2010. február 3., szerda

Vacsoracsata 2010. 3. adás - Balzsay Károly a házigazda

Balzsay Károly

Magyar profi ökölvívó

Balzsay Károly profi ökölvívó számos győzelmet aratott eddigi pályafutása alatt, hétszeres magyar bajnok, valamint a Boksz Világszervezett nagyközépsúlyú világbajnoka is volt. Az utóbbi két meccsén sajnos alulmaradt, de ez nem vette el kedvét a küzdelmektől.



Balzsay ringbe küldte vacsoravendégeit
Először együnk, aztán irány a ring – talán így lehetne a legkönnyebben jellemezni elismert sportolónk vendégszeretetét. Balzsay ugyanis a vacsora után bokszkesztyűt húzott celebtársai kezére és a ringbe küldte őket.

Balzsay Károly profi ökölvívó számos győzelmet aratott eddigi pályafutása alatt. Hétszeres magyar bajnok, valamint a Boksz Világszervezett nagyközépsúlyú világbajnoka is volt már. Az utóbbi két meccsén sajnos alulmaradt, de ez nem vette el kedvét a küzdelmektől.

A szerdai adásban pedig félretette bokszkesztyűit, hogy fakanalat ragadjon és elkápráztassa vetélytársait főzőtudományával. Egész délelőtt a konyhában tüsténkedett, hogy sztárvendégeit igazi gasztronómiai remekművekkel várja.

A vacsora remek hangulatban telt, az ételek nagyon finomak voltak, az estét pedig egy bokszmérkőzéssel zárta.

Csomor Csilla 8, Gáspár Győző 9, Szujó Zoltán és Bódi Sylvi 10-10 ponttal jutalmazták Karesz főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Tormás krumpli krémleves füstölt sonkával

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
5-6 nagyobb szem burgonya
2 dl tejszín
csipetnyi őrölt szerecsendió

1 db zöldségleves kocka
2 diónyi friss torma
2 szál újhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
30 dkg főtt-füstölt sonka

Forrósítsuk fel egy fazékban az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a megtisztított és feldarabolt burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje. Ízesítsük sóval, kevéske őrölt szerecsendióval és a leveskockával. Főzzük legalább tíz percig.
Merülő mixerrel pürésítsük, majd dúsítsuk tejszínnel. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
Tálalás előtt reszeljük bele a friss tormát. Készíthetjük ecetes vagy tejszínes tormával is, de vigyázzunk, ne tegyük forró levesbe, mert elveszíti csípős aromáját. Tálaláskor kis kockákra összevágott sonkával bolondíthatjuk meg.



Főétel:

Mediterrán csirketekercs bazsalikomos krumplipürével

Hozzávalók:
5 db csirkemell filé
2 db mozarella sajt
Kb. 20 szem olajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikomlevél

darált bors
olívaolaj
5 ág friss rozmaring

Körethez:
1 kg burgonya
5-6 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss bazsalikomlevél

őrölt szerecsendió

A csirkemelleket az oldaluknál vágjuk be úgy, hogy ha szétnyitjuk egy könyvalakot kapjunk. Ha szükséges kissé klopfoljuk meg. A húsuk felületére daráljunk borsot, és helyezzünk rá két-két levél bazsalikomot. Tegyünk rá két-két szelet sajtot, és rá négy darab aszalt paradicsomot. Hajtsuk vissza a levágott húsrészt, majd a rozmaringszárra tűzzük össze. Tegyük egymás mellé a megtöltött csirkemelleket, daráljunk rá borsot, és enyhén sózzuk meg. Forró sütőben 160 fokon süssük 20-25 percen keresztül. Ha elkészült ferdén vágjuk három darabba, majd körítsünk mellé bazsalikomos burgonyapürét.

A körethez hámozzunk meg a burgonyákat, öntsünk rá vizet, sózzuk és főzzük puhára. A megfőtt burgonya főzőlevélt szűrjük le, törjük át burgonyanyomóval. Csorgassuk rá az olívaolajat, majd fűszerezzük összevágott bazsalikomlevéllel. Jó alaposan keverjük össze, hogy könny és habos legyen. Tálaláskor pirított fenyőmaggal szórjuk meg.



Desszert:

Csörgefánk rumos baracklekvárral

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 ek porcukor
csipet só
1 dl tejföl
4 tojássárgája
2 evőkanál rum
1 üveg baracklekvár
étolaj a kisütéséhez

A lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belőle. 1-1,5 órát pihentettem hűtőben. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belőle.

Derelyevágóval rombusz formára vágtam, majd mindegyik közepén egy metszést ejtettem. Ezen a lyukon áthúztam az egyik végét, így alakul ki a szokásos csörögeforma.
Forró olajban, oldalanként 2-2 percig sütöttem, majd papírtörlőn lecsöpögtettem. Porcukorral megszórva tálalom. Hozzá rummal összekevert baracklekvárt kínálunk.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

solymikata on 2010. február 9. 16:27 írta...

Jajj itt a Karcsi nagyon aranyos volt! A főételt lehet, hogy megcsinálom, nagyon ínycsiklandónak hangzik! Tudtátok, hogy Karcsi most megy főiskolára? Én nagyon csodálkoztam, mikor megláttam ezt a filmet róla!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template