2010. február 10., szerda

Vacsoracsata 2010. 8. adás - Bíró Ica a házigazda

Bíró Ica

Modell

Bíró Ica a magyar testkultúra egyik kimagasló alakja, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy egy időben csaknem minden autószerelő műszer falát az ő színes képei díszítették. A fitnesz Lady egy időben átment Metal Lady-be, de ezt az időszakot ő is és a közönség is szerencsésen átvészelte.

Keleti finomságok Bíró Ica asztalán

A fittness nagyasszonya még a vonakodó vendégekkel is megszerettette az egzotikus ízeket, desszertjével azonban jó néhány pontot veszített.

Bíró Ica meditálással kezdte a napot, aztán megmutogatta a lakás díszeit, a shaolin kardjait, amiket az eredeti Shaolin faluból hozott, harci legyezőit, kegytárgyait. Természetesen Yoda, a kis Yorkshire terrier kutyája, ahogyan az összes eddigi vacsoránál, itt is egész nap jelen volt, de megismerhettük Kicsit, a sziámi cicát, akit Ica a shaolinoktól kapott.

Szerdai vendéglátónk természetesen kedvencével, Yodával indult a vásárcsarnokba. Miután mindent beszerzett, a saját kertjében szedte az előételhez a diót.

Ica csodálatos keleti öltözékben, szinte papnőként fogadta vacsoravendégeit. Welcome drinknek lichi likőrt kínált, de az ital elfogyasztása előtt közös meditációt tartott a teraszon. Ica meghívott egy vendéget is, aki imát énekelt, Bálintot azonban nagyon zavarta, hogy Sanyi végig dumálta a dalt, nem tisztelte meg a produkciót.

Az előételhez tálalt csírára öntött csípős öntet Sanyi szerint tapétaragasztó volt! Az előétel nagy sikert aratott, a főétel már megosztóbb volt, Bálintnak nagyon ízlett, Sanyi és a többiek túl édesnek találták. A desszert előtt Iván Friderikusz, Győzike és Fábry paródiával szórakoztatta az asztaltársaságot. Vacsora után meglepetésprodukcióként shaolin harcművészek tartottak bemutatót Ica vendégeinek.

Bálint ahogy eddig, most is nagylelkű volt, és 10 ponttal jutalmazta a házigazdát, Regi és Sanyi 8 pontot adtak, a szőrös szívű humorista, Iván pedig 7 pontra értékelte Ica teljesítményét, aki így 35 pontot kapott összesen.


Videó





Előétel:

Keleti ízekkel fűszerezett ropogós körték pirított dióval, keleti salátával

Hozzávalók:

5 db érett puha körte,
20 dkg vékony olasz jellegű sonka,
1 csokor friss rozmaring,
1 maréknyi dió,
10 dkg szójacsíra,
olívaolaj,
1 db mandarin,
2-3 evőkanál szezámolaj,
darált bors,
20 dkg madársaláta.

Vágjuk négyfelé a körtéket, magházát éles késsel vágjuk ki. Nem szükséges meghámozni, és a szárát levágni. Göngyöljük be a kivájt körtéket sonkába, tegyük egy sütőpapírral borított sütőlemezre, majd daráljunk rá borsot, szórjuk meg rozmaringlevelekkel, és csorgassuk meg olívaolajjal. Forró sütőben 160 fokon süssük kb 30-35 percig.

Egy tálba tegyük a madársalátát, a friss szójacsírát, öntsük rá a mandarin levét, csorgassuk meg szezámolajjal, daráljunk rá borsot, és keverjük jól össze.

Tálaljunk a salátából egy maréknyit nagytányérokra, adagonként 3-3 db sült körtét a salátára, majd szórjuk meg száraz serpenyőben megpirított dióval. (egy száraz tiszta serpenyőbe kell szórni a dióbelet, majd állandóan kevergetve meg kell pirítani. Ha elkészült és kihűlt kezünkkel a felesleges dión lévő vékony héjat dörzsöljük le)



Főétel:

Indiai lazac wokban sült zöldségekkel

Egy keverő tálba tegyünk, három evőkanál szilvalekvárt, 2 diónyi reszelt friss gyömbért, 4 evőkanál szójaszószt, majd jól keverjük össze.

A lazac filéket vágjuk kb 15-20 dekás darabokra, daráljunk rá borsot (sózni nem kell, a szójaszósz elég sós), kenjük be alaposan a páccal és tegyük hűtőbe egy órára.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel vajat vagy olívaolajat, tegyük bele a bepácolt halszeleteket, majd süssük mindkét oldalát pirosra. Sütés közben kenegessük a megmaradt páccal.

Körethez hozzávalók:
1 szál sárgarépa,
fél db zellergumó,
fél-fél db színes kaliforniai paprika,
fél szál póréhagyma,
1 db cukkini,
2 diónyi friss gyömbér,
2 gerezd fokhagyma,
3-4 evőkanálnyi szójaszósz,
darált bors.

Forrósítsunk fel egy wokban pár evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a ceruza vékonyságúra felvágott zöldségeket, erős lángon pirítsuk öt percig, utána reszeljük rá a fokhagymát és a friss gyömbért. Pirítsuk még egy percig, majd csorgassuk rá a szójaszószt. Darált borssal fűszerezzük.



Desszert:

Shaolinok egzotikus gesztenyepüréje

Hozzávalók:
3-4 db érett mangó,
15 dkg cukor,
1 dl víz,
2-3 db csillagánizs,
2 db fahéjrúd,
2 csomag gesztenyepüré,
mentalevél.

Öntsük a vizet egy lábasba, szórjuk bele a cukrot, tegyük hozzá a csillagánizst, és a fahéjdarabokat, majd forraljuk öt percig. Ha már szirupsűrűségű, tegyük bele a meghámozott és kockákra felvágott mangót, rottyanjon egy percig, majd vegyük le a tűzről. Finomabb ha öntünk a szirupba kevéske tipli-sec likőrt és pár csepp citromlevet.

Ha kihűlt kompótot, kanalazzunk belőle üvegkelyhekbe, vagy poharakba, majd tegyük rá a kinyomott gesztenyepürét, tetejére nyomhatunk a tejszínhabból, és egy-egy kanál kompóttal, mentalevéllel dekoráljuk.

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template