Vásáry André
Énekes
Az RTLklub Csillagszületik vetélkedőjében vált ismertté.
Vásáry André a konyhában is remekelt
Először a Csillag születik nézőinek, majd a Vacsoracsata eheti sztárséfjeinek a szívét hódította meg André.
Amikor Vásáry André feltűnt a Csillag születikben egy ország zárta a szívébe. Népszerű énekesünk azóta sikert sikerre halmoz, ezen a héten pedig a Vacsoracsata nézői ismerhetik meg közelebbről.
Egy egyszerű, de elegáns polgára lakás, ahol André hétköznapjait éli. A könyvespolcokon a családi fényképek mellett rajongói rajzai is helyett kaptak. A Csillag születik énekese a héten többször elmondta, egyáltalán nem mozog otthonosan a konyhában, nem igazán szokott főzni, ennek ellenére apait-anyait beleadott, hogy vetélytársait egy kifogástalan menüsorral várja.
Előételként beefstaket készített, főételként pesztós csirkét, bordó tésztával, a desszertje pedig fahéjas, szilvaszószos túrófánk volt.
Terítéke tükrözte André letisztult, kifinomult stílusát, tányéralátétnek pedig kottát használt. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek osztatlan sikert arattak vetélytársai körében. André az estét egy exkluzív koncerttel zárta, amit Eszményi Viktória meg is könnyezet.
Koós Réka és Gergely Robi 8-8, Gönczi Gábor és Eszményi Viktória 10-10 ponttal jutalmazta, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.
Videó
Előétel:
Tatár beefsteak pitával
Hozzávalók:
60 dkg darált marhaszínhús
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db tojás sárgája
só, darált bors
worcestershire szósz
ketchup
mustár
pirospaprika
vaj
1 db kígyóuborka
3 csomag Pita kenyér
A húst aprólyukú darálón legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentes, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba, adjuk hozzá a finomra összevágott vagy lereszelt fokhagymát és vöröshagymát. Tegyük hozzá a szobahőmérsékletű vajat, majd ízesítsük sóval, kethcup-pel, worcestershire szósszal, pirospaprikával, mustárral. Üssük hozzá a tojás sárgáját, majd jó alaposan keverjük össze. Tálaljuk kis halmokban nagy tányér közepére, széleit uborkaszeletekkel rakhatjuk körbe. Mellé pirítóst vagy Pita kenyeret kínáljunk.
Főétel:
Pesztós csirkemellek, bordó tésztával
Hozzávalók:
5 db csirkemell filé
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
20 dkg koktélparadicsom
3 evőkanál bazsalikom
peszto
2 dl tejszín
1 ág friss bazsalikomlevél
só, darált bors
sült csirke fűszerkeverék
Köret:
rízs, tészta vagy párolt zöldség
A csirkemell filékre csorgassunk kevéske olívaolajat, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a sült csirke fűszerkeverékkel. Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek ízes jól átjárja a csirkehúst.
Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a befűszerezett melleket. Közepes lángon mindkét oldalát süssük 4-5 percig.
Kanalazzuk a csirkemell közé a bazsalikom pesztot, forrósítsuk fel a sütőzsiradékban, majd öntsük rá a tejszínt. Daráljunk a szószra borsot, ízesítsük kevéske sóval, majd kis lángon pároljuk még pár percig. A csirkemelleket időnként fordítsuk meg a szószban. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük hozzá az összetépkedett bazsalikomleveleket és a félbevágott koktélparadicsomot.
Forrón tálaljuk tányérokra, csorgassuk meg a pesztos szósszal, köretnek párolt zöldségeket, rizst vagy kifőzött tésztát készítsünk.
Deszert:
Túrófánk fahéjas szilvaszósszal
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 db tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
só
étolaj a sütéshez
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 maréknyi mazsola
5 cl olaj
1 teáskanál őrölt fahéj
15 dkg cukor
50 dkg szilva
15 dkg cukor
2 db egész fahéjrúd
2 evőkanál rum
Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, sózzuk, a fél decinyi olajat, majd elektromos keverővel keverjük könnyű habosra.
Keverjük hozzá a liszttel elkevert sütőport, és a mazsolát.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban, majd evőkanál segítségével diónagyságú gombócokat formázzunk bele. 3-4 perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.
A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá.
Forrás: rtlklub.hu
2010. február 24., szerda
Vacsoracsata 2010. 18. adás - Vásáry André a házigazda
Author: showzok
| Posted at: 20:07 |
Filed Under:
Pesztós csirkemellek bordó tésztával,
Tatár beefsteak pitával,
Túrófánk fahéjas szilvaszósszal,
vacsoracsata,
Vásáry André
|
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
André olyan gusztusosan tálalta a "bordó" tésztát, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez. Igaz a recept itt nem szerepel, de még emlékeztem rá. Isteni finom lett!!!! Köszönöm neki!!:)
Meg lehetne tudni annak a tésztának a receptjét? Én spec nem láttam ezt az adást. :(
Cicuska!
Természetesen, ha az általam elkészített tészta receptje érdekelne azt itt megtalálod:
http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/03/ceklas-teszta-tarkonyos-tejszines.html
Nekem nagyon ízlett, sok sikert az elkészítéséhez.
Megjegyzés küldése