2010. április 7., szerda

Vacsoracsata 2010. 46. adás - Horváth Edit a házigazda


Horváth Edit

Benkő Dániel feleség jelöltje


Edit asszony remekelt a Vacsoracsatában

A Benkő feleséget keres című műsor egykori feleségjelöltje a szerdai Vacsoracsatában bebizonyította, hogy ő nemcsak a kamerák kereszttüzében, hanem a tűzhely mellett is megállja a helyét.

A szerdai Vacsoracsatában Edit asszony, Benkő Dániel egykori feleségjelöltje csillogtatta meg főzőtudományát. A 40-es éves, roppant vonzó fodrász azonban nem saját otthonában, hanem Benkő Dániel kastélyában látta vendégül az éhes celebeket.

A küszöb átlépésekor azonban szörnyű látvány fogadta az egykori feleségjelöltet. Piszok, kutyaszőr, zsíros tányérok és edények mindenhol. Még szerencse, hogy Edit előrelátó volt és magával hozta anyukáját, aki, míg ő vásárolt kitakarította a lakást.

Sajnos a főzés sem ment zökkenőmentesen. Dániel konyhájában ugyanis nem volt víz, így Editnek a fürdő és a konyha között kellett egész délelőtt ingáznia.

A vendégek azonban nagyra értékelték a sok áldozatot, amit Edit a vacsorájuk érdekében hozott, és a pontozásnál sem voltak szűkmarkúak. Nelly és Tibi 9-9, Dániel pedig 10 ponttal, így összesen 28 ponttal büszkélkedhet Edit asszony.




Videó






Előétel:

Legényfogó leves

Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
Sárgarépa
Zeller
Petrezselyemgyökér
30 dkg csirkemell
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
2 nagyobb fej vöröshagyma
Olaj

fehér bors
tárkony
egy húsleveskocka
2 db burgonya

Elkészítés:
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és húslével (esetleg kockát teszünk bele).

Főzzük puhára. Míg a leves puhul, készítsük el a gombócot. Főzzünk puhára két szem burgonyát, majd szűrjük le, és törjük át. Adjunk hozzá egy darab tojás sárgát és pár evőkanálnyi lisztet. Gyúrjuk jól össze, majd formázzunk belőle kis gombócokat. Mielőtt belekevernénk a tejszínt és a tejfölt tegyük a levesbe a gombócokat.

Ha elkészült belekeverjük a tejszínt és a tejfölt. Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal.
Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet.



Főétel:

Lakodalmas rántott bőségtál párolt zöldségekkel és rizzsel

Hozzávalók:
gomba
csirkehús
csirkemáj
ízlés szerint zöldségek
rizs





Desszert:

Szívrabló torta

Hozzávalók:
5 dl tejföl
5 dl liszt
5 dl cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 maréknyi vegyes aszalt gyümölcs
6 db kivi
2 evőkanál cukor
porcukor a szóráshoz
menta a dekoráláshoz

Öntsük a tejfölt, a lisztet, a cukrot a tojást és a sütőport egy konyhai keverőgépbe, majd kapcsoljuk be és dolgozzuk sima masszává. ha elkészült keverjük bele az aszalt gyümölcsöket is.
Kanalazzuk a masszát szív alakú formákba, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150-160 fokon süssük 20-25 percen keresztül. Ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni, majd fordítsuk ki a formákból. Tálaljuk nagy tányérokra, és csorgassuk meg kivi szósszal. Tetejét porcukorral hintsük meg, és egy ág mentával díszítsük.

Kivi szószhoz hámozzuk meg a kiviket, vágjuk falatnyi darabokra, majd tegyük bele egy kis tálba. Szórjuk rá a két evőkanálnyi cukrot, és kézi mixerrel pürésítsük össze.




Forrás: rtlklub.hu

3 megjegyzés:

Unknown on 2010. április 10. 8:39 írta...

JÓL NÉZNÉNK KI ,HA LAKODALOMBAN ZÖLDSÉGEKET ENNÉNK!SZÁNALMAS VOLTÁL MINDEN TÉREN!RÁADÁSUL GUSZTUSTALAN!

Unknown on 2010. április 12. 19:47 írta...

Nekem nagyon tetszett amit csináltál,ne tőrődj az elöttem szólóhoz,irigy picsa.Nagyon jól elszórakoztattad a vendégeket,roppant csinos sexis voltál,Megálltad a helyed ilyen körülmények közöt is.Le a kalappal! Gratulálok!

judic on 2010. április 23. 10:01 írta...

Én is csak gratulálni tudok. Kíváncsi vagyok, hogy Regina ugyan mivel tudna olyan nagyon kirukkolni. Mellesleg nem "csak" zöldségek voltak a bőségtálon....ez elkerülte a figyelmét?!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template