2010. február 16., kedd

Vacsoracsata 2010. 12. adás - Tabáni István a házigazda

Tabáni István

Énekes

Tabáni István a Máté Péterbe oltott Freddie Mercury. Azt már bebizonyította, hogy ki ragyog a kiscsillagok közül, de az még kérdés, hogy a konyhában is kimagasló teljesítményt tud nyújtani. Azt mindenesetre az egykori teremőr megígérte, hogy maximum a hagyma vágás során sírja el magát.

Kiscsillag a konyhában

A keddi Vacsoracsatában a Csillag születik nyertese, Tabáni István mutatta meg főzőtudományát.

Tabáni István az elmúlt pár hónapban már bebizonyította, hogy ki ragyog a kiscsillagok közül a legjobban, de az még kérdés volt, hogy a konyhában is kimagasló teljesítményt tud nyújtani.

István vacsoráját az otthonában, a szüleinél tartotta. A vásárlás előtt még megmutatta a szobáját, a rajongói levelit és a rajzait. A családi fotóalbum is előkerült egy perc erejéig, hogy megmutassa milyen is volt a kis Tabáni István.

Bevásárolni édesanyjával ment a közeli piacra, a főzésnél azonban már magára maradt, így hát egyedül kellett helyt állnia a konyhában.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek pedig finomak voltak. István az estét egy énekes produkcióval kezdte és zárta.

Ernyey Béla és Geszler Dorottya 6-6, Erdélyi Mónika és Judy pedig 7-7 ponttal jutalmazta, így összesen 26 ponttal büszkélkedhet.



Videó





Előétel:

Édesanyám gulyáslevese

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
pirospaprika
fél kg sertéshús
fehérrépa
sárgarépa
karalábé
őrölt köménymag

bors
vegeta
3-4 db burgonya
csipetke
zsiradék
gulyásleves kocka

A hagymát kockára vágjuk, zsiradékban megpirítjuk. Hozzátesszük a petrezselymet és a pirospaprikát, aztán a kockára vágott sertéshúst. Kicsit megpároljuk, majd beletesszük a felaprózott zöldségeket, valamint a fűszereket. Felöntjük vízzel az egészet. Amikor már a hús nagyjából megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, valamint csipetkét szaggatunk bele


Főétel:

Csirkemell sajtos-baconos takaróban rizi-bizivel

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 csomag bacon szalonna
liszt
tojás
trappista sajt

konzerv zöldborsó

A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Aztán panírozzuk a szeleteket, de úgy, hogy a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtban forgatjuk meg a húst. Egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hússzeleteket és végül baconnel borítjuk be az egészet. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Köretnek rizs lesz zöldborsóval.



Desszert:

Kakaós almatorta

Hozzávalók:
2-3 db alma
13 dkg liszt
12 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
15 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
2 db egész tojás
2 dl tejszín
sütőpapír

Az almákat meghámozzuk, és egy sütő papírral bélelt tortaformába, cikkekre vágva, egymás mellé helyezzük. A hozzávalókat kikeverjük, és az alma tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A sütőpapírt ekkor óvatosan lehúzzuk róla.



forrás: rtlklub.hu

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

ÜDVÖZLET!

SZERETEM A SZERÉNYSÉGÉT ÉS A SAJTOS BALHÉT KI PRÓBÁLOM,NO MEG A KAKAÓS ALMATORTÁT IS! BIZTOS FINOM LESZ!
MARADJON ILYEN SZERÉNY ÉS CSUPA SZÍV EMBER!

Unknown on 2010. február 28. 15:59 írta...

Én személy szerint nagyon szeretem Istvánt és a szerénységét, ő igy az igazi. Nagyon rosszul esett ahogy kigunyolták a vacsoracsata alatt szégyen gyalázat a többiekre nézve. Miért csinálták?

Unknown on 2010. április 8. 21:46 írta...

Maradjon szerény és csupaszív,ne foglalkozzon olyan énekesnőkkel, mint a vacsoracsatában.
mimi

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template