2010. február 19., péntek

Vacsoracsata 2010. 15. adás - Judy a házigazda

Judy

Énekesnő

A Groovehouse szexi énekesnője elhatározta, hogy a héten bebizonyítja kicsi a bors, de erős. Igaza is van, hisz a konyha tényleg az a hely, ahol nem számít a magasság. Igaz, hogy mindezidáig az állat rajongó Judy kezében többet volt mikrofon, mint fakanál, de mint mondja, ez az apróság nem állíthatja meg, abban, hogy megnyerje a csatát.


Judy lenyűgözte vetélytársait

Népszerű énekesnőnk a pénteki Vacsoracsatában bebizonyította, hogy nemcsak énekelni, hanem főzni is tud.

Az adás elején Judy elmondta, mivel lakása elég kicsi ezért az egyik ismerősénél tartja az esti vacsorát. Így hát kabátot vett, elbúcsúzott a háziállataitól és nekivágott, hogy beszerezze a menüsorához szükséges alapanyagokat. Egész délelőtt boltról boltra járt, majd miután mindent megvett belevetette magát a főzésbe.

Nem titok, hogy Judy nem egy gyakorlott szakács, nagy lelkesedését azonban még ez sem vette el. Igaz hibát, hibára halmozott, vacsorája ennek ellenére osztatlan sikert aratott vendégei körében.

Ernyey Béla 7, Erdélyi Mónika 8, Geszler Dorottya 9, Tabáni István pedig 10 ponttal jutalmazta Judy vendégszeretetét, így összesen 34 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Parádés leves

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 fej karalábé
1 pohár tejföl
2 teáskanál tárkony
1 szál petrezselyemgyökér

darált bors

Gombóchoz:
1 db nagyobb méretű burgonya
1 tojás sárgája
2-3 evőkanál liszt
kevéske őrölt szerecsendió


Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk addig míg üveges lesz, utána adjuk hozzá a kis kockákra felvágott húst. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és fűszerezzük tárkonnyal. Lefedve addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a kis kockákra összevágott karalábét. Öntsünk annyi vizet alá, hogy épp ellepje, és addig pároljuk, míg a hús puha lesz. Öntsük fel másfél liternyi vízzel, forraljuk jól össze.
Amíg a leves rotyog, egy kis lábasban főzzük puhára a meghámozott burgonyát, majd szűrjük le, és törjük össze. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, a lisztet és kevéske őrölt szerecsendiót. Dolgozzuk össze, majd a forrásban lévő levesbe gombócozzuk. Ha felforrt kevéske levessel elkevert tejföllel tegyük még pikánsabbá.



Főétel:

Füstölt sajtos brokkolis pitetorta ropogós salátalevelekkel

Hozzávalók:
1 adag omlóstészta
1 fej brokkoli
20 dkg füstölt sajt
3 dl tejszín
4 db tojás sárgája
őrölt szerecsendió
őrölt bors

Omlóstészta:
20 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
csipetnyi só
5-6 evőkanál hideg víz.

Tegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat, sózzuk meg, majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd bő vízben mossuk át legalább kétszer, tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le alaposan. Ugyancsak kockázzuk fel a sajtot is.
Forraljunk fel egy fazékban sós vizet, majd tegyük bele a megmosott brokkoli rózsákat. Főzzük két percig, utána szűrjük le jól.
Lisztezett deszkán nyújtsuk kis az omlóstésztát fél centi vastagságúra, béleljünk ki vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes méretű peremes piteformát. A tésztát a sütőedény kilógó széleinél vágjuk le, majd tegyük bele a megpárolt brokkolit, és osszuk szét a felületén a kockákra felvágott sajtot.
Egy kis tálkában keverjük össze a tejszínt a tojások sárgájával és öntsük a hagymás keverékre. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 150 fokon legalább 35-40 percig.
Ha elkészült még melegen szeleteljük fel, friss salátalevelekkel tálaljuk.



Desszert:

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Hozzávalók:
1,5 pohár liszt
2 ml szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
1 pohár barnacukor
20 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg meggy
4 evőkanál keményítő
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál mandulalikőr
150 g cukor
2 evőkanál
citromlé

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, csak addig morzsoljuk míg forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni, vigyázzunk a tészta ne álljon össze.
Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe szórjuk a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk, majd erre öntjük a meggyszószt, végezetül a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 30-35 percig sütjük.



Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Anikó on 2010. február 22. 21:00 írta...

Nagyon tetszetek Judy receptjei!
Nagyon vagány csaj !! Jó volt látni a derűs műsort!

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template