2010. február 8., hétfő

Vacsoracsata 2010. 6. adás - Dukai Regina a házigazda

Dukai Regina

Modell

1983. augusztus 5-én született Kaposváron. Ott járt általános iskolába is és ott kezdett el foglalkozni a zenével is. Öt évig volt a helyi kórus tagja. Regina 2003-ban robbant be a köztudatba, csillaga pedig azóta is fényesen ragyog.


Amerikai est Dukai Reginánál

Népszerű modellünk a hétfői Vacsoracsatában bebizonyította, hogy nemcsak szép, de a konyhában is megállja a helyét.

Hétfő este Dukai Regina, népszerű modellünk és énekesnőnk próbálta elkápráztatni vacsoravendégeit főzőtudományával. A szőke szépség vacsoráját az egyik ismerőse otthonában tartotta.

Celebtársait egy háromfogásos amerikai menüsorral várta, az est kedvéért pedig még a kölcsön lakást is amerikai hangulatúvá varázsolta.

A welcome drinket az udvaron szolgálta fel, aztán pedig egy erőpróbára invitálta sztárvendégeit. A vacsora nagyon jó hangulatban telt az ételek pedig finomak voltak. Regina ez estét egy exkluzív koncerttel zárta.

Bagi Iván 7, Bárdosi Sándor 8, Bíró Ica és Bársony Bálint 10-10 ponttal jutalmazta Regi főzőtudományát, így összesen 35 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Dallas-i sültkrumpli-leves

Hozzávalók:
1 kg sütnivaló krumpli
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
10 dkg bacon szalonna
őrölt szerecsendió
darált bors

2 db zöldségleves kocka
2-3 evőkanál olívaolaj

Tegyük a megmosott burgonyákat forró 170 fokos sütőbe és süssük legalább egy órán keresztül.
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük hozzá a finomra összevágott hagymát és pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a megsült és héjából kivájt burgonyát, öntsük fel bőségesen vízzel, majd fűszerezzük szerecsendióval, borssal, ízesítsük leveskockával és sóval.
Főzzük negyed órán keresztül, majd öntsük hozzá a tejszínt. Kézi mixerrel kavarjunk bele néhányszor, hogy csak a fele krumplit pürésítse.
Egy serpenyőben pirítsuk meg az összekockázott szalonnát, majd tálaláskor kanalazzunk a leves tetejére belőle.



Főétel:

Amerikai barbeque oldalas és csirke szárnyak majonézes káposztasalátával

Majonézes káposztasaláta
Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
2 szál sárgarépa
30 dkg majonéz,
2 evőkanál méz
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál magos mustár

cukor
fehérbor ecet

A káposztát vékonyra gyaluljuk, tegyük egy nagy tálba. Reszeljük rá a sárgarépát, és tegyük hozzá a vékony karikákra felvágott vöröshagymát. Sózzuk meg, keverjük jól össze, majd hagyjuk állni fél órát.
Ha túl sok levet engedett nyomkodjuk ki a felesleget belőle, ha nem, akkor kanalazzuk rá a majonézt, a mustárt és a mézet. Tegyünk hozzá pár evőkanálnyi cukrot, és egy decinyi ecetet. Jó alaposan keverjük össze, kóstoljuk meg, és ha szükséges, cukorral, sóval vagy ecettel ízesítsük még.



Desszert:

Hollywood-i répatorta

Hozzávalók: (1 pohár = 250 ml)
1 pohár teljes kiőrlésű liszt
1 pohár finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szerecsendió
1 pohár barnacukor
1 pohár étolaj
4 db tojás
0,5 pohár tejföl
3 pohár reszelt sárgarépa
1 csipetnyi só

A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálba az olajjal.
A tojásokat és a tejfölt jól felverjük és a lisztes keverékhez keverjük addig meg sima nem lesz. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és ezzel is jól összekeverjük.
9x22 cm-es kivajazott és kilisztezett tégla alakú sütőformába töltjük és közepes hőmérsékleten 150-160 fokon 45 percig sütjük.

Sajtkrém a tetejére:
60 gr krémsajt \natúr\
30 gr vaj
1 tk citromhéj
1,5 cup porcukor

Az összes hozzávalókat egy tálba tesszük, és habverővel habosra keverjük.
Az elkészült és kihűlt répatorta tetejére evőkanállal teszünk és a saját súlyánál fogva szépen lecsorog.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

szepyke on 2010. március 14. 0:12 írta...

Öncélú reklám következik :)
Itt a világ legjobb répatortájának receptje:

http://szepsegtar.blogspot.com/2009/10/repatorta.html

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template