fagylalt,
1 csipetnyi őrölt fahéj,
3 evőkanál méz

Tegyük a tojásokat egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá a tejfölt, sót, a liszttel elkevert fahéjat és porcukrot.
Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel öt darab sufléformát, majd az aljára helyezzük a felcikkezett ringlószilvákat. Öntsük rá a tésztát, tetejére csipegessünk a vajból, majd tegyük forró sütőbe. 180 fokon süssük kb 40-45 percen keresztül.
Ha elkészült tálaláskor kanalazzunk a tetejére a fagylaltból, csorgassuk meg a mézzel, és árvácskavirággal dekoráljuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template