Terecskei Rita
Énekesnő
(1979. júl. 27.)
Zenekar: Zanzibár (1999-).
Eredetileg rendőr volt. Állítása szerint azért, mert túl sok akciófilmet nézett annakidején.
Forrás. storyonline.hu
Terecskei Ritánál tetőzött a hangulat
A meglepetés produkciónál mindenki bedobta magát: Steve breakelt, Éva pedig táncra perdült.
Rita a szülői házában, Cegléden látta vendégül a többieket. Megmutatta kutyáit, akiket örökbe fogadtak. Fent a házban rengeteg emlék van, sok-sok díj. Mutatott egy rendőrigazolványt, amit a barátai készítettek neki. Ugyanis korábban rendőr volt Rita. Az énekesnő is robogóval ment vásárolni. A desszerthez ő maga szedett epret egy fólia alatt.
Rita a következő menüt készítette el vendégeinek: zsenge medvehagyma leves fokhagymás burgonya gombóckákkal, mézes borban érlelt bélszín medálkák, erdei gombás áfonyás raguval szezámmagos fánkokkal, joghurttorta eperszósszal.
A welcome drinket a verandán szolgálta fel a házigazda. Volt mangós és lime-os vodka. Az asztalnál ültetés volt, mindenki kapott egy-egy kártyát a tányérjába, a nevével ellátva. Steve az övét használt rágógumival ragasztotta az öltönyére. A hangulat ezen a napon már igazán emelkedett. Nagyon jól érzeztés magukat, pedig még a vacsora el sem kezdődött.
A leves nagyon ízlett mindenkinek, csak Éva nem ette meg belőle a gombócot, átpasszolta Steve-nek.
Zolira is gondolt Rita, külön készített egy vega változatot is a főételből. Mindenki jóízűen falatozott. Steve szerint a héten legjobban sikerült főétel volt.
A joghurttorta is nagyon jól sikerült. Pont annyira volt könnyű, amennyire kellet a főétel után.
A meglepetés produkció természetesen a Zanzibár zenekar volt, akikhez Junior is csatlakozott, Steve táncolt, sőt breakelt is egy kicsit, és végül Éva is dobott egy kis táncot.
Rita az est végén 40 ponttal büszkélkedhetett.
VideóElőétel:
Zsenge medvehagyma leves, fokhagymás krumpli gombóccal
Hozzávalók:
2 csokor medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
3 evőkanál liszt
1 db zöldségleves kocka
csipetnyi szerecsendió
só, darált bors
3 evőkanál olívaolaj
Gombócokhoz:
2 szem burgonya
1 tojás sárgája
20 dkg rétesliszt
csipetnyi őrölt szerecsendió, só
1 gerezd fokhagyma
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét. Sózzuk, daráljunk rá borsot és fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Néhány perc párolás után szórjuk rá a lisztet, jól keverjük össze, és öntsük fel másfél liternyi vízzel. Adjuk hozzá a leveskockát és főzzük negyed órán keresztül, majd dúsítsuk a tejszínnel.
A gombócokhoz főzzük meg sós vízben a meghámozott és faldarabolt burgonyákat, majd törjük át. Még langyosan keverjük hozzá a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, lisztet és a csipetnyi őrölt szerecsendiót. Gyúrjuk közepesen kemény tésztává, lisztes kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
Tálalás előtt keverjük a leveshez a maradék vékony metéltre felvágott medvehagymát, szedjük leveses tálkákba a kifőtt gombócokkal együtt.Főétel:
Mézes borban érlelt bélszín medálkák, áfonyás erdei gombás raguval, szezámmagos fánkocskákkal
Hozzávalók:
1 kg bélszín
2 dl száraz vörösbor
1 evőkanál méz
darált bors
3 evőkanál vaj
Szószhoz:
50 dkg erdei vadgomba keverék
2 evőkanál áfonya dzsem,
2 evőkanál liszt
3 szál újhagyma
fél citrom leve
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma, só, darált bors
Fánkokhoz:
50 dkg burgonya
2 db tojás sárgája
25 dkg rétesliszt
csipetnyi őrölt szerecsendió, só
30 dkg zsemlemorzsa
1 maréknyi szezámmag
1 liter étolaj, 2 dekányi élesztő
Vágjuk fel körülbelül 2-3 centiméter átmérőjű kis medálionokra a bélszínt, adagonként öt darabot számoljunk. Daráljunk rá borsot és enyhén hintsük meg sóval. Öntsük a bort és a mézet egy tálba, keverjük össze, majd csorgassuk meg vele a húsérméket. Sütésig hagyjuk állni a hűtőben.
A szószhoz forrósítsuk fel a vajat egy lábasban, tegyük bele a zúzott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát. Pároljuk néhány percig, majd tegyük bele a vadgomba-keveréket.
Sózzuk, borsozzuk és pároljuk addig, míg a saját levét el ne párologja. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, és öntsünk rá a hús pácoló levéből. Öntsünk még rá egy pohárnyi vezet, majd az egészet jól forraljuk össze. Mielőtt levennénk a tűzről keverjük hozzá az áfonyadzsemet, és ízesítsük még citromlével.
A körethez főzzük meg sós vízben a meghámozott burgonyákat, majd szűrjük le és krumplinyomóval nyomjuk át egy tálba. Tegyük hozzá a tojás sárgáját, morzsoljuk bele az élesztőt, sózzuk, daráljunk rá borsot és fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Tegyük bele a lisztet és gyúrjuk tésztává. Formázzunk kis gombócokat a burgonyás tésztából, hempergessük meg a szezámmag és a zsemlemorzsa keverékében, majd forró bő olajban süssük ropogós pirosra.
Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi vajat egy nagy serpenyőben, majd süssük meg benne a bélszín érméket. Tálalás előtt a gombás szósszal összeforralhatjuk.Desszert:
Joghurttorta eperszósszal
Hozzávalók:
3 pohár natúr joghurt
3 dl tejszín
2 evőkanál zselatin
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg eper
fél citrom leve
3 evőkanál eperdzsem
3 szál friss citromfű
Szórjuk a zselatint egy kis tálkába, öntsünk rá 3-4 evőkanál hideg vizet és hagyjuk állni pár percig. A joghurtot szintén öntsük egy nagyobb fém tálba, tegyük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és a beáztatott zselatint. Tegyük vízgőz fölé és langyosítsuk meg, utána vegyük le a tűzről és kevergessük addig, míg a zselatin teljesen elolvadt. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt és az apróra összevágott citromfű leveleket. Öntsük joghurt tortaformába, és tegyük a hűtőszekrénybe megdermedni.
Az eperszószhoz tegyük egy tálba a megmosott eperszemeket, kanalazzuk rá az eperdzsemet. Ízesítsük citromlével, majd kézi mixerrel pürésítsük. A kész tortát borítsuk ki a formából, és csorgassuk meg az eperszósszal.
Forrás: rtlklub.hu
3 megjegyzés:
NAGYON FINOM LEHETETT.Szivesen meg kostóltam volna.
Most néztem meg felvételről. Rita szimpatikus volt és nagyon ügyes :) A főétel receptjét mindjárt le is nyúlom :D
Na jó, ez megint egy tök más recept, hol van a bélszínről a fűszerkeverék, plusz bazsalikommal és oreganoval? A mennyiségek meg, 2 dl vörösbor és egy evőkanál méz... nevetséges. Ennyire nehéz ideírni pontosan???
Megjegyzés küldése