2010. április 1., csütörtök

Vacsoracsata 2010. 43. adás - St. Martin a házigazda


St. Martin

Zenész


St. Martin elkápráztatta vendégeit

A zenész mindenből a legjobbat tálalta vendégei elé, a siker pedig nem maradt el.

St. Martint a legtöbben mint szaxofonost ismerik, ám a Vacsoracsatában bebizonyította, a pánsíptól a rumbatökig minden hangszert meg tud szólaltatni. A zenélés mellett azonban Martin gasztronómiai tehetségére is fény derült, háromszoros borlovagként a legkiválóbb nedűket szervírozta a többieknek, a menüsorban pedig még a legelvetemültebb étteremkritikusok sem találtak volna kivetnivalót.

A vacsora előtti borkóstolót saját borospincéjében tartotta a művész, ez hatalmas élményt jelentett a vendégeinek, kevesen gondolták volna, de Linda volt a leglelkesebb tanonc a kóstolgatásnál. Az előételnek tálalt cukkinikrémleves mindenkinek ízlett, akár csak a főétel, a vörös pezsgőben pácolt bélszín. A vacsorára a koronát a desszert tette fel, St. Martin háromcsokis csodája után mindenki a mennyországban érezte magát.

A lakomát egy közös zenéléssel pihente ki a jóllakott társaság, mindenki megtalálta a neki való hangszert, így állt össze az alkalmi kvintett.

A pontozásnál a vendégsereg nagylelkűen osztogatta a 10 pontokat, csak Barna volt egy kicsit szőrösszívű, Ő 9 ponttal jutalmazta a házigazda fáradozásait. Így végül St. Martin 39 ponttal, Cilivel holtversenyben vezeti a heti főzőversenyt.



Videó






Előétel:

Cukkini krémleves füstöltsajtos kenyérrel

Hozzávalók:

• 600 gr cukkini,
• 5 dl zöldségleves (vagy 1 db zöldségleves kocka és víz),
• 1 db burgonya,
• 1 csokor bazsalikom friss,
• 2 ek olívaolaj,
• 5-7 dl tej,
• 1 gerezd fokhagyma,
• só,
• bors,
• őrölt szerecsendió,
• kenyér,
• füstölt sajt,
• 2 evőkanál vaj.

Elkészítés

A cukkinit mossuk meg jól, majd vágjuk karikákra. Olívaolajban fonnyasszuk meg az összezúzott fokhagymát és adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit és a meghámozott, összekockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk majd lefedve pároljuk körülbelül 5 percig. Engedjük fel tejjel és a zöldséglével, adjuk hozzá a bazsalikomot, majd 2-3 percig főzzük. Mixerrel pürésítjük és tálaljuk.

Sajtos kenyérhez szeleteljük fel a kenyereket, kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal. Grillsütőben pirítsuk pirosra és kínáljuk a leveshez.



Főétel:

Pezsgőben pácolt bélszín, vadgombás szósszal, krumpli lepénnyel

Hozzávalók:

• 1.5 kg bélszín,
• 1 evőkanál magos mustár,
• 4-5 evőkanál olívaolaj,
• 1 csokor rozmaring
• 1 csokor kakukkfű,
• darált színes bors,
• 2 dl száraz pezsgő.

Gombaszószhoz:

• 50 dkg vadgomba keverék,
• 3 dl tejszín,
• 1 csokor bazsalikomlevél,
• 1 csokor petrezselyemlevél,
• 2-3 evőkanál liszt,
• só,
• bors,
• 1 evőkanál vaj,
• 2 szál újhagyma.

Krumpli lepényhez:

• 1 kg kifli burgonya,
• 3 dl tejszín,
• 2 db tojás,
• 10 dkg reszelt sajt,
• őrölt szerecsendió,
• darált bors,
• só,
• 1 evőkanál vaj.

