Szujó Zoltán
Műsorvezető
Szujó Zoltán az RTL Klub méltán népszerű műsorvezetője és sportriportere, aki nemcsak Forma 1-es pályákon, hanem a szorítóban is otthon érzi magát. Sajátos humorát és még sajátosabb énektudását a Reggeliben szokta kamatoztatni, a nézők és önmaga legnagyobb örömére.
Szujó Zoli fakanálra cserélte mikrofonját
A RTL Klub népszerű műsorvezetője és elismert sportriportere a csütörtöki Vacsoracsatában bebizonyította, hogy a férfiak is lehetnek olyan háziasak, mint a nők.
Szujó Zoltán az RTL Klub méltán népszerű műsorvezetője és sportriportere, aki nemcsak Forma 1-es pályákon, hanem a szorítóban is otthon érzi magát. Sajátos humorát és még sajátosabb énektudását a Reggeliben szokta kamatoztatni, a nézők és önmaga legnagyobb örömére. A héten azonban fakanálra cserélte mikrofonját, hogy elkápráztassa vetélytársait főzőtudományával.
A napot vásárlással kezdte, majd miután minden alapanyagot beszerzett háromfogásos menüsorához, nekikezdett a főzésnek.
Menüsora sajnos nem aratott osztatlan sikert, ennek ellenére a vacsora nagyon jó hangulatban telt. Győző és Csilla 8-8, Károly és Sylvi 10-10 ponttal jutalmazta Zoli vendégszeretetét és főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.
Videó
Előétel:
Brokkoli krémleves füstölt sajttal
Hozzávalók:
60 dkg brokkoli
5-6 dl tej
100 gr szeletelt mandula
őrölt szerecsendió
őrölt fehérbors
1 db zöldségleves kocka
Só
15 dkg füstölt sajt
Tegyük egy fazékba a megmosott és rózsáira szedett brokkolit, ha friss brokkolit használunk a gyengébb szárait is beleszelhetjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp háromnegyedig ellepje.
Fűszerezzük kevéske őrölt fehérborssal, őrölt szerecsendióval, sózzuk és a leveskockát is adjuk hozzá. Főzzük tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet is. Forraljuk jól össze, és utána merülő mixerrel pürésítsük.
Tálaljuk leveses csészékbe vagy tányérba, tetejét bőven szórjuk meg pirított mandulával és kis kockákra vágott füstölt sajttal.
Főétel:
Grillezett vajhal steak spenótos rizottóval, édesburgonyával
Hozzávalók:
5 vastag szelet vajhal
1-1 darab piros
sárga és zöld kaliforniai paprika
1 darab cukkíni
1 szál sárgarépa
5-6 evőkanál olívaolaj
darált feketebors
fél teáskanál halfűszer keverék
a csokor citromos kakukkfű
fél citrom leve és reszelt héja
Mossuk meg alaposan a zöldségeket, a répát hámozzuk meg. Szeleteljük fel vékonyra, majd éles késsel aprítsuk fel fél centis szecskákra. Tegyük egy tálba adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a citrom levét, és a letépkedett citromos kakukkfű levelét. Öntsünk rá pár kanál olívaolajat és keverjük össze.
Szórjuk meg a vajhal szeleteket halfűszer keverékkel, daráljunk rá borsot, majd mindkét oldalát borítsuk be a zöldséges keverékkel. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
Elkészítéskor hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele olívaolajat, majd tegyük bele óvatosan a zöldségekkel beborított halszeleteket. Mindkét oldalát pirítsuk meg, majd előmelegített sütőbe téve 160 fokon süssük készre.
Tálaláskor óvatosan lapátkanállal vegyük ki a serpenyőből, vigyázzunk, hogy a zöldségek ne essenek le. Köretnek spenótos rizottót készítsünk hozzá.
Spenótos rizottó
Hozzávalók:
25 dkg rizottó rizs
1 liter csirkehús leves (lehet kockából is)
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg bébi spenótlevél
őrölt bors
csipetnyi őrölt szerecsendió
frissen reszelt parmezán sajt
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, még a hagyma üveges lesz. Öntsük rá a rizottó rizst, keverjük össze, és adjunk hozzá pár deciliternyi forró csirkehús levest. Ha nincs készen, akkor egy csirkehúsleves kockából is készíthetünk. Állandó keverés mellet pároljuk. Ha elfőtte a levet, kis adagokban mindég öntsünk hozzá. Ha már majdnem puha a rizs, tegyük bele a megmosott spenótleveleket. Fűszerezzük kevéske őrölt borssal, szerecsendióval. Ha teljesen megfőtt, morzsoljunk a tetejére egy evőkanálnyi vajat. Ezzel már nem kell főzni elég, ha elolvad a tetején, és tálaláskor keverjük a rizsbe. Akkor a legfinomabb a rizottó, ha főzelékszerűen szaftos.
Tálaljuk mély leveses tányérba, tetejét frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.
Készülhet mélyhűtött rostos spenótból vagy spenótlevélből.
Sült édesburgonya
Hozzávalók:
2 db édesburgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 ág kakukkfű
darált bors
3 gerezd fokhagyma
só
darált bors
Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd aprítsuk falatnyi kis darabokra. Tegyük egy nagy tálba, sózzuk, daráljunk rá borsot, tegyük hozzá a félbevágott fokhagymagerezdeket. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd az egészet tegyük egy sütőzacskóba. Tegyük egy tepsire, és forró sütőben 150 fokon süssük kb. fél órán keresztül. Ha elkészült öntsük ki a zacskóból és tálaljuk.
Desszert:
Mascarpone-s császármorzsa
Hozzávalók:
4 tojás
50 g cukor
1 cs vaniliás cukor
2 citrom reszelt héja
4 evőkanál tej
100 g liszt
250 g mascarpone
2 evőkanál vaj
porcukor
1. lépés:
3 tojás sárgáját és 1 egész tojást, 1 csipet sót, cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverünk habverővel.
2. lépés :
Hozzáadjuk a tejet, mascarponet, lisztet és habevővel újra elkeverjük.
3. lépés:
A 3 tojás fehérjéhez kevés citromlevet adunk, felverjük és lazán a tésztához keverjük.
4. lépés:
A tepsit vastagon kivajazzuk, beleöntjük a masszát.
5. lépés:
A sütőt 180 fokra melegítjük és addig sütjük benne, mig aranybarna lesz a teteje majd kisebb négyzetekre daraboljuk, átforgatjuk és rövid ideig még tovább sütjük tovább sütjük.
Gyümölcs öntet:
2 ek vajban 3 ek barnacukrot karamelizálunk és az erdei gyümölcsöket hozzáadjuk, pár percig forraljuk.
Forrás: rtlklub.hu
2010. február 4., csütörtök
Vacsoracsata 2010. 4. adás - Szujó Zoltán a házigazda
Author: showzok
| Posted at: 20:11 |
Filed Under:
Brokkoli krémleves füstölt sajttal,
Grillezett vajhal steak spenótos rizottóval és édesburgonyával,
Mascarpone-s császármorzsa,
Szujó Zoltán,
vacsoracsata
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése