2010. február 25., csütörtök

Vacsoracsata 2010. 19. adás - Koós Réka a házigazda

Koós Réka

Színésznő, énekesnő

Réka mióta az eszét tudja, színésznőnek készült. A talpraesett tehetséges lány álma hamar teljesült, és mára hazánk egyik neves színésznőjévé és énekesnőjévé vált.


Színésznőből profi szakács

A vacsoracsata hírességei a csütörtöki adásban Koós Réka mézeskalács házikójába tekinthettek be, amely, mint a mesékben a természet lágy ölén fekszik, ahol az autók zaját elnyomja a madarak csiripelése.

A Koós család büszkesége, a csütörtöki adásban bebizonyította, hogy nemcsak példás édesanya, hanem remek háziasszony is. Az elismert musicalszínésznő egész nap serényen tüsténkedett a konyhában, hogy mire vendégei odaérnek, meleg étel várja őket az asztalon.

Előételként egy egzotikus leves, pomelóban tálalt kapros-citromos csirkeleves került az asztalra, ami már az első kóstolás után osztatlan sikert aratott a vendégek körében. Az első fogáshoz hasonlóan a főétel és a desszert is nagy népszerűségnek örvendett.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, Réka az estéjét egy rövid koncerttel zárta.

Gergely Robi 8, Vásáry André, Gönczi Gábor és Eszményi Viktória 10-10 ponttal jutalmazta Réka főzőtudományát, így összesen 38 ponttal büszkélkedhet.



Videó






Előétel:

Kapros-citromos csirkeleves pomeloban

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy vöröshagyma
fél kg kicsontozott csirke felsőcomb 8 darabra vágva
fél bögre rizs
1 liter húsleves
3 evőkanál apróra vágott kapor
2-3 evőkanál friss citromlé

őrölt bors
(spenótlevél, salátalevél vagy rucola)

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk. A kicsontozott, féltenyérnyi darabokra vágott húst és a rizst rádobjuk. Egy kissé megforgatjuk a hagymán, majd a húslevessel felengedjük. Nagy lángon felforraljuk, 8-10 percig főzzük, majd lefedve a tűzről lehúzzuk. Állni hagyjuk, amíg a rizs a levet magába szívja.
A húsokat kiemeljük, falatnyi darabokra vágjuk. A fazékban maradt rizses levet összeturmixoljuk. A csirkedarabokat visszarakjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével pikánssá tesszük. Tálalás előtt felmelegítjük, kiskanál vajat teszünk bele, finomra vágott kaporral meghintjük.
Ha van friss spenótunk, utolsó melegítés előtt beledobjuk, 3 percig közepes lángon főzzük. Apróra vágott fejes salátát vagy rucolát is tehetünk bele.



Főétel:

Spenótos halbatyu, párolt zöldségekkel

Hozzávalók:
1 csomagleveles vagy rétes tészta
5 szelet PANGAZIUSZ FILET
10 dkg vaj
2 db zöldcitrom
2 csomag mozarella sajt
30 dkg spenótlevél
só, darált bors
1 csokor kaporlevél
citrom vagy narancs

Körethez:
friss salátalevél vagy párolt zöldség vagy vajas-gyömbéres sárgarépa

Olvasszuk fel a vajat az egyik zöldcitrom lereszelt héjával, és kifacsart levével, majd hagyjuk kissé kihűlni.

Daráljunk a halfilére borsot, dörzsöljük be az összevágott kaporral, majd enyhén hintsük meg sóval.
Vegyük ki a réteslapot vagy a leveles tésztát a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, így könnyebb lesz majd hajtogatni. Két réteslapot vágjunk kétfelé (ha leveles tésztából készítjük, akkor egy lap elég), tegyük a darabokat ferdén egymásra, majd közepére helyezzünk két szelet mozarella sajtot, tetejére a megpárolt spenótlevélből, és rá a befűszerezett halszeletet. Óvatosan a széleit gyűrjük a közepére, úgy hogy a teteje üres maradjon. Csorgassuk meg a citromos vajjal a halat és a réteslapokat is. Tetejére helyezzünk pár szelet citromot vagy narancsot, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 20-25 percig, míg aranysárga színű nem lesz.
Ha elkészült még forrón tálaljuk nagy tányérokra, köretnek friss és ropogós salátaleveleket, párolt zöldséget vagy vajas-gyömbéres sárgarépát készítsünk.



Desszert:

Réteges töktorta

1 pohár=250 ml ürmérték
Krém:
226g (8 uncia) szobahőmérsékletű krémsajt
1/3 bögre (cup) cukor
3/4 teáskanál vaníliaesszencia
1 tojás

Tészta:
425g (15 uncia) linzertészta (múltkor több kellett)

Sütőtökkrém:
1 bögre sütőtökpüré
3/4 bögre sűrített tej
1/2 bögre barnacukor
2 tojás
1,5 teáskanál fűszer
1/4 teáskanál só
1 tojás, 1 teáskanál vízzel elkeverve

A sütőtököt beteszem a sütőbe. Ha kész, 200 fokra állítom.

Tészta:
A linzertésztával a tortaformát kibélelem, hűtöm amíg meg nem töltöm a krémmel. 50 kis csillagocskát vágok a tésztából. Hűtöm.

Krém:
A sajtkrémet, cukrot, vaníliát, tojást simára keverem. A tészta aljára öntöm.

Sütőtökkrém:
Egy nagy tálban a sütőtökpürét, sűrített tejet, cukrot, tojásokat, fűszert és sót simára keverem. Óvatosan a sajtra rakom.

Csillagok:
Oldalára rakosgatom a csillagokat, bekenem a vízzel elkevert tojással. 200 fokon 15 percig sütöm. Letakarom a széleit fóliával és még 45 percig sütöm 180 fokon.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template