2010. február 15., hétfő

Vacsoracsata 2010. 11. adás - Erdélyi Mónika a házigazda

Erdélyi Mónika

Műsorvezető

Erdélyi Mónika több mint 10 éve az RTL Klub népszerű kibeszélőshowjának, a Mónika shownak a háziasszonya. Emellett elfoglalt üzletasszony, két kislány gondos anyukája és az az egyetlen nő Magyarországon, aki több mint 20000 ember élettörténetét hallgatta végig.


Mónika lenyűgözte vetélytársait

A hétfői Vacsoracsatában Erdélyi Mónika mutatta meg főzőtudományát.

Erdélyi Mónika nevét mindenki ismeri, hiszen több mint 10 éve az RTL Klub népszerű kibeszélőshowjának, a Mónika shownak a háziasszonya. Emellett elfoglalt üzletasszony, két kislány gondos anyukája és az egyetlen nő Magyarországon, aki több mint 20000 ember élettörténetét hallgatta végig.

Vacsoravendégeit saját házában fogadta. A népszerű műsorvezető nemcsak a kamerák előtt, de a konyhában is otthonosan mozog. Már az előétel elkészítésénél is odafigyelt, hogy Dorottya vegetáriánus, ezrét neki külön adagot készített.

A vacsora nagyon jó hangulatba telt, az előétel mindenkinek ízlett, Judy szinte már ezzel is jól lakott. A karamellizált paradicsom Bélának nem nyerte el a tetszését, de a főétel többi része neki is ízlett. Mónika ennél a fogásnál is külön készített Dorottyának vegetáriánus ételt. Az előző két fogáshoz hasonló a desszert is osztatlan sikert aratott a vacsoravendégek körében. Az estét pedig egy exkluzív Tabáni István koncerttel zárta.

Ernyey Béla 8, Geszler Dorottya 9, Tabáni István és Judy 10-10 ponttal jutalmazta Mónika főzőtudományát, így összesen 37 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Kétsajtos gomba saláta ágyon

Hozzávalók:
gomba
sajt
bacon
1 fej jégsaláta
ruccola saláta



Főétel:

Rostonsült borjúérmék burgonya párnán és paradicsom karamellel

Hozzávalók:
1 kg borjú szűzpecsenye
1 csokor friss kakukkfű
olívaolaj
darált bors

30 dkg paradicsom
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
20 dkg kukoricadara

Hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Kissé klopfoljuk ki, majd daráljunk rá borsot, enyhén sózzuk meg, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyük egymás tetejére. Fedjük le fóliával, és sütésig tartsuk a hűtőszekrénybe.
A polentához forraljunk fel egy liter vizet egy lábasban, tegyünk hozzá 2-3 evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Ha már forr a víz, vékony sugárban, állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett főzzük kb öt percig. Kenjünk ki olajjal egy nagy tepsit, majd öntsük bele a kész polentát, vizes kanállal egyengessük el a felületét simára., és ha kihűlt széles szájú pohárral vágjunk ki belőle köröket.
A paradicsom szószhoz egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a cukrot, amikor szép barnára pirult tegyük hozzá a vajat, majd a kimagozott és negyedekre vágott paradicsomot, enyhén sózzuk meg. Pár perc rotyogtatás után vegyük le a tűzről.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár kanálnyi olívaolajat, majd süssük meg benne a befűszerezett szűzérméket.
Tálaljunk nagy tányér közepére egy polentakarikát, helyezzük rá a megsütött húst, majd öntsük nyakon a karamell paradicsommal.



Desszert:

Zebratorta mandarin sorbet-val

Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt
A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
75 dkg krémesre áttört túró

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.



Forrás: rtlklub.hu

12 megjegyzés:

Anikó on 2010. február 16. 10:17 írta...

Szokás szerint ismét nem az a recept, amit Mónika elkészített. Mondhatni Mónika után szabadon....

Unknown on 2010. február 16. 15:22 írta...

Ez már komolytalan, soha nem lehet pontosan feltenni a recepteket és a műsorba se mondják el pontosan a hozzávalókat!

Unknown on 2010. február 19. 19:38 írta...

Az előételt ki tudja, hogy kell megcsinálni?Mert azt nem képesek leírni

Gizi on 2010. február 19. 20:37 írta...

Teo!
A gombát töltsed meg a kétféle reszelt sajttal,(az egyik füstölt legyen) majd helyezd egy tepsibe. Öntsél rá egy kevés olíva olajat, majd süssed készre. Tálalás előtt szórjál a tetejére ropogósra sütött bacont. Én vasárnap fogom elkészíteni!!!

Unknown on 2010. február 20. 9:15 írta...

Köszi Gizi!

Etuska on 2010. február 20. 16:20 írta...

A "Zebratorta" receptjét-ahogy a vacsoracsatában készítette Mónika- hol lehet megtalálni, mert ebből a sajt hiányzik??

Gizi on 2010. február 20. 20:39 írta...

anonim!
Holnap fogom elkészíteni azt a változatot amit a Mónika készített, természetesen sajttal. A blogomba megtalálod majd, ha érdekel!!:)

Gizi on 2010. február 20. 20:40 írta...

Teo!
Nincs mit!!! Sok sikert, és jó étvágyat hozzá!!!:)

Etuska on 2010. február 21. 11:18 írta...

Köszönöm Gizi!
Anonim (Etuska)

Gizi on 2010. február 21. 18:22 írta...

Teo! anonim(Etuska)!

Ma elkészítettem a gombát is, és a tortát is. Mindkettő isteni finom lett. Holnap megtaláljátok nálam, ha érdekel benneteket!!!

Etuska on 2010. február 21. 19:35 írta...

Köszönöm Gizi!
Persze, hogy érdekel. Unokák várják.
Etuska.

Gizi on 2010. március 1. 13:38 írta...

Megsütöttem az élesztős tésztával, amivel Mónika készítette a műsorban, és még finomabb is mint a sütőporos recepttel, ami itt szerepel leírva!!! Málnával ízesítettem és így rózsaszín csíkos lett. Isteni finom!!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template