2010. április 29., csütörtök

Vacsoracsata 2010. 62. adás - Szakál Miklós a házigazda


Szakál Miklós

Műsorvezető



Mikinél a butykosé volt a főszerep

A játékmester nem hagyta, hogy a vendégek torka kiszáradjon.


Szakál Miki saját estéje igen jó hangulatban telt, ami nem csoda, hiszen az egész vacsorát meghatározta a pálinka.

A műsorvezető kedvese szüleinek házában fogadta a stábot, ahol először fotókat mutatott. Elmesélte, hogy Katával hamarosan egybekelnek.

Utána egy tanyára indult, hogy beszerezze a főzéshez szükséges alapanyagokat. Meglátogatta a lovakat, majd leendő apósa citromfáját is megdézsmálta.

Miki nagyszerű ételeket varázsolt vendégei elé (ezekben is volt alkohol), majd egy különleges játékot kezdeményezett. Aki kimondta a fekete, fehér, igen, nem szavak valamelyikét, annak meg kellett húznia a személyre szóló flaskát. A vendégek igen gyakran emelgették a butykost, és próbálták csőbe húzni Mikit, eleinte igen kevés sikerrel, hiszen a fiatalember igen rutinos ebben a játékban.

Bay Éva, Détár Enikő, Bery és Kaszás Géza a hangulattal és a feltálalt fogásokkal is elégedettek voltak, Miki estéjét 37 ponttal jutalmazták.



Videó







Előétel:

Nyírségi pityókás krumplileves

Hozzávalók:

40 dkg burgonya
5 dkg füstölt húsos szalonna
20 dkg csípős száraz Gyulai kolbász
3 dkg vöröshagyma
2 dkg liszt
1 db tojás
fokhagyma só, bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöldje

A szalonnát apró kockára vágjuk. Megtisztítjuk a burgonyát és kockázzuk. A burgonyát bő vízben só hozzáadásával megfőzzük. Úgy szűrjük le, hogy a leve megmaradjon. A leszűrt burgonyát áttörjük és hagyjuk kihűlni, majd tojással, sóval, borssal, pici apróra vágott vöröshagymával, apróra vágott petrezselyem zölddel és liszttel burgonyatésztát készítünk. A kockázott szalonnát kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, összepirítjuk meghintjük egy kevés pirospaprikával és fölengedjük a burgonya főzőlevével és kiforraljuk. Vágott petrezselyemzöldet vagy zeller levelet és felkarikázott kolbászt adunk hozzá. Ha kell, sózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük és belefőzzük a burgonyatésztából készült gombócokat...és mitől pityókás? A leves elfogyasztása előtt feltétlen meg kell inni egy kis pohár almapálinkát!



Főétel:

Tanyasi jércemell roston, részeges vilmoskörtével és szalonnába tekert burgonyával

Hozzávalók (4 személyre):

70 dkg tanyasi csirkemell filé
100 ml olaj
só, bors
400 g vilmoskörte
100 g vaj
100 ml száraz fehérbor
citrom
borókabogyó
méz
vilmoskörte pálinka
600 g burgonya (egyforma közepes vagy apró gubók)
200 ml tej 200

A jércemelleket szeletekre vágjuk, borsozzuk sózzuk, sütés előtt enyhén sózzuk. A körtéket meghámozzuk magházát eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. A vajat hevítjük és rátesszük a körte szeleteket, majd sózzuk, őrölt borókával meghintjük, néhány csepp citromlével és egy kis kanál mézzel ízesítjük. A vilmoskörte pálinkából keveset öntünk rá és fehér borral összeforraljuk. A burgonyákat meghámozzuk és előfőzzük, majd a húsos szalonnaszelettel körbetekerjük és megsütjük.



Desszert:

Kapatos Citrom Varázs

Hozzávalók:

5dl Hulala tejszín,
4dl tejföl,
1 csomag vaniliás cukor,
5-7 evőkanál kristálycukor,
1 db közepes méretű citrom leve és reszelt héja,
1 csomag babapiskóta,
1 doboz trópusi gyümölcskoktél vagy bármilyen befőtt idénygyümölcs Pl.: eper
Narancs "pálinka" 50 ml

A tejfölt összekeverjük a cukorral, a citrommal, a citromhéjjal és a vaniliáscukorral. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük, összekeverjük a tejfölös kutyulékkal. Hozzá keverjük a leszűrt gyümölcskoktélt és a darabokra tördelt babapiskótát.
Hűtőszekrényben 4 órát pihentetjük... és kész!




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template