2010. április 15., csütörtök

Vacsoracsata 2010. 52. adás - Oszter Alexandra a házigazda


Oszter Alexandra

Színésznő




Oszter Alexandra 39 pontos vacsorát főzött

Népszerű színésznőnk olasz menüsora osztatlan sikert aratott vendégei körében.

A híres színésznő, Oszter Alexandra születése óta imádja az olasz ételeket, épp ezért vacsoravendégeit is olasz fogásokkal várta. Előételként brokkolis Pasta el Forno, főételként konyakos tejszínes Scaloppine, forgatott krumplival és vegyes salátával került a terítékre, desszertként pedig házi dzsemmel töltött alma, vanília szószban.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, a fogások finomak voltak. Csordás Tibi 9 pontja kivételével mindenki 10 ponttal jutalmazta Alexandra főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.



Videó





Előétel:

Brokkolis pasta al Forno

Hozzávalók:
50 dkg Penne tészta,
2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
4 db kemping sajt natúr,
50 dkg mélyhűtött brokkoli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
25 dkg vaj,
25 dkg parmezán sajt (nem reszelve),
olívaolaj,
só,
1 csokor friss bazsalikomlevél,
1 ág friss rozmaring,
darált bors

Forrósítsunk fel egy nagy lábasban fele mennyiségű olívaolajat, és fele mennyiségű vajat, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Tegyük hozzá a rozmaringlevelet majd pároljuk pár percig. Öntsük rá a felkockázott hámozott paradicsom konzervet, sózzuk, fűszerezzük darált borssal és friss bazsalikomlevéllel. Kis lángon főzzük öt-hat percig.

A tésztát főzzük ki sós vízben a rózsáira szedett brokkolival együtt. Vigyázzunk csak körülbelül nyolc percig főzzük, hogy a tészta ne főjön meg túlságosan. Ha elkészült szűrjük le.
Kenjünk ki vajjal egy nagy tűzálló sütőedényt, majd tegyük bele a brokkolis tésztát. Kanalazzunk rá a paradicsomszószt, és jól keverjük össze. tetejére osszuk szét a krémsajtot, majd tegyük forró sütőbe, és közepes hőmérsékleten, kb 150 fokon süssük 25-30 percig.

Ha elkészült tálaljuk ki tányérokra, tetejét frissen lereszelt parmezán sajttal szórjuk meg.



Főétel:

Tejszínes konyakos scaloppine, forgatott krumplival, vegyes salátával

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé,
5 dl tejszín (zacskós),
só, darált bors,
2 dl konyak,
25 dkg liszt,
20 dkg vaj

Körethez:
1,5 kg burgonya,
3-4 evőkanál zsír, só

A csirkemell filéket vágjuk kétfelé, majd klopfoljuk ki. Sózzuk meg és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben a vajból, majd mártsuk lisztbe a csirkemell szeleteket. Süssük meg a forró vajban mindkét oldalát, majd szedjük ki egy nagy tányérra.

A serpenyőbe öntsük a tejszínt és a konyakot, sózzuk meg, daráljunk bele borsot, majd pár percig forraljuk. Ha elkészült tegyük bele vissza a megsütött csirkemelleket, forraljunk még egyet rajta.
A körethez főzzük meg sós vízben a burgonyákat, majd ha elkészült hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb falatnyi darabokra, majd zsírban egy nagy serpenyőben pirítsuk meg.

Salátához:
1 fej jégsaláta,
1 fej radiccio saláta, olívaolaj, balzsamecet,
50 dkg paradicsom

A salátákat tépkedjük szét, majd tegyük salátástálba, tegyük a tetejére a felkockázott paradicsomot. Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamesettel.



Desszert:

Házi dzsemmel töltött almák, vanília szósszal

Hozzávalók:
5 db alma,
12 dkg cukor,
fél citrom leve,
4 evőkanál barack dzsem,
1 maréknyi dió,
fél marék mazsola

Szószhoz:
5 dl tej,
3 db tojás,
15 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
2 db vaníliás cukor,
2 rúd vanília

Hámozzuk meg az almákat, majd a közepét karalábé vájóval vájjuk ki. Tegyük egy nagy tűzálló tálba, szórjuk rá a cukrot és öntsük rá a citromlevet, majd öntsünk annyi vizet rá, hogy épp ellepje. Közepes lángon főzzük kb öt percig. Ha elkészült lapátkanállal szedjük ki a pároló léből.

Tegyük egy kis tálba a dzsemet, adjuk hozzá a durvára összevágott diót, a mazsolát, majd keverjük jól össze. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a kivájt almákat.

A mártáshoz keverjük habosra a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, majd keverjük bele a lisztet. Öntsük hozzá a tejet, tegyük hozzá a kettévágott vanília rudat, jó alaposan keverjük vele össze, majd tegyük vízgőz fölé. Állandóan kevergetve addig hevítsük, míg sűrű mártássá nem sűrűsödik.

A megtöltött almákat öntsük nyakon a vaníliás szósszal, és azonnal tálaljuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template