2010. február 11., csütörtök

Vacsoracsata 2010. 9. adás - Bárdosi Sándor a házigazda

Bárdosi Sándor

Olimpia bajnok

Számos aranyérmet begyűjtött már, ám mégis visszavonult és azóta szumóban bizonyítja tehetségét. Azonban most úgy döntött, hogy egy tőle teljesen távol álló területen is kipróbálja magát. Sanyi főzésre adta fejét és nem is akár hol, mint a Vacsoracsata című műsorban. Így önök is megnézhetik, hogy tényleg olyan jól áll-e olimpiai bajnokunk kezében a fakanál, mint a bokszkesztyű.


Bárdosi Sanyi vidéki lagzit varázsolt vacsoravendégeinek

Mulatós zenekarral, házi pálinkával, és egészben sült malaccal várta vendégeit a sportoló.

Sanyi a családja vidéki nyaralójában látta vendégül a többieket. Nagyon készült az estére, fát vágott a kertben. Egészben készült disznót sütni, egy tanyán szerezte be a húst hozzá. A baromfiudvarban próbált puszta kézzel pulykát fogni, megetette a disznókat, meg is lovagolta őket, az egyik mangalica kis híján le is dobta. Zöldségesnél szerezte be a leves hozzávalóit, a desszerthez pár dologért beugrott még a kisboltba, ahol vett egy alkalmi vételnek számító