2010. április 9., péntek

Vacsoracsata 2010. 48. adás - Kasza Tibor a házigazda


Kasza Tibor

Énekes


Tibi nem feszült fakanállal a kezében

A zenész akár minden nap ágyba viszi a reggelit kedvesének.


Kasza Tibi azon férfiak közé tartozik, akik nem ijednek meg a konyhai feladatoktól. Sőt, a zenész kifejezetten szeret főzni, ezt pénteken este a Vacsoracsatában be is bizonyítja.

- Ez már a második alkalom, hogy részt veszek a műsorban és már izgatottan vártam – mondta Tibi az RTL Klub.hu-nak. – Alapvetően fakanállal a kezemben nem vagyok feszült, sokat főzök, gyakran vagyok vendéglátó is. Most leginkább arra voltam kíváncsi, hogy mi négyen milyen asztaltársaságot fogunk alkotni. A többieket eddig csak felszínesen ismertem, de annak ellenére, hogy nagyon különböző karakterek vagyunk, remekül telt a hét. Nyilván a Dániellel való találkozás volt a legnagyobb kihívás, én sokkal támadóbb szellemű humorizálásra voltam felkészülve a részéről. Ehhez képest egy konszolidált, figyelmes arcát mutatta, szóval a hét méregfoga ki volt húzva.

A zenész szerint minden estének megvolt a maga bája.

- Dániel megpróbált egy korrekt menüsort elkészíteni, ez nem sikerült 100%-osan, nem feltétlenül volt alkalmas emberi fogyasztásra. Edit nehezített pályán dolgozott, az eredeti Dániel-kégliben, de akkor jókat ettünk, sikerült korrigálni az előző este leadott kilókat. Nelly pedig egy rutinos háziasszony, úgy érzem eddig ez volt a hét csúcspontja gasztronómiai szempontból.

Tibi számára – mivel ő maga is otthonosan mozog a konyhában – nem alapvető követelmény, hogy egy hölgy jó szakács legyen.

- Én az a fajta férfi vagyok, aki akár minden nap ágyba viszi a reggelit. Persze pozitívum, ha a kedvesem is szeret főzni, együtt teszünk-veszünk a konyhában, de nem ez a legfontosabb.

A fiatalember jelenleg nem viszi senkinek ágyba a reggelit, ugyanis éppen szingli, ahogy fogalmaz: éli az életét. Hogy miként látja vendégül a többieket, kiderül pénteken este a Vacsoracsatából!



Videó








Előétel:

Kaszaleves

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma,
2 szál sárgarépa,
30 dkg kelkáposzta,
só, bazsalikom,
borsikafű,
pritaminkrém,
babérlevél,
olaj,
3 pár virsli,
1 pohár tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 teáskanál fűszerpaprika,
30 dkg burgonya.

Az olajon futtassuk meg a hagymát, a végén még pirítsuk együtt bazsalikommal és a borsikával. Öntsük fel vízzel, és ha forr, tegyük bele az apróra vágott zöldségeket, felkarikázott virslit, és a felkockázott krumplit és a többi fűszerrel főzzük készre. Ha megpuhultak a zöldségek, világos vajas, paprikával elkevert rántással sűrítsük be, majd keverjük el benne a tejfölt.



Főétel:

Csáky rostélyos lebbencs rétessel

Hozzávalók:
5 szelet rostélyos,
10 dkg zsír,
20 dkg hagyma,
1 dkg pirospaprika,
3 dl tejföl
6 dkg liszt,
2 dkg paradicsompüré,
4 dkg só,
10 dk töltenivaló paprika,
6 db paradicsom,
5 db tojás,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
2 g törött bors.

Lebbencsréteshez:
50 dkg lebbencstészta,
50 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna, só.

A következő tölteléket készítjük: a húsos szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőbe tesszük, addig pirítjuk, amíg a zsírját kiadja, majd hozzáadunk 5 dkg apróra vágott hagymát. Ha szép sárgára pirult, hozzátesszük a paprikát és a hámozott paradicsomot, megsózzuk, és kis ideig pároljuk. A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön. A rostélyosokat jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy-egy szelet, közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük és átkötjük zsineggel. A zsírt felolvasztjuk, felforrósítjuk, majd beletesszük a (lisztben megforgatott) rostélyosokat és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük. Utána a zsírból kiszedjük a húst, a visszamaradt zsírban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, paradicsompürét, elkeverjük és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk. Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük. A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást. Végül egy mélyebb tál oldalára tálaljuk a pirított burgonyát, mellé tálaljuk a - rézsútosan felszeletelt - rostélyosokat, s rájuk öntjük a paprikás mártást.

A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel. A tésztát főzd ki, majd forgasd bele a felforrósított tejfölös zsírba, - ha a tészta nem elég forró, melegítsd utána és keverd hozzá a túrót és a kisütött szalonnát. Fektessünk egymásra két lap rétestésztát, majd a közepére halmozzunk a kész túrós csuszából. Göngyöljük fel, mint a rétest, kenjük meg vajjal, majd tegyük egy sütőlemezre. Forró sütőben süssük 25 percig, 160-170 fokon míg ropogós nem lesz. Ha elkészült vágjuk vastagabb szeletekre, és ezzel körítsük a rostélyost.



Desszert:

Családi csokitorta meggymártással

Hozzávalók:
2 tábla tejcsokoládé
1/2 tábla étcsokoládé
3/4 bögre cukor
1/2 bögre darált mák
5 darab tojás
17 dkg vaj
1/3 bögre liszt
fél kiskanál szódabikarbóna

A csokoládékat kockákra vágjuk, majd gőz fölött megolvasztjuk a vajjal és cukorral együtt. Az így kapott masszát levesszük a gázról, ha kihűlt hozzáadunk egyesével 5 db tojássárgáját és robotgéppel belekeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és a mákot is.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd az 1/3 részét hozzáadjuk a csoki masszához. Jól összekeverjük, hogy meglazítsa. Ha ez kész, hozzá öntjük a többi tojásfehérjét is, de azt már csak összeforgatjuk velem, úgy hogy ne törjön meg.

Egy sütőpapírral ellátott és kivajazott tortaformába tesszük és 165 fokon 50-50 percig sütjük.

Meggyes öntet:
Hozzávalók:
1 zacskó mirelit megy
kevés víz
ízlés szerint kristálycukor
egy csipetnyi fahéj
egy kis reszelt citromhéj
1 evőkanál keményítő




Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Gizi on 2010. április 13. 15:39 írta...

Megsütöttem a csokitortát és mondhatom isteni finom lett!!! A blogomba feltettem, ha valakit esetleg érdekel.

Tibi remekül megállta a helyét és nagyon finomakat főzött. A lakása is szép és tisztaság uralkodik nála. Benkő példát vehetne róla.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template