2010. február 4., csütörtök

Vacsoracsata 2010. 4. adás - Szujó Zoltán a házigazda

Szujó Zoltán

Műsorvezető

Szujó Zoltán az RTL Klub méltán népszerű műsorvezetője és sportriportere, aki nemcsak Forma 1-es pályákon, hanem a szorítóban is otthon érzi magát. Sajátos humorát és még sajátosabb énektudását a Reggeliben szokta kamatoztatni, a nézők és önmaga legnagyobb örömére.




Szujó Zoli fakanálra cserélte mikrofonját

A RTL Klub népszerű műsorvezetője és elismert sportriportere a csütörtöki Vacsoracsatában bebizonyította, hogy a férfiak is lehetnek olyan háziasak, mint a nők.

Szujó Zoltán az RTL Klub méltán népszerű műsorvezetője és sportriportere, aki nemcsak Forma 1-es pályákon, hanem a szorítóban is otthon érzi magát. Sajátos humorát és még sajátosabb énektudását a Reggeliben szokta kamatoztatni, a nézők és önmaga legnagyobb örömére. A héten azonban fakanálra cserélte mikrofonját, hogy elkápráztassa vetélytársait főzőtudományával.

A napot vásárlással kezdte, majd miután minden alapanyagot beszerzett háromfogásos menüsorához, nekikezdett a főzésnek.

Menüsora sajnos nem aratott osztatlan sikert, ennek ellenére a vacsora nagyon jó hangulatban telt. Győző és Csilla 8-8, Károly és Sylvi 10-10 ponttal jutalmazta Zoli vendégszeretetét és főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel:

Brokkoli krémleves füstölt sajttal

Hozzávalók:
60 dkg brokkoli
5-6 dl tej
100 gr szeletelt mandula
őrölt szerecsendió
őrölt fehérbors
1 db zöldségleves kocka

15 dkg füstölt sajt

Tegyük egy fazékba a megmosott és rózsáira szedett brokkolit, ha friss brokkolit használunk a gyengébb szárait is beleszelhetjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp háromnegyedig ellepje.
Fűszerezzük kevéske őrölt fehérborssal, őrölt szerecsendióval, sózzuk és a leveskockát is adjuk hozzá. Főzzük tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet is. Forraljuk jól össze, és utána merülő mixerrel pürésítsük.
Tálaljuk leveses csészékbe vagy tányérba, tetejét bőven szórjuk meg pirított mandulával és kis kockákra vágott füstölt sajttal.



Főétel:

Grillezett vajhal steak spenótos rizottóval, édesburgonyával

Hozzávalók:
5 vastag szelet vajhal
1-1 darab piros
sárga és zöld kaliforniai paprika
1 darab cukkíni
1 szál sárgarépa
5-6 evőkanál olívaolaj
darált feketebors
fél teáskanál halfűszer keverék
a csokor citromos kakukkfű
fél citrom leve és reszelt héja

Mossuk meg alaposan a zöldségeket, a répát hámozzuk meg. Szeleteljük fel vékonyra, majd éles késsel aprítsuk fel fél centis szecskákra. Tegyük egy tálba adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a citrom levét, és a letépkedett citromos kakukkfű levelét. Öntsünk rá pár kanál olívaolajat és keverjük össze.
Szórjuk meg a vajhal szeleteket halfűszer keverékkel, daráljunk rá borsot, majd mindkét oldalát borítsuk be a zöldséges keverékkel. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
Elkészítéskor hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele olívaolajat, majd tegyük bele óvatosan a zöldségekkel beborított halszeleteket. Mindkét oldalát pirítsuk meg, majd előmelegített sütőbe téve 160 fokon süssük készre.

Tálaláskor óvatosan lapátkanállal vegyük ki a serpenyőből, vigyázzunk, hogy a zöldségek ne essenek le. Köretnek spenótos rizottót készítsünk hozzá.

Spenótos rizottó
Hozzávalók:
25 dkg rizottó rizs
1 liter csirkehús leves (lehet kockából is)
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg bébi spenótlevél
őrölt bors
csipetnyi őrölt szerecsendió
frissen reszelt parmezán sajt

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, még a hagyma üveges lesz. Öntsük rá a rizottó rizst, keverjük össze, és adjunk hozzá pár deciliternyi forró csirkehús levest. Ha nincs készen, akkor egy csirkehúsleves kockából is készíthetünk. Állandó keverés mellet pároljuk. Ha elfőtte a levet, kis adagokban mindég öntsünk hozzá. Ha már majdnem puha a rizs, tegyük bele a megmosott spenótleveleket. Fűszerezzük kevéske őrölt borssal, szerecsendióval. Ha teljesen megfőtt, morzsoljunk a tetejére egy evőkanálnyi vajat. Ezzel már nem kell főzni elég, ha elolvad a tetején, és tálaláskor keverjük a rizsbe. Akkor a legfinomabb a rizottó, ha főzelékszerűen szaftos.
Tálaljuk mély leveses tányérba, tetejét frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.
Készülhet mélyhűtött rostos spenótból vagy spenótlevélből.

Sült édesburgonya
Hozzávalók:
2 db édesburgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 ág kakukkfű
darált bors
3 gerezd fokhagyma

darált bors

Hámozzuk meg az édesburgonyát, majd aprítsuk falatnyi kis darabokra. Tegyük egy nagy tálba, sózzuk, daráljunk rá borsot, tegyük hozzá a félbevágott fokhagymagerezdeket. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd az egészet tegyük egy sütőzacskóba. Tegyük egy tepsire, és forró sütőben 150 fokon süssük kb. fél órán keresztül. Ha elkészült öntsük ki a zacskóból és tálaljuk.



Desszert:

Mascarpone-s császármorzsa

Hozzávalók:
4 tojás
50 g cukor
1 cs vaniliás cukor
2 citrom reszelt héja
4 evőkanál tej
100 g liszt
250 g mascarpone
2 evőkanál vaj
porcukor

1. lépés:
3 tojás sárgáját és 1 egész tojást, 1 csipet sót, cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverünk habverővel.

2. lépés :
Hozzáadjuk a tejet, mascarponet, lisztet és habevővel újra elkeverjük.

3. lépés:
A 3 tojás fehérjéhez kevés citromlevet adunk, felverjük és lazán a tésztához keverjük.

4. lépés:
A tepsit vastagon kivajazzuk, beleöntjük a masszát.

5. lépés:
A sütőt 180 fokra melegítjük és addig sütjük benne, mig aranybarna lesz a teteje majd kisebb négyzetekre daraboljuk, átforgatjuk és rövid ideig még tovább sütjük tovább sütjük.


Gyümölcs öntet:
2 ek vajban 3 ek barnacukrot karamelizálunk és az erdei gyümölcsöket hozzáadjuk, pár percig forraljuk.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

solymikata on 2010. február 9. 16:23 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template