2010. május 4., kedd

Vacsoracsata 2010. 65. adás - Horváth Éva a házigazda


Horváth Éva

Modell-műsorvezető

(1978. nov. 23.)
Miss World Hungary (1998), Miss Tourism Planet (2005)


Horváth Éva olaszosan szereti

Mediterrán menü és szerenád: Éva lenyűgözte vacsoravendégeit.


Horváth Éva először elkalauzolta a nézőket egykori otthonába, szülei házába. Megmutatta régi szobáját, teknősét, Fricit és azokat a koronákat, szalagokat, amelyeket szépségversenyeken nyert.

Bemutatta édesanyját, akitől egy üveg 25 éves grappát is kapott az előtte álló vacsorához. Éva olaszos menüt talált ki, elindult beszerezni a hozzávalókat, méghozzá robogóval. Egy olasz étteremben jó tanácsokkal is ellátták, majd nem maradt más hátra, mint a főzés!

Bár a vacsora elkészítése közben akadtak nehézségek (például leégett a botmixer), de végül mindennel időben elkészült.
Lelkesen fogadta a vendégeket, akiket először is egy kis grappával kínált meg.

A vacsora remek hangulatban telt, a fogások mindenkinek ízlettek. Éva a következő menüvel örvendeztette meg a többieket: spárga krémleves sáfrányos lepényhallal, spenóttal töltött canelloni, ezer lapocska friss eperrel.

Ádok Zoli a spárgaleves után gondolt egyet, és lement spárgába, amivel nagy tetszést aratott. Ahogy a Szerenád zenekar is, akik Éva erkélye alatt adtak egy igazi szerenádot.

Az "O sole mio" után, a zenészekkel közreműködésével a lakásban tovább folytatódott a buli. Zoli és Junior dalra fakadtak.

Éva 38 pontot tudhatott magáénak az est végén. Rita és Junior 10-10, Zoli és Steve pedig 9-9 ponttal jutalmazták vendéglátójukat.




Videó






Előétel:

Spárga krémleves, sáfrányos lepényhallal

Hozzávalók:

1 kg spárga
400 g burgonya
2 hagyma
2 liter csirkehúsleves
só, bors
300 g lepényhal
sáfrány

Összevágjuk a hagymát, kockákra a krumplit és a spárgát, majd összepirítjuk vajon. Ha kicsit megpirult, felöntjük csirkehúsleves lével, ízesítjük sóval, borssal. Körülbelül 30 percig főzzük, amikor már megpuhult a krumpli és a spárga, összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre és a tejszínnel felengedjük.

Gyufaszál vastagságúra felvágjuk a halat, öntünk bele egy kevés fehérbort, fűszerezzük sáfránnyal és megpirítjuk vajon.

Tálaljuk a levest és a pirított halat a tetejére.



Főétel:

Spenóttal töltött canelloni

Hozzávalók:

Szószhoz:

20 dkg spenótlevél
2 gerezd fokhagyma
3 db natúr krémsajt
3 dl tejszín, csipetnyi őrölt szerecsendió
só, darált bors
1 evőkanál olívaolaj

Töltelékhez:

15 db canelloni tészta
50 dkg túró lehet kecsketúró is
2 db tojás sárgája
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán sajt
15 dkg füstölt scarmorza sajt

darált bors
szerecsendió
olívaolaj

A töltelékhez tisztítsuk meg a spenótleveleket, mossuk meg jól, és vágjuk kisebb darabokra. Forrósítsunk fel kevéske olívaolajat egy lábasban, majd tegyük bele az összevágott spenótleveleket. Pár perc alatt állandóan kevergetve pároljuk meg. Ha kissé kihűlt, szedjük át egy tálba, a felesleges párolólevet nyomkodjuk ki belőle, majd tegyük hozzá a túrót, a tojás sárgáját, a reszelt parmezánt, a reszelt füstölt sajtot és az összezúzott fokhagymát. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal és ízesítsük sóval, és keverjük alaposan össze.

Kenjünk ki olívaolajjal egy tepsit, majd tegyük a tölteléket egy zacskóba. Ollóval vágjuk ki a végét, és nyomjuk tele a csőtésztákat. Tegyük egymás mellé a tepsibe addig, míg teljesen meg nem telik. Tetejét öntsük nyakon a spenótos szósszal.

A spenótos szószhoz forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy lábasban, tegyük bele a vékonyra felkarikázott fokhagymát, és pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a tejszínt, a krémsajtot, fűszerezzük sóval, darált borssal és őrölt szerecsendióval. Tegyük bele a vékony csíkokra felvágott spenótlevelet, és forraljuk jól össze.

Öntsük a spenótos szószt a megtöltött tészták tetejére, szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd forró sütőben 140-150 fokon 35-40 perc alatt süssük pirosra.



Desszert:

Ezer lapocska friss eperrel

Hozzávalók:

½ kg eper
1 kg leveles tészta
porcukor, mentalevél

Vanília krém:

½ l tej
150 g cukor
75 g liszt
4 tojás sárgája
vaníliarúd

A tésztát kinyújtjuk vékonyra és megsütjük.
A cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük, közben a tejet felforraljuk. Majd ezeket összekeverjük és a lisztet beletesszük. Vaníliát belereszeljük és még 5 percig főzzük.

A lapot három felé vágjuk, beletöltjük a két rétegbe a megfőzött krémet. Tetejét porcukrozzuk és eperrel, mentalevéllel díszítjük.




Forrás: rtlklub.hu

3 megjegyzés:

Unknown on 2010. május 5. 14:07 írta...

A kinyújtott tésztát sütés előtt Éva megszórta valamilyen cukorral!Kristálycukor,barnacukor,nádcukor,vagy esetleg porcukor,nem tudni,mert Éva majdnem elfelejtette,és nem közölte mivel szórta meg!

BirgánAndi on 2010. május 5. 14:50 írta...

Sima kristálycukor lehetett abban a dobozban.

Zsanett on 2010. május 5. 15:29 írta...

Spenót a töltelékbe mennyi kell, mert az a receptben nincs írva ,csak a szósznál.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template