2010. április 19., hétfő

Vacsoracsata 2010. 54. adás - Orosz Barbara a házigazda


Orosz Barbara

Műsorvezető



Orosz Barbara elkápráztatta vetélytársait

Szexi műsorvezetőnk háromfogásos menüsora osztatlan sikert aratott sztárvendégei körében.

Nincs olyan ember hazánkban, aki ne ismerné a szókimondó vörös dívát, Orosz Barbarát. A szexi műsorvezető egyszer már tanúbizonyságot tett, főzőtudományáról, most ismét megcsillogtathatja tudását.

Barbi sem a vásárlás, sem a főzés közben nem tagadta meg önmagát, mint egy díva, úgy vonult végig a sarki bolt sorai között, frizurájára és körmére pedig a főzés közben is odafigyelt.

A welcome drinket a nappaliban szolgálta fel. Az üdvözlő ital elfogyasztása után pedig kitört a limbóláz, majd miután kitáncolták magukat az asztalhoz ültek, és elfogyasztották a vacsorát.

Szily Nóra 8, D. Tóth László és Faragó András 9-9, Katus Attila pedig 10 ponttal jutalmazta Barbi főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.



Videó





Előétel:

Pomádés hot-dog sült hagymakarikával

Hozzávalók:
10 db hot-dog kifli (kalácsszerű kell),
20 dk apró koktél virsli,
1 db ketchup
1 db mustár
50 dkg hagyma,
1 liter étolaj,
20 dkg liszt,

Elkészítés:
A hot-dog kiflik végeit vágjuk le, majd vágjunk belőle 2 cm-es darabokat. Adagonként négy darabot helyezzünk tányérra, majd nyomjuk a közepébe a virslit. A virslit vegyük ki belőle, és a helyére nyomjunk kevéske mustárt és ketchupot. Helyezzük vissza virsliket, tegyük egy tepsire, majd tálalás előtt tegyük be a sütőbe. 180 fokon süssük kb 5-7 percig, míg jól átforrósodik.
A sült hagymához vágjuk karikára a meghámozott hagymát, együk egy tálba szórjuk rá a lisztet és jól keverjük össze. Forró olajban süssük ropogós pirosra, majd ezzel tálaljuk a kész hot-dogokat.



Főétel:

Corn flakes bundában sült medvehagymás borjú kotlett, fóliás burgonyával és répával

Hozzávalók:
5 vastag szelet csontos borjúgerinc,
6-8 evőkanál olívaolaj,
3 ág friss kakukkfű,
darált bors,
só,
3 ág rozmaring,

Kukoricapehely bundához:
2 pohárnyi kukoricapehely,
1 teáskanál fűszerpaprika,
fél teáskanál fokhagyma granulátum,
fél teáskanál kakukkfű,

Fűszervajhoz:
20 dkg vaj,
1 kis csokor medvehagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 teáskanál mustár,
só,
pár csepp citromlé,
darált bors,

Körethez:
5 db nagy szemű burgonya,
2 pohár tejföl,
fél csokor medvehagyma,
olívaolaj,
2 evőkanál vaj,
3 csokor újrépa,

Elkészítés:
A hússzeleteket tegyük egymás mellé egy deszkára, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg az összevágott kakukkfű és rozmaringlevelekkel. Fordítsuk meg a húsokat, majd a másik felét is fűszerezzük be. Sütésig tegyük a hűtőbe.
Fűszervajhoz tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy tálba, adjuk hozzá az összevágott medvehagymát és a fokhagymát. daráljunk hozzá borsot, sózzuk, pár csepp citromlével és a mustárral ízesítsük. Elektromos keverővel jól keverjük ki, majd habzsákból nyomjunk kanálnyi halmokat egy fóliára. Tegyük a hűtőbe a szék tálalásáig.
Tegyük egy nagy zacskóba a kukoricapelyhet, adjuk hozzá a fűszereket, majd klopfolóval törjük össze.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd tegyük bele a befűszerezett húsokat. Erős lángon mindkét oldalát addig süssük, míg a hús pirulni nem kezd. Utána tegyük át egy nagy tepsire, majd szórjuk a tetejére az összetört kukoricapelyhet, és kezünkkel nyomkodjuk rá. Forró 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt fejezzük be a sütését.
Mossuk meg jól a burgonyákat, tegyük egyenként egy darab alufóliára, sózzuk, majd csomagoljuk be. Sütőben 140 fokon süssük kb egy órán keresztül.
A burgonya mártásához tegyük a tejfölt egy tálba, adjuk hozzá az összevágott medvehagymát, sózzuk és pár csepp olívaolajat keverjünk el benne.

Az elkészült burgonyákat csomagoljuk ki a fóliából, vágjuk be középen hosszában, majd kezünkkel kissé nyomjuk össze, hogy kinyíljon. Tetejére kanalazzunk a medvehagymás tejfölből, tetejére frissen összevágott medvehagymát szórjunk.

A fóliás répához vágjuk ujjnyi darabokra az újrépát, majd fél maréknyit tegyünk adagonként egy darab alufóliára. Tetejére egy diónyi vajat helyezzünk, és enyhén sózzuk meg. csomagoljuk be, és forró sütőben 150 fokon süssük kb fél órán keresztül.
A megsült borjú kotlettet tálaljuk nagy tányérra, tetejére tegyük a fűszervajat, majd mellé körítsük a medvehagymás burgonyát és a fóliában megpárolódott újrépákat.



Desszert:

Mogyorós csokoládé souffle házi fagylalttal

Hozzávalók:
10dkg vaj,
30dkg 70% kakaóvaj tartalmú csokoládé/keserű/,
10dkg cukor
5 tojás,
1 evőkanál liszt,
1 kávés kanál sütőpor,
8 dkg mogyoró vaj (natúr),

Elkészítés:
Vajat és a csokoládét vízgőzön olvasszuk fel. 5 darab tojás sárgát cukorral fehérre krémesre keverjük. Az olvasztott csokoládét a tojássárgás cukorral keverjük össze, majd a maradék tojásfehérjét verjük kemény habbá és keverjük hozzá. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverjük hozzá a mogyoróvajat is.

Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel 6 db 8 centi átmérőjű souflé formát, majd töltsük bele háromnegyedig a masszát. Tegyük forró sütőbe, és 200 fokon süssük 10 percig.


Házi fagylalt

Hozzávalók:
5dl tej,
2,5dl tejszín,
4 db tojás sárgája,
18dkg cukor,
1 vanília rúd,

Elkészítés:
Öntsük a tejet és a tejszínt egy lábasba, tegyük hozzá a kettévágott vanília rudat, majd forraljuk fel. Utána hűtsük le alaposan.
Tegyük a tojások sárgáját egy keverőtálba, szórjuk hozzá a cukrot, majd elektromos keverővel addig keverjük, míg könnyű és habos nem lesz.
Keverjük a lehűtött tejes tejszínhez, és töltsük be a fagylaltgépbe, majd készítsünk belőle fagylaltot.





Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template