Gergely Róbert
Színész, énekes
* Született:1958. jan. 21.
* Születési hely:Budapest
* Haja:barna
* Szeme:barna
* Magasság:180 cm
* Súly:80 kg
* Családi állapot:elvált
* Csillagjegye:Vízöntő
Forrás:www.storyonline.hu
Trópusi hangulat Gergely Robi vacsoráján
Koktélok, pálmafák és hajnalig tartó buli - legkönnyebben így jellemezhetnénk a hét utolsó vacsoráját.
Gergely Robit sokan csak az Emánuel című örökzöld előadójaként ismerik, pedig csaknem három évtizedes pályája során rengeteg lemezt adott ki és számtalan népszerű darabban szerepelt. A heti celebsereg mókamestere azonban a Vacsoracsata kedvéért fakanálra cserélte mikrofonját, hogy jellegzetes énekhangja után, most főzőtudományával is elkápráztassa vendégeit.
Vacsoráját otthonában tartotta, amit a praktikusság jegyében rendezett be. Az adás elején megmutatta kedvenc képeit, díjait és családi fotóit, majd nyakába vette a várost, hogy beszerezze a menüsorához szükséges alapanyagokat. Miután mindent megvett, hazaindult, hogy nekiálljon a főzésnek. Egész délelőtt csak zöldségeket hámozott, kakast pucolt, sütőt és főzött.
Hogy ráhangolódjon az este karibi hangulatára igazi nyárias ingben fogadta vendégeit. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek finomak voltak. Robi az első helyről csak egy ponttal csúszott le, mert a 37 pontja csak az ezüstéremre volt elegendő.
Videó
Előétel:
Rézkrajcáros kappanlőre zenei betéttel
Hozzávalók:
1 db kakas vagy kappan
30 dkg sárgarépa
20 dkg gyökér
1 db zeller
1 db karalábé
egész bors
szerecsendió-virág
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
petrezselyemzöld
1 db tyúkhúsleves kocka
50 g lúdgégetészta
A kakast, megtisztítjuk, leforrázzuk, majd hideg vízbe feltesszük főni. Amikor a leves felforrt, lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, és fűszerezzük. Amikor a kakas megpuhult, a levesből kivesszük, a levest leszűrjük. Tálaláskor a főtt lúdgégetésztát, az apró kockákra vágott a zöldségekkel együtt tálaljuk a levesbe, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel
Főétel:
Kacsacomb, Robicana metélttel és zöldségpürével
Hozzávalók:
5 db pecsenyekacsa comb
5 ág friss kakukkfű
só, bors
1 db ananász
1 evőkanál curry fűszerkeverék
3 dl tejszín
30 dkg széles metélt tészta
1 evőkanál vaj
Zöldségpüréhez:
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
1 db zellergumó
3 szál fehérrépa
1 db zsenge karalábé
2 evőkanál vaj
só
A kacsacombokat éles késsel vagdossuk be, majd sózzuk, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg a kakukkfűlevelekkel. Tegyük egy nagy tepsibe, öntsünk alá pár decinyi vizet, majd fedjük le alufóliával. Forrós sütőben közepes lángon süssük legalább egy órán keresztül. Ha a hús megpuhult, vegyük le róla a fóliát, és süssük még fedetlenül tíz percig, hogy a kacsa bőre szép piros legyen.
Míg a kacsacombok pirulnak, készítsük el a köretet. A püréhez hámozzuk meg a zöldségeket, majd tegyük egy fazékba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítsük sóval, és főzzük puhára. ha elkészült szűrjük le a főzőlevet róla, tegyünk a tetejére kétkanálnyi vajat, majd kézi mixer vagy krumplinyomó segítségével törjük össze.
