2010. május 3., hétfő

Vacsoracsata 2010. 64. adás - Hajdu Steve a házigazda


Hajdu Steve

Színész

Színész, zenész, humorista. Az RTL Klub Heti Hetes című műsorának állandó szereplője.

Weblapja: hajduistvan.hu


Hajdú Steve estéjén szem nem maradt szárazon

Valódi angol menüsor és hangos kacagás jellemezte a színész vacsoráját.

Ezen a héten Hajdu Steve kezdte a sort, ő volt a hétfői sztárszakács a Vacsoracsatában. Steve először megmutatta esküvői fényképeit és relikviáit. Ezután elindult, hogy minden hozzávalót beszerezzen az angol menüsorhoz. Rákot csomagolt, majd járt egy angol pubban is, ahol még egy kis sörözés is belefért, persze, csak alkoholmentes.
Steve otthonosan mozog a konyhában, nagyon szeret főzni, nem okozott gondot számára az esti menü elkészítése.

Horváth Évát, Terecskei Ritát, Ádok Zolit és L.L. Juniort a következő finomságokkal várta: angol rákkoktél gombafejekbe töltve, feketesörös marhapite cheddar sajttal és Queen Elizabeth toffee pudingja.

A színész gondolt Zolira is, aki vegetáriánus, így neki hús helyett kecskesajttal készült.

Miközben tálalt vendégeinek, kiderült, hogy Steve egykor pincérkedett is, igaz, amikor erről beszélt, éppen kiejtette az evőeszközt a kezéből.

Vacsora után persze nem maradhatott el a produkció, és azoknak, akik Steve-től humort vártak, nem kellett csalódniuk: előadta az Anyám tyúkját, kicsit angolul, kicsit magyarul...

A rendhagyó szavalás után nem maradt más hátra, mint a szavazás. Éva 8, Rita 8, Zoli 9, Junior pedig 10 ponttal jutalmazta Steve teljesítményét, ami összesen 35 pontot jelentett a színész számára.



Videó





Előétel:

Potter rákok sült gombafejekben, sonkával

Hozzávalók:

30 dkg (Potted Shrimph) barnarák
5 db nagyfejű barna csiperkegomba
2 doboz fokhagymás krémsajt,
1 db citrom reszelt héja
1 csokor metélőhagyma
1 csokor friss kapor
3 evőkanál olívaolaj,
darált bors, só
10 szelet sonka
2 gerezd fokhagyma

A gomba kucsmáját törjük ki, külső felületét mossuk meg folyó vízzel. A belsejét csorgassuk meg olívaolajjal és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd tegyük bele a befűszerezett gombafejeket. Erős lángon mindkét oldalát pirítsuk meg. Az elkészült gombákat tegyük egy tányérra.

Forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, és pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a rákot, daráljunk rá borsot és jól forrósítsuk össze.
Kanalazzunk a krémsajtot egy tálba, tegyük hozzá a fokhagymás rákot. Fűszerezzük összevágott metélőhagymával, citromhéjjal és pár csepp citromlével. Jól keverjük össze és töltsük meg vele a gombafejeket. Vékonyra szeletelt sonkával együtt tálaljuk.



Főétel:

Guinness marhapite cheddar sajttal (köret zöldborsó, sült krumpli)

Hozzávalók:

3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2 szál sárgarépa
2 szál angolzeller
4 db gomba
1 kg marha lapocka
2 ág friss rozmaring
só, bors
olívaolaj,
2 doboz Guinness sör
20 dkg Cheddar sajt
50 dkg friss leveles tészta
1 db tojás.

Körethez:

1 kg mélyhűtött zöldborsó
1 evőkanál vaj
1 kg burgonya, olívaolaj

Forrósítsuk fel egy nagy lábasban a vajat, és pár evőkanál olívaolajat. Tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk pár percig, vigyázzunk, ne barnuljon meg. Tegyük hozzá a nagyobb kockákra felvágott húst, daráljunk rá borsot, sózzuk, tegyük hozzá a rozmaringágat, majd erős lángon addig hevítsük, míg a hús széle pirulni nem kezd. Szórjuk rá a lisztet, utána öntsük fel a sörrel, tegyük hozzá a falatnyi darabokra felvágott gombát, sárgarépát és zellerszárat. Fedjük le fedővel és pároljuk puhára.

A megpuhult húsos ragut vegyük le a tűzről, keverjük bele a fele lereszelt sajtot.
Kenjünk ki vajjal egy tűzálló edényt, és béleljük ki a leveles tésztával. Töltsük bele a húsos ragut, szórjuk a tetejére a maradék sajtot, majd fedjük be jól a maradék tésztával, széleit jól nyomkodjuk össze. Tetejét kenjük meg felvert tojással, éles késsel karcoljunk bele mintákat, a közepén viszont szurkáljuk meg, hogy a gőz ki tudjon jönni a pitéből.
Tegyük forró 160 fokos sütőbe, és süssük 40-45 percig. Köretnek vajon megpárolt zöldborsót, és sütőben megsütött burgonyát adjunk hozzá.



Desszert:

Queen Elizabeth toffe pudingja

Hozzávalók:

17 dkg datolya
1 teáskanál szódabikarbóna
3 dl forró víz
6 dkg vaj
17 dkg porcukor
2 tojás
17 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál gyömbér és fahéj
fél teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor), 1/4 teáskanál só

A szószhoz:

40 dkg barnacukor /nagyon barna/
2 dl tejszín
25 dkg vaj
1 teáskanál vanília kivonat (vanília rúd)
2 evőkanál rum

A tésztához a datolyát öt percig főzzük annyi vízben, amennyi pont ellepi. Öt perc múlva szedjük át hideg vízbe, hogy könnyen le tudjuk húzni a héjukat és ki tudjuk magozni. A datolya húsát szódabikarbónával és a 300 ml forró vízzel ismét feltesszük főni, rövid forralás után lehúzzuk a tűzről, pürésítjük /a forralásnál vigyázni kell, kevergetni, mert felhabzik/.

Közben begyújtjuk a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy 18-20 cm-es kerek tortaformát.

6 dkg vajat habosítsuk fel a porcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, végül a datolyapürét. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel, majd óvatosan adagoljuk a folyékony fázishoz. Már ne habosítsuk a keveréket, csak keverjük össze. A kapott tészta hasonló állagú lesz, mint a piskótatészta. /Ha ennél lágyabb, akkor egy kis liszttel korrigálható./ Töltsük a tésztát a kivajazott formába, majd tegyük a már meleg sütőbe. 30-40 percig, illetve tűpróbáig süssük.

Amíg a tészta sül, addig elkészíthetjük a szószt: megolvasztjuk a 25 dkg vajat, hozzáadjuk a barnacukrot és a vaníliát. Addig főzzük együtt, amíg a cukor elolvad, illetve a vajból a víz elpárolog. A végén kivesszük a vanília rudat, és hozzáadjuk a 2 dl tejszínt, illetve a 2 evőkanál rumot. A tejszínnel már nem forraljuk fel, csak összemelegítjük.

Amikor a tészta már megsült, egy kis szószt locsoljunk rá, és egy pillanatra visszatoljuk a sütőbe.
Tálalás: egy szelet tészta, gazdagon meglocsolva szósszal. Aki szereti, gazdagíthatja tejszínnel és vaníliafagyival.




Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template