2010. február 23., kedd

Vacsoracsata 2010. 17. adás - Gönczi Gábor a házigazda

Gönczi Gábor

Műsorvezető

Gábor a Külkereskedelmi Főiskolán végzett, külkereskedő-közgazdászként. Emellett látogatója volt a Komlósi Gábor újságíró iskolájának. A Napkelténél 1997-ben kezdett el dolgozni, majd legfőbb mentora, Kolosi Péter áthívta az akkor induló RTL Klubhoz. Lassan tíz éve dolgozik itt, kezdetben riporterként, később szerkesztőként, majd műsorvezetőként. Jelenleg a Fókusz, Fókusz Plusz és a Portré adásait szerkeszti, illetve vezeti.



Gönczi Gábor profi vendéglátó

A Fókusz műsorvezetője a keddi Vacsoracsatában bebizonyította, hogy nem csak a kamerák kereszttüzében, de a konyhában is megállja a helyét.

Kedd este Gönczi Gáborra, a Fókusz népszerű műsorvezetőjére került a sor, hogy elkápráztassa vacsoravendégeit. Gábor egyszer már tanúbizonyságot tett főzőtudományáról az RTL Klub képernyőjén, most azonban ismét megpróbálkozott vele.

Köztudott tény, hogy Gábor nem szokott főzni, a konyha ugyanis a felesége felségterülete, ennek ellenére épp oly profin mozgott benne, mint egy tapasztalt háziasszony.

Előételként egy nagyon laktató és tömény olasz levest szolgált fel vetélytársainak, ami első kóstolásra osztatlan sikert aratott. Gábor főétele is nagy népszerűségnek örvendett, a desszerttől pedig percekig szóhoz sem jutottak sztárvendégei.

A műsorvezető vetélytársai úgy érzeték, vendéglátójuk igazán kitett magáért. Gábor azonban csak fokozta a hangulatot, mert a vacsora után egy exkluzív show-val kedveskedett nekik.

A fergeteges vacsoráért és a felejthetetlen élményekért Koós Réka és Eszményi Viktória 8-8, Gergely Robi 9, Vásáry André pedig 10 ponttal jutalmazta Gábor főzőtudományát, így összesen 35 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Minestroni leves

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
fél darab zellergumó
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 db burgonya
2 evőkanál paradicsompüré
4 szem paradicsom
1 doboz fehérbab konzerv
10 dkg kifőzött spagetti
20 dkg sütőtök
40 dkg kínai kelkáposzta

darált bors
1 db zöldségleves kocka

Vágjuk kisebb darabokra a megtisztított sárgarépát, zellergumót, vöröshagymát, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdet, majd kapcsoljuk be és aprítsuk össze finomra.

Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felaprított zöldségeket, és közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk 5-6 percig. Kanalazzuk rá a paradicsompürét, és még pároljuk vele két percig. Öntsük fel körülbelül kétliternyi vízzel, majd ízesítsük sóval, zöldségleves kockával és darált borssal. Tegyük hozzá a kis kockákra felvágott burgonyát, sütőtököt, a hideg vízben lemosott babkonzervet és az összevágott káposztát. Kis lángon, párszor megkevergetve főzzük addig, míg a burgonya puha nem lesz. Mielőtt levennénk a lángról, keverjük hozzá az ugyancsak kis kockákra feldarabolt paradicsomot is. forraljunk rajta még egyet, majd keverjük bele a kifőzött spagettit. Azonnal forrón tálaljuk leveses tálkákba.



Főétel:

Levendulás báránybordák tejszínes burgonyával, sült koktélparadicsommal

Hozzávalók:
60-80 dkg csontos bárányborda
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss rozmaring
1 evőkanál méz
darált bors
4 ág friss levendulavirág

Csorgassuk meg olívaolajjal a báránybordát, daráljunk rá borsot, enyhén sózzuk meg, és dörzsöljük bele az összezúzott fokhagymát, és az apró darabokra összevágott rozmaringgal és levendulavirággal, majd a végén kenjük le mézzel.
Fedjük le fóliával, és sütésig tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
A bordákhoz forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a befűszerezett húst. Mindkét oldalát erős lángon pirítsuk meg, majd tegyük azonnal forró 180 fokos sütőbe. A sütőben fejezzük be a sütést 15-20 perc alatt, attól függően, mennyire szeretnénk átsütni a báránypecsenyét. Sütéskor tegyük mellé a megmosott fürtös koktélparadicsomokat, csorgassuk meg kisé olívaolajjal. A legfinomabb, ha közepesen sül át, ekkor a hús szép szaftos és rózsaszín.
Ha elkészült, a bordacsontok mentén szeleteljük fel.

Körethez:
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
5 dl tejszín
1 kávéskanál őrölt szerecsendió

bors
fokhagyma

A meghámozott burgonyákat uborkagyalunk szeleteljük le, tegyük egy nagy tálba. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, sóval, reszelt fokhagymával és kevéske borssal. Annyi tejszínt öntsünk rá, hogy háromnegyedig ellepje. Jól keverjük össze, majd tegyük egy tepsibe vagy egy tűzálló tálba. Előmelegített sütőben 140 fokon süssük legalább 1 órán keresztül.



Desszert:

Csupa-csoki souffle vanília fagyival

Hozzávalók:
20 dkg feketecsokoládé
6 db tojás
4 dkg kukoricakeményítő
12 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dkg vaj, porcukor
1 doboz vaníliás fagylalt

Törjük össze kis darabokra a csokoládét, tegyük egy kis lábasba, majd vízgőz felett olvasszuk meg.
Válasszuk el a tojásokat a fehérjétől, keverjük össze a keményítőt 6 dkg barnacukorral.
Keverjük az olvasztott csokoládéhoz kettesével a tojások sárgáját, majd a cukros keménytőt.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Verjük fel a tojások fehérjét kemény habba, keverjük hozzá 5 dkg barnacukrot, majd óvatosan keverjük a csokoládés masszához.
Kenjük ki vajjal a formákat, szórjuk meg porcukorral, majd töltsük bele a csokis masszát. Tegyük a sütőbe és süssük 20-22 percig.
Ha elkészült tálaljuk forrón, tetejét szórjuk meg porcukorral, mellé vaníliás fagylaltot kínáljuk. Friss eperszemekkel dekoráljuk.




Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Gizi on 2010. február 23. 21:34 írta...

Gábor remek házigazda volt!! Gyönyörűen tálalta az ételek. A desszertet feltétlen elkészítem én is. A tejszínes krumplit gyakran készítem, ugyan így, valóban nagyon finom.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template