Elkészítés:

Éles késsel hártyázzuk le a bélszínt, majd tegyük egy nagy tepsibe vagy tálcára. Minden oldalát szórjuk meg összevágott rozmaring és kakukkfűlevelekkel, szórjuk meg a színes darált borssal, csorgassuk meg az olívaolajjal, és kenjük meg a mustárral, majd csorgassuk meg a pezsgővel. Fedjük le fóliával, és sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.
Sütéskor forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, és amikor már elég forró tegyük bele a bepácolt bélszíndarabot. Erős lángon minden oldalát pirítsuk meg jól. Tegyük át egy sütőlemezre, és forró kb 180-190 fokos sütőben süssük kb 20 percig. ha elkészült vegyük ki a sütőből, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor vágjunk adagonként két-kétujjnyi vastag szeleteket, kanalazzunk a gombaszószból a tányérra, helyezzük rá a bélszínszeleteket, és mellé körítsük a krumpli lepényt.

A gombaszószhoz forrósítsuk meg a vajat egy lábasban, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, és pároljuk néhány percig. Utána tegyük bele a megmosott és kis darabokra felvágott vadgomba keveréket. Daráljunk rá borsot, sózzuk, fűszerezzük összevágott bazsalikom és petrezselyemlevéllel, és pároljuk addig, míg a saját elvét el nem főtte. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, majd öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk jól össze, majd tálaljuk a főételhez.

Krumpli lepényhez főzzük meg sós vízben héjában a burgonyát, majd ha kihűlt hámozzuk meg, vágjuk karikákra, majd tegyük egy vajjal kikent tűzálló tálba.
Egy kis tálba öntsük a tejszínt, üssük bele a tojásokat, sózzuk, daráljunk rá borsot és fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Tegyük hozzá a reszelt sajtot, keverjük jól össze, majd öntsük a burgonya tetejére. forró sütőben süssük kb 150 fokon 30-35 percig, míg szép aranysárgára nem pirul.



Desszert:

Három csokis sütemény, fagylalttal, ribizlivel

Hozzávalók:

• 36 dkg étcsokoládé,
• 10 dkg tejcsokoládé,
• 16 dkg vaj,
• 4 db tojás,
• 35 dkg barnacukor,
• 2 csomag vaníliás cukor,
• 15 dkg liszt,
• 1 teáskanál sütőpor,
• 1 csipetnyi só,
• 18 dkg fehér csoki,
• 10 dkg tört mogyoró vagy mandula,
• 1.5 dl fehércsokoládé likőr,
• 1 db narancs leve,
• rum,
• 2 dl tejszín,
• 1 zacskó bio csoki pudingpor,
• 1 doboz fagylalt,
• 1 maréknyi friss ribizli,
• mentalevél.

Elkészítés:

Az étcsokoládéból 25dkg-ot, a tej csokiból 10dkg-ot, a vajjal egy edénybe tesszük, majd forró vízfürdőben, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk, hozzáadunk meg 2dl tejszint es kb 1,5dl fehér csoki krémlikőrt es egy narancslevet.

A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítem. A tojásokat a cukorral es a vaníliás cukorral (2tasak) habosra keverjük, ízlés szerint tehetünk hozza rumot.

A lisztet a sütőporral, sóval összekeverjük. Összesen 12 dkg fehér es fekete csokit felaprítunk kicsi darabokra, a lisztbe keverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott mandulát (pisztáciát) es az 1 zacskó bio csoki pudingport.

A csokis masszába tesszük a lisztes keveréket, valamint a tojásos krémet. A tepsit kivajazzuk (kb 30x25-os), beleontjuk a kapott masszát, 30-40 percet sutjuk.
Majd hagyjuk kihűlni. A maradék csokit felolvasztjuk, a süteményt ezzel díszíthetjük.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Teri on 2010. április 4. 10:35 írta...

Wow!
Megsütöttem, és hibátlan!!!!!treike

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template