Erdélyi Mónika
Műsorvezető
Erdélyi Mónika több mint 10 éve az RTL Klub népszerű kibeszélőshowjának, a Mónika shownak a háziasszonya. Emellett elfoglalt üzletasszony, két kislány gondos anyukája és az az egyetlen nő Magyarországon, aki több mint 20000 ember élettörténetét hallgatta végig.
Mónika lenyűgözte vetélytársait
A hétfői Vacsoracsatában Erdélyi Mónika mutatta meg főzőtudományát.
Erdélyi Mónika nevét mindenki ismeri, hiszen több mint 10 éve az RTL Klub népszerű kibeszélőshowjának, a Mónika shownak a háziasszonya. Emellett elfoglalt üzletasszony, két kislány gondos anyukája és az egyetlen nő Magyarországon, aki több mint 20000 ember élettörténetét hallgatta végig.
Vacsoravendégeit saját házában fogadta. A népszerű műsorvezető nemcsak a kamerák előtt, de a konyhában is otthonosan mozog. Már az előétel elkészítésénél is odafigyelt, hogy Dorottya vegetáriánus, ezrét neki külön adagot készített.
A vacsora nagyon jó hangulatba telt, az előétel mindenkinek ízlett, Judy szinte már ezzel is jól lakott. A karamellizált paradicsom Bélának nem nyerte el a tetszését, de a főétel többi része neki is ízlett. Mónika ennél a fogásnál is külön készített Dorottyának vegetáriánus ételt. Az előző két fogáshoz hasonló a desszert is osztatlan sikert aratott a vacsoravendégek körében. Az estét pedig egy exkluzív Tabáni István koncerttel zárta.
Ernyey Béla 8, Geszler Dorottya 9, Tabáni István és Judy 10-10 ponttal jutalmazta Mónika főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.
Videó
Előétel:
Kétsajtos gomba saláta ágyon
Hozzávalók:
gomba
sajt
bacon
1 fej jégsaláta
ruccola saláta
Főétel:
Rostonsült borjúérmék burgonya párnán és paradicsom karamellel
Hozzávalók:
1 kg borjú szűzpecsenye
1 csokor friss kakukkfű
olívaolaj
darált bors
só
30 dkg paradicsom
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
20 dkg kukoricadara
Hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Kissé klopfoljuk ki, majd daráljunk rá borsot, enyhén sózzuk meg, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyük egymás tetejére. Fedjük le fóliával, és sütésig tartsuk a hűtőszekrénybe.
A polentához forraljunk fel egy liter vizet egy lábasban, tegyünk hozzá 2-3 evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Ha már forr a víz, vékony sugárban, állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett főzzük kb öt percig. Kenjünk ki olajjal egy nagy tepsit, majd öntsük bele a kész polentát, vizes kanállal egyengessük el a felületét simára., és ha kihűlt széles szájú pohárral vágjunk ki belőle köröket.
A paradicsom szószhoz egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a cukrot, amikor szép barnára pirult tegyük hozzá a vajat, majd a kimagozott és negyedekre vágott paradicsomot, enyhén sózzuk meg. Pár perc rotyogtatás után vegyük le a tűzről.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár kanálnyi olívaolajat, majd süssük meg benne a befűszerezett szűzérméket.
Tálaljunk nagy tányér közepére egy polentakarikát, helyezzük rá a megsütött húst, majd öntsük nyakon a karamell paradicsommal.
Desszert:
Zebratorta mandarin sorbet-val
Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt
A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
75 dkg krémesre áttört túró
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.
Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.
Forrás: rtlklub.hu
2010. február 15., hétfő
Vacsoracsata 2010. 11. adás - Erdélyi Mónika a házigazda
Author: showzok
| Posted at: 20:21 |
Filed Under:
Erdélyi Mónika,
Kétsajtos gomba saláta ágyon,
Rostonsült borjúérmék burgonya párnán és paradicsom karamellel,
vacsoracsata,
Zebratorta mandarin sorbet-val
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
Szokás szerint ismét nem az a recept, amit Mónika elkészített. Mondhatni Mónika után szabadon....
Ez már komolytalan, soha nem lehet pontosan feltenni a recepteket és a műsorba se mondják el pontosan a hozzávalókat!
Az előételt ki tudja, hogy kell megcsinálni?Mert azt nem képesek leírni
Teo!
A gombát töltsed meg a kétféle reszelt sajttal,(az egyik füstölt legyen) majd helyezd egy tepsibe. Öntsél rá egy kevés olíva olajat, majd süssed készre. Tálalás előtt szórjál a tetejére ropogósra sütött bacont. Én vasárnap fogom elkészíteni!!!
Köszi Gizi!
A "Zebratorta" receptjét-ahogy a vacsoracsatában készítette Mónika- hol lehet megtalálni, mert ebből a sajt hiányzik??
anonim!
Holnap fogom elkészíteni azt a változatot amit a Mónika készített, természetesen sajttal. A blogomba megtalálod majd, ha érdekel!!:)
Teo!
Nincs mit!!! Sok sikert, és jó étvágyat hozzá!!!:)
Köszönöm Gizi!
Anonim (Etuska)
Teo! anonim(Etuska)!
Ma elkészítettem a gombát is, és a tortát is. Mindkettő isteni finom lett. Holnap megtaláljátok nálam, ha érdekel benneteket!!!
Köszönöm Gizi!
Persze, hogy érdekel. Unokák várják.
Etuska.
Megsütöttem az élesztős tésztával, amivel Mónika készítette a műsorban, és még finomabb is mint a sütőporos recepttel, ami itt szerepel leírva!!! Málnával ízesítettem és így rózsaszín csíkos lett. Isteni finom!!
Megjegyzés küldése