2010. február 2., kedd

Vacsoracsata 2010. 2. adás - Csomor Csilla a házigazda

Csomor Csilla

Színésznő

A közönség a Barátok közt Berényi Zsuzsájaként zárta a szívébe Csomor Csillát, akinek pályafutása jóval a népszerű sorozat előtt indult.

Már gyermekkorában vonzotta a színpad világa, balettozott, énekelt, furulyázott, festett, szavalt - egyszóval mindent megtett azért, hogy egyszer sikeres színésznővé váljon. 1988-ban Kerényi Imre tanítványaként végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd Győrben, illetve a Nemzeti Színházban tevékenykedett. Jelenleg a Pesti Magyar Színházban láthatjuk őt.
Szabadidejében szívesen vesz a kezébe főzőkanalat, így kíváncsian várjuk, hogy az e heti Vacsoracsatában milyen ételkülönlegességekkel kápráztatja el sztárvendégeit.


Csomor Csilla lefőzte vetélytársait

Népszerű színésznőnk háromfogásos menüje osztatlan sikert aratott vacsoravendégei körében.

A Barátok közt egykori Berényi Zsuzsája, Csomor Csilla csaknem három éve már, hogy elhagyta a Mátyás király teret. Azóta rendszeresen játszik színpadon, jelenleg pedig a Pesti Magyar színház tagja, és emellett versenyszerűen golfozik.

Népszerű színészünk nem először tesz tanúbizonyságot irigylésre méltó főzőtudományáról és vendégszeretetéről az RTL Klub képernyőjén. Legelső alkalommal ő lett a hét legjobb házigazdája, vajon ez most is így lesz?

A kifinomult ízlésű háziasszony most is remekül válogatta össze háromfogásos menüjét. Gondosan odafigyelt, hogy mindegyik vacsoravendége kedvében járjon. Sylvinek vega ételeket adott, Szujó Zolinak pedig glutén mentes fogásokat.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, a fogások pedig osztatlan sikert arattak. Csilla főzőtudományát Balzsay Károly 9, Szujó Zoltán, Bódi Sylvi és Gáspár Győző 10-10 ponttal jutalmazta, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Falusi zöldborsóleves vajas galuskával

Hozzávalók:
50-60 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál liszt
1 ág kakukkfű
1 teáskanál fűszerpaprika
1 doboz tejföl

darált bors

Galuskához:
1 db tojás
3-4 evőkanál búzaliszt
1 csipetnyi só

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát és a kakukkfűágat. Hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd tegyük hozzá a vékony karikákra felszeletelt sárgarépát, és a zöldborsót (használhatunk mélyhűtött zöldborsót is). Fedjük le fedővel és pároljuk 5-6 percig, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát és a lisztet. Keverjük jól össze és öntsünk rá körülbelül másfél-két liternyi vizet. Fűszerezzük kevéske őrölt borssal, ízesítsük sóval, és főzzük közepes lángon 15-20 percig.

Ha a zöldségek megpuhultak, beleszaggathatjuk a galuskát. Üssük egy kis tálba a tojást, ízesítsük csipetnyi sóval, majd annyi lisztet keverjünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát tudjunk belőle keverni. Levesbe mártott evőkanállal szaggassunk a fazékba apró galuskákat, várjunk vele, míg jól összeforr, utána keverjük hozzá a tejfölt, amit előzőleg egy szedőkanál levessel jól kikevertünk. Forrjon még egyet, és utána azonnal tálalhatjuk.



Főétel:

Leveles tésztában sült szűzpecsenye vegyes zöldségekkel

Hozzávalók:
2 csomag friss vajas-leveles tészta
2 db közepes méretű szűzpecsenye
60 dkg gomba
4 db tojás sárgája
2 evőkanál margarin vagy olívaolaj

feketebors
kakukkfű
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olíva olaj

A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára.
A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig még a pároló levét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele két tojás sárgáját.
A bepácolt pecsenyét serpenyőben egy evőkanálnyi felhevített olíva olajon süssük elő mindkét oldalát. Ha kissé kihűlt kenjük meg tojás sárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet.

A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük rá a gombapépes pecsenyét, majd burkoljuk bele. Széleit jól nyomkodjuk össze. Tegyük egy sütőlapra, tetejét megkenhetjük tojás sárgájával, dekorálhatjuk szezámmaggal, majd villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor e repedjen szét.

Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 35-40 percig süssük. A másfél centis darabokra szeletelt pecsenyét tegyük egy nagy tányérra, körítsük rozmaringgal megsütött zöldségekkel.
A negyedekbe vágott és megtisztított tököt, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, pórét, zellergumót csorgassuk meg olíva olajjal, szórjunk rá durvára darált borsot és összetépkedett rozmaringot vagy kakukkfüvet. Sütőben, sütőpapíron 180 fokon süssük 30 percig.



Desszert:

Túró rudi torta

Hozzávalók:
5 dkg vaj
15 dkg omlós keksz
1 evőkanál kukoricaszirup vagy méz

Töltelékhez:
5-6 db túró rudi
10 dkg cukor
50 dkg natúr krémsajt
1 evőkanál étkezési keményítő
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl

Tegyük az összetört kekszet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk össze. Hagyjuk a gépben, öntsük hozzá az olvasztott vajat, a szirupot, majd kapcsoljuk be egy pillanatra ismét, hogy jól összedolgozza.
Szórjuk a vajas kekszet egy 20 centi átmérőjű kerek lecsatolható oldalú tortaforma aljára (érdemes a forma aljába belevágni egy ív sütőpapírt), majd kezünkkel egyengessük el simára.
Kanalazzuk a krémsajtot egy tálba, üssük rá a tojásokat, tegyük hozzá a vaníliás cukrot, a keményítőt. Szórjuk rá a cukrot, és tegyük bele a tejfölt. Kézi habverővel jó alaposan dolgozzuk össze, majd kanalazzuk a felét a kekszmorzsával kibélelt formára. Simítsuk el a tetejét, majd tegyük rá a félbetört túró rudikat. Fedjük be a maradék sajtos krémmel, egyengessük el a felületét simára, majd forró sütőben 150 fokon körülbelül 40-45 percig süssük.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni, utána vágjuk cikkekre, friss mentaággal dekoráljuk.



Forrás: rtlklub.hu

2 megjegyzés:

Nikee98Toth on 2010. július 17. 16:08 írta...

Nekem bevált a túróruditorta receptje. Nagyon finom volt.A tetejét még 2 fél darabka túrórudival és egy citromkarikával diszítettem.

Unknown on 2021. május 19. 14:59 írta...

Gombát mivel lehet helyettesíteni

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template