2010. május 7., péntek

Vacsoracsata 2010. 68. adás - Ádok Zoli a házigazda


Ádok Zoli

Színész-énekes

(Szeged, 1976. március 22. –)
Szegeden született, a családja második gyerekeként. Egy nővére van (Marietta). A Szegedi Művészeti Szakközépiskolában kezdte el középiskolás tanulmányait balett szakon. Két évvel később átjelentkezett a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, ahol 1996-ban érettségizett.
1998-tól több színház tagja is volt.
2002-től öt éven keresztül külföldön dolgozott.
2007-ben jelentkezett az RTL klub tehetségkutató műsorába a Csillag Születikbe, de csak a középdöntőig jutott el. Mivel a csatorna tehetséges előadónak tartja Zoltánt felkarolta...
Forrás: wikipedia.org


Zoli kívánságát aranyhalak teljesítették

Az énekes-táncos remek vacsorát főzött, majd sikerült jégre tennie vendégeit.


Ádok Zoli rutinos szakács, ezért nem ijedt meg attól, hogy négy társát vendégül kell látnia. Zoli először megmutatott néhány fotót korábbi és mostani előadásaiból, majd vásárolni indult. A zöldségeket egy biokertészetből szerezte be. A kertészetben volt egy kis tó, a benne lévő aranyhalaktól az énekes-táncos azt kívánta, hogy minden fogása jól sikerüljön.

Az aranyhalak teljesítették a kívánságát, a vendégeknek ízlett a menü: kertész palacsinta snidling szósszal, fokhagymás fogas, shiitake gombamártással, bébi, zöld spárgával, citrus madártej csokoládé kehelyben.

Évának sajnos egy olyan adag főétel jutott, amiben nagyon sok szálka volt, ezért ki kellett köpnie. Szegény Zoli kifejezetten rosszul érezte magát emiatt, ráadásul szerinte még a spárga is szétfőtt.

Azért jóízűen falatoztak, majd jöhetett a meglepetés produkció. Zoli jégre vitte celebtársait, a Jégszínházban korcsolyát húztak a lábukra. Junior és Steve nem tudnak korizni, ezért ők csak csúszkáltak, de Éva és Rita gyakorlottan siklottak. Zoli énekelt, közben a háttérben gyönyörű táncos mutatványt láthattunk.

Az estét Steve és Junior 10-10 ponttal jutalmazta, a lányok pedig 9-9 pontot adtak Zolinak, aki így 38 pontot zsebelt be.

Végül csak az eredményhirdetés maradt hátra, a borítékok felbontása után kiderült, hogy a héten a negyedik helyezést ért el, Steve bronzérmes lett, a második hely Évának és Zolinak jutott (holtverseny). A hét győztese pedig Rita lett, aki 40 pontot kapott a többiektől.



Videó






Előétel:

Zöldségekkel töltött palacsinta


Hozzávalók:

10 db palacsinta
1 db cukkíni
2 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
3 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
2 dl tej
1 dl tejszín
1 csokor zöldpetrezselyem

darált bors
10 dkg reszelt sajt

Szószhoz:

2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
1 dl tejszín
1 csokor snidling
fél citrom leve
őrölt fehérbors

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a vékony csíkokra felszeletelt sárgarépát és cukkínit. Lefedve pároljuk pár percig, míg a zöldségek puhák lesznek. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejet és a tejszínt. Addig forraljuk, míg főzeléksűrűségűre sűrűsödik. Egy kis lábasban, sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd szűrőedényben szűrjük le. Keverjük a zöldségekhez a megfőzött karfiolt és az összevágott újhagymát is. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal és összevágott petrezselyem zöldjével.
Ezzel a krémes töltelékkel töltsük meg a megsütött palacsintákat, majd felgöngyöljük és ferdén elvágjuk.

Tálaljunk adagonként három félbevágott palacsintát nagy tányér közepére úgy, hogy egymás ferdén fedjék, majd csorgassuk meg a snidlinges szósszal.

A szószhoz forrósítsunk fel 2 evőkanál vajat egy lábasban, szórjunk bele 2 evőkanál lisztet, keverjük jól össze, és öntsük fel kb. két decinyi forró tejjel és egy decinyi tejszínnel. Állandóan kevergetve főzzük mártás sűrűségűre. Sózzuk, ízesítsük citromlével és kevéske őrölt fehérborssal. Csak a tálaláskor keverjük hozzá a felaprított snidlinget.



Főétel:

Fokhagymás fogas, tejszínes Shiitake gombamártással, bébi spárgákkal


Hozzávalók:

5 nagy szelet fogas filé
3 gerezd fokhagyma
3 dl tej
30 dkg Shiitake gomba
3 szál újhagyma
3 dl tejszín
2 evőkanál liszt
só, darált bors
1 csokor petrezselyem zöldje, 3 csokor bébi spárga zöld
3-4 evőkanál vaj

A fogas filét vágjuk kéttenyérnyi darabokra, majd áztassuk be fokhagymás tejbe. Sütés előtt itassuk le róla a tejet, és serpenyőben felhevített vajban mindkét oldalát süssük pirosra.
A gombaszószhoz forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat egy kis lábasban, tegyük bele a felkarikázott újhagymát és pároljuk néhány percig. Tegyük hozzá a gombákat, ha túl nagyok, vágjuk kétfelé. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és pároljuk öt percig. Utána szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, majd engedjük fel a tejszínnel. Ha túl sűrűnek ítéljük, vízzel hígíthatjuk. Jól forraljuk össze, és a legvégén keverjük hozzá az összevágott petrezselyem zöldjét.

A spárgákat mossuk meg alaposan, majd forrásban lévő sós vízben főzzük egy-két percig. Utána szedjük át egy hideg vízzel telet edénybe, hűtsük le jól, majd szűrjük le alaposan. Adagonként tegyük egymás mellé egy hőálló sütőedénybe, kenjük meg vajjal, é fedjük le fóliával. Tálaláskor melegítsük meg a sütőben, kb 140 fokon 10-15 percig.



Desszert:

Citrus madártej csokoládékehelyben


Hozzávalók:

1.5 liter tej
6 db tojás
15 dkg cukor
1 egész vanília rúd
csipetnyi só
1 teáskanál liszt
1 db citrom héja
1 db narancs héja

Válasszuk kétfelé a tojásokat, a fehérjét üssük egy keverőtálba. Öt dekányi cukorral verjünk belőle kemény habot. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük egy percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még egy percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával.

A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vanília rudat, és a narancs és citrom héját, sózzuk és forraljuk fel újra.

A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vanília rudat, fedjük le és hagyjuk jól kihűlni.
Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.




Forrás: rtlklub.hu

2 megjegyzés:

Cicuska on 2010. május 7. 22:02 írta...

Sziasztok! Nagyon tetszettek Zoli ételei! Viszont valaki mondja meg nekem, hogy miért nem írják ide úgy a receptek neveit, ahogy azt az elkészítőjük mondta a TV-ben? Valamint azt is jó lenne tudni, hogy egy-egy alkotóelem miért marad le a receptekből? Jelen esetben a kandírozott gyümi a madártej tetejéről. Nem vészes, csak épp az ötlet hiánya bosszantó, ha valaki tegyük fel nem látta az adást. Persze, ő nem is tudhat róla, de aki látta, az igen. :)

Unknown on 2010. május 12. 18:07 írta...

Épp az előbb írtam Terecskei Rita főétele miatt hasonlót: más a recept mint ami az adásban volt :(

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template