Az ananászos metélthez hámozzuk meg az ananászt, vágjuk négyfelé, és a közepén húzódó fás részt metsszük ki. Az ananász cikkeket aprítsuk falatnyi darabokra. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben vajat, tegyük bele az ananászdarabokat, majd erős lángon addig süssük,míg pirulni nem kezd. Utána szórjuk meg a curry fűszerkeverékkel, keverjük jól össze, és öntsük rá a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, majd keverjük össze a kifőzött tésztával.
Desszert:
Emanuel málnás nyalánksága
A piskóta:
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
dió (lisztbe)
1 csomag sütőpor
joghurt/tej
málna lekvár
Végy 6 tojást, válaszd ketté őket.
A fehérjét jó habosra felvered, be a hűtőbe ha lassú vagy . Keverd ki a tojás sárgát 6 evőkanál cukorral, jó habosra, majd keverj hozzá a 6 evőkanál lisztet ( itt egy –egy kanálnyi helyett varázsolhatsz bele akár diót, mákot, ha netán van feleslegesen a polcon , mert az itt a tésztába belefér.) 1 csomag sütőport is keverj bele , majd jöhet a felvert tojásfehérje, de azt már csak finoman – ne géppel tedd hozzá.( Nem lesz annyira száraz a tészta ha egy pici tejet v. joghurtot öntesz a tésztához.
Sütés:
Béleld ki a tortaformát egy sütőpapírral. Legyen a sütő előmelegítve kb 180 fokra.
Ha mindez meg van , öntsd bele a tésztát a formába és kezdődhet a sütés, kb 45 -50 perc alatt kész, de azért érdemes bekukkantani és egy hosszú hústűvel beleszúrni, mert a piskóta akkor lesz jó, ha már nem ragad a pálcára semmi.
Ha kész, vedd ki a sütőből hagyd kihűlni.
Ha kész kenhetsz rá vékonyan egy kis málna vagy egyéb lekvárt, mielőtt rákened az alábbi tejszines-joghurtos gyümölcskrémet.
A krém:
Hozzávalók:
2 doboz mirelit málna
1/2 liter növényi tejszín
2 doboz málnás joghurt
habfix
vegyél jó sok mirelit málnát min. 2 dobozzal és engedd fel.
1/2 liter növényi tejszínt.
Kezd el jól felverni.
Tegyél a felvert tejszínhabba 2 doboz gyümölcs joghurtot, nem árt ha azonos a gyümölccsel, jelen esetben , mert tél van a málnás az igazi, rakjál bele a felengedett gyümölcsből is eleget.
A tortaformából kivett piskótát tedd egy szép tányérra és fogd körbe műanyag tortaformával szorosan. Ha mindezzel meg vagy tedd be a hűtőbe a sütit.
Ami a tetejére kerül:
2 csomag piros zselatinpor
8 kanál cukor
szörp (vagy a málna leve)
eper, dekorációnak
Vegyél 2 csomag piros zselatinport, olvasd el a hátulját, nem egy ördöngösség ahogy kell csinálni. A két port beleöntöd egy kicsi edénybe , raksz hozzá kb. 8 kanál cukrot, önthetsz hozzá bármilyen piros szörpöt is , de a kiengedett málna levével még finomabb . A lényeg hogy kb 5-6 dl folyadékkal forrald fel 1 percig ezt a cukros zselatinport, majd hagy kihűlni, de épp annyira hogy ne dermedjen meg , önteni lehessen.
Ha ez rendben van, vedd ki a hűtőből a tortát, rakd tele a kiengedett málnával és öntsd rá ezt a piros zselatint és már mehet is vissza a hűtőbe.
Forrás: rtlklub.hu
2010. február 26., péntek
Vacsoracsata 2010. 20. adás - Gergely Róbert a házigazda
Author: showzok
| Posted at: 20:15 |
Filed Under:
Emanuel málnás nyalánksága,
Gergely Róbert,
Kacsacomb Robicana metélttel és zöldségpürével,
Rézkrajcáros kappanlőre zenei betéttel,
vacsoracsata
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése