2010. április 27., kedd

Vacsoracsata 2010. 60. adás - Bery a házigazda


Bery

Énekes

Első albuma még Sugár Berci néven 1992-ben, 14 éves korában jelent meg, Hé, kölyök! címmel. Az album egyik dala a "Csöngess be hozzám, jóbarát" volt. Akkoriban még kissé duci, szeplős és szemüveges volt.
Fiatal felnőttként már Bery művésznéven, 1999-ben jelent meg második albumának első kislemeze, majd azonos című nagylemeze az Ébredj velem. Az album osztatlan sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében. 2000-ben megszületett a harmadik album is, Egyedül címmel, melynek címadó dala, a Váczi Eszterrel énekelt duett megdöntött minden addigi magyarországi népszerűségi és rádiójátszási rekordot.
Nem sokkal a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után Bery New Yorkba költözött, hogy színész lehessen. Három év után eldöntötte, hazatér.
2009-ben kiadta negyedik albumát Disco címmel.
Forrás: wikipedia.org



Bery kötényt öltött

A keddi Vacsoracsatában Sugár Bertalan mutatta meg főzőtudományát.

Sugár Bertalan avagy Bery 14 évesen állt először kamera elé. Később Amerikába költözött, ahonnan nemcsak új névvel, hanem új stílussal tért haza.

A népszerű énekes a keddi Vacsoracsatában mikrofonját fakanálra cserélte, hogy elkápráztassa vetélytársait főzőtudományával. A vacsorát szülői házában tartotta, hogy vetélytársai is lássák, hol cseperedett fel.

Bery nagyon igyekezett, hogy menüsora elnyerje vendégei tetszését, a várt siker azonban elmaradt. Vetélytársai ugyanis nem értékelték túl fogásait. Bay Éva 7, Szakál Miki és Kaszás Géza 8-8. Détár Enikő pedig 9 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így mindössze csak 32 ponttal büszkélkedhet.



Videó





Előétel:

Lazac tatár édesköménnyel, cserépben sült rozmaringos-olívabogyós kenyérrel

Hozzávalók:
45 dkg friss lazacfilé
1 db édeskömény gumó
3 evőkanál olívaolaj
1 db zöldcitrom leve
1 csokor metélőhagyma
2 db avokádó

darált bors
10 dkg kígyóuborka
1 db friss torma

Lazacot és a megmosott édeskömény gumót vágjuk apró kockára, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá az olívaolajt, citromlevet, összevágott metélőhagymát, sót és őrölt borsot. Aprítsuk fel a gép segítségével, vigyázzunk, csak pár pillanatig kapcsoljuk be a gépet, hogy a lazac darabos maradjon. Készíthetjük úgy is, hogy a halat és a köménygumót vágódeszkán csapókéssel aprítjuk fel apró darabokra, majd ez után keverjük össze a többi hozzávalókkal.
Az érett avokadót vágjuk kétfelé, magját vegyük ki, majd hámozzuk meg. Tegyük egy tálkába, ízesítsük pár csepp citromlével, reszelt tormával, sóval és őrölt borssal. Villával törjük össze alaposan.
A lazac tatárt tegyük egy szép üvegtálba, tetejére simítsuk az avokadókrémet, dekorálhatjuk vékonyra felszeletelt uborkával. Pirítósra kenve kiváló vendégváró csemege.


Cserépben sült kenyér
Hozzávalók:
30 dkg búzaliszt
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál só
1 csomag szárított élesztő
4 evőkanál olívaolaj
1 maréknyi olajbogyó zöld
1 csokor friss rozmaring.

Tegyük dagasztótálba a liszteket, szórjuk rá a szárított élesztőt és a sót. Adjuk hozzá a durvára összevágott rozmaringot, csorgassunk rá három evőkanálnyi olívaolajt, majd kezdjünk hozzá a dagasztáshoz. Kis adagokba csorgassunk hozzá langyon vizet, épp annyit, hogy közepesen kemény kenyértésztát kapjunk. Addig dagasszuk, míg a kenyértészta az edény falától kezd elválni. Keverjük még egy percig, majd tegyük langyos helyre, takarjuk be tiszta konyharuhával és kelesszük kétszeresére. A duplájára kelt, borítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára, nyújtsuk ki, majd szórjuk rá az olajbogyót. Hajtogassuk össze, is jól gyúrjuk át, hogy az olajbogyó jól elkeveredjen a kenyértésztában. Béleljünk ki sütőpapírral tiszta virágcserepeket, osszuk a tésztát jó maroknyi egyenlő részre, sodorjunk belőle kis cipókat, majd tegyük a cserépbe. Tetejét szórjuk meg összetépkedett rozmaringlevelekkel, kelesszük még körülbelül 15-20 percig, majd tegyük előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük 45-50 percig. Ha elkészült borítsuk ki a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.



