2010. május 5., szerda

Vacsoracsata 2010. 66. adás - L.L. Junior a házigazda


L.L. Junior

Énekes

Lesi László Csaba azaz L.L. Junior (Budapest, 1981. január 3.) énekes, rapper, dalszerző. A Fekete vonat egykori tagja.
Az 1990-es évek elején alakította meg két társával együtt a Fekete vonat nevű formációt.
Sikerük csúcsán a csapat közös megegyezés alapján szétvált és Junior 2001-ben elutazott Amerikába, hogy kipihenje magát és tanuljon.
Egy év szünet után hazatért és 2002-ben a Private Moon-nal megcsinálta első szólóalbumát
Forrás: wikipedia.org



L.L. Junior felejthetetlen estéje

A zenész sörös dobozokra ültetett csirkével rukkolt elő, majd mulatós hangulatot varázsolt.


L.L. Junior, mielőtt nekiállt volna a főzésnek, megmutatta otthonát és zenei díjait. A rövid "tárlatvezetés" után vásárolni indult, beszerezte a csirkéket, a sört és a többi hozzávalót. Junior úgy döntött, a következő menüsort készíti el: vakaró töpörtyűkrémmel és kőrözöttel, sörös dobozon sült csirke szalma krumplival, tepsiben sült lekváros kenyér.

Egyből kiderült, hogy Junior nem mozog túl otthonosan a konyhában. Viszont rendkívül lelkes volt, igyekezett nagyon jót készíteni vendégeinek.
Amikor Horváth Éva, Terecskei Rita, Ádok Zoli és Hajdu Steve megérkeztek, már zenészek várták őket a kapuban, és persze finom pálinka.

A vacsora alatt jót mulattak azon, ahogy Steve ollóval próbálta felvágni a sörös dobozokon csücsülő csirkéket. A desszert mindenkinek nagyon ízlett, igaz, addigra már annyira tele voltak, hogy alig bírtak enni belőle.

Mikor végeztek az étkezéssel, következett a meglepetés: Junior zenészek közreműködésével igazi mulatós hangulatot varázsolt, a vendégek táncra is perdültek.

Az est végén Junior 33 pontot kapott a többiektől.




Videó






Előétel:

Vakaró töpörtyűkrémmel


Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tk só
2,5 dl víz (esetleg a fele tej)
3-4 evőkanál olaj

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 4 lapos lepényformát formálunk belőle. A tűzhely lapján, vagy száraz serpenyőben mindkét oldalán megsütjük őket.

Tepertőkrémhez:

30 dkg tepertő
1 fej lilahagyma
2 evőkanál mustár
2 evőkanál tejföl

A tepertőt ledaráljuk és összekeverjük a finomra összevágott hagymával, mustárral, tejföllel. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

Körözötthöz:

30 dkg túró, 1 fej hagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál piros arany, só, darált köménymag, vaj, tejföl.



Főétel:

Sörös dobozon sült csirke


Félig nyitott sörös dobozra ráültetünk egy csirkét, a sör gőze belülről átjárja és a gyenge alkoholtól omlóssá válik a hús. Nem kell locsolgatni, nem szárad ki.

Hozzávalók:

1 kis doboz sör
két-három fokhagyma
1 1/2 kg-os konyhakész csirke
só, bors

Mázhoz:

3 ek napraforgó olaj
3 ek baracklekvár
1 ek Unicum
½ kk őrölt kömény
½ kk őrölt csípős pirospaprika
1 gerezd fokhagyma.

Körethez:

1 kg burgonya
10 dkg rukola
10 dkg vaj
3 dl tej
őrölt szerecsendió

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.
Felbontjuk a fémdobozos sört, felét kiöntjük, megpucoljuk a fokhagymákat, belepottyantjuk a sörös dobozba.

A mázhoz:

Összekeverjük a hozzávalókat, plusz egy fokhagyma összezúzva, ezt is hozzáadjuk.
Szárnyast kívülről-belülről megsózzuk, megborsozzuk és a bőrére rákenjük a máz felét.
Mindkét combja mellet bevágjuk ollóval a bőrt, hogy stabilan ülhessen a sörös dobozon. A sörös dobozt egy közepes méretű tepsibe állítjuk, ráhúzzuk a csirkét és ha billeg kiigazítjuk. Fóliával letakarjuk.
1 ½ órára mehet a sütőbe, de az utolsó 15 percben levesszük a fóliát, rákenjük a maradék mázat és visszatesszük.
Körete: krumplipüré.



Desszert:

Tepsiben sült lekváros kenyér


Hozzávalók:

50 g puha, sózatlan vaj
4 ek. Sárgabaracklekvár
200 g-os vékonyra szeletelt francia bagett
60 g szultána mazsola vagy szárított áfonya (vagy mindkettő)
2 nagyméretű tojás
2 nagyobb tojássárgája
40 g finom kristálycukor
3 dl zsíros tejszín
3 dl tej
4 ek. Cointreau likőr, vagy ízlés szerint több
barna nádcukor a díszítéshez

Nagyobb diónyi vajjal kikenünk egy 1,5 literes, alacsony oldalfalú tálat. Aljára egy ek. levárt kenünk. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, és a tálba rétegezzük úgy, hogy enyhén fedjék egymást, majd megszórjuk őket a szárított gyümölccsel. A tojásokat, tojássárgáját és cukrot nagyobb tálban krémesre verjük, majd belekeverjük a tejszínt, a tejet és a Cointreu-t. A keveréket lassan a kenyérre öntjük. Enyhén lenyomjuk a kenyérszeleteket, hogy a mártás teljesen ellepje őket. Húsz percig hagyjuk állni, hogy a kenyér felszívhassa a sodót. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tálat nagyobb tepsibe helyezzük, és a tál feléig felöntjük forró vízzel. Egyenletesen megszórjuk a kenyérszeleteket a nádcukorral, és a sütőben 40-50 percig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.

Amint a desszert elkészült, a maradék sárgabaracklekvárt egy ek. vízzel addig melegítjük, míg folyós nem lesz. A lekvárt konyhai ecsettel a desszert tetejére kenjük, és a tálalás előtt 15 percig állni hagyjuk. Ezalatt a desszert tovább érik és enyhén megszilárdul. Melegen tálaljuk, enyhén megöntözve tejszínnel és ízlés szerint némi Cointreau likőrrel.


Forrás: rtlklub.hu


1 megjegyzés:

ny.moncsi on 2010. május 6. 20:11 írta...

Juniornak üzenem:
az én párom is laktózérzékeny, elég súlyosan, de ha Junior nem tudná,(bár ha tudná valószínűleg nem vinnyogna annyit) a laktózérzékenységre, laktózintoleranciára is van gyógyszer, ami mellett bármit ehet, amit egy laktózérzékeny amúgy nem ehetne. Szóval Lactase rágótabletta Junior és nem kellett többet vinnyogni.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template