Főétel:

Pecorino-s prosutto-s csirkemellek parmezános padlizsánnal

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé
10 szelet Pármai sonka
30 dkg Pecorinó sajt
3-4 evőkanál olívaolaj

darált bors
2-3 ág friss zsálya

Parmezános padlizsánhoz:
3 db padlizsán
1 db piros kaliforniai paprika
2 ág friss bazsalikom
1 szál rozmaring

darált bors
10 dkg reszelt parmezán sajt
3 db paradicsom

Vágjuk be hosszában a csirkemell filéket, úgy hogyha széthatjuk egy nagy húslapot kapjunk. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsó és enyhén sózzuk meg. Minden csirkemell szeletre helyezzünk két-két szelet sonkát, majd rá egy-egy vastagabb szelet sajtot. Hajtsuk össze, tegyük egy nagy tányérra, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és tépkedjünk rá zsályaleveleket.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd tegyük bele a megtöltött csirkemelleket. Erős lángon mindkét oldalát süssük elő pirosra, utána tegyük át egy nagy tepsire. Tálalás előtt tegyük forró 180 fokos sütőbe, és kb 8-10 perc alatt süssük készre.
A körethez vágjuk hosszában kétfelé a padlizsánokat, majd szeleteljük fel. Hintsük meg sóval és hagyjuk állni pár percet. A paprikákat is vágjuk fel kb egy centis kockákra. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajat, majd tegyünk bele kétmaréknyit a padlizsánszeletekből, és a paprikakockákból. Fűszerezzük darált borssal, egészben hagyott bazsalikom és rozmaringlevelekkel. Erős lángon állandóan kevergetve süssük addig, míg a padlizsán puha nem lesz. Az elősütött padlizsánokat tegyük egy tepsibe vagy hőálló sütőedénybe, egyengessük el a tetejét, helyezzük rá a paradicsomszeleteket, majd szórjuk meg a parmezánnal. Forró sütőben 150-160 fokon süssük kb 15-20 percig



Desszert:

Vanília fagylalttal töltött profiterol forró karamell-szósszal

Hozzávalók:
6 dkg liszt
5 dkg vaj
2 db tojás
1 csipet só
1 doboz vaníliás fagylalt

Karamellszószhoz:
20 dkg cukor
2 dl tejszín
1 evőkanál vaj.

Öntsünk egy kis lábasba 150 ml vizet, tegyük bele a vajat és a sót. Forraljuk fel, majd ha a vaj teljesen elolvadt vegyük vissza a lángot, és öntsük bele a lisztet. Fakanállal keverjük addig, míg az edény falától el nem válik. Vegyük le a tűzről, várjunk pár percet, majd egyenként dolgozzuk bele az egész tojásokat. Nagyon fontos, hogy minden egyes tojással nagyon jól el kell dolgozni a tésztát.

A kész masszát tegyük nyomózsákba, és sütőpapírral borított sütőlemezre nyomjunk diónyi halmokat, ügyelve, hogy egymás mellett hagyjunk helyet. A halmok tetejét vizes ujjunkkal nyomjuk vissza, hogy ne legyen csúcsos. Tegyük forró kb. 170-180 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig.
Az elkészült tészták tetejét vágjuk le, majd töltsük meg a fagylalttal, és helyezzük vissza rá a levágott tetejét. Tálalásig tartsuk mélyhűtőben.

A karamellszószhoz szórjuk a cukrot egy nagy serpenyőbe, és hevítsük addig, míg arany barnára nem olvad. Tegyük hozzá a vajat és öntsük fel a tejszínnel. Keverjük jól össze, és forraljuk néhány percig, míg kissé be nem sűrűsödik.

Tálaljunk pár darab megtöltött Profiterolt desszertes tányérra, majd öntsük nyakon a forró karamellszósszal.




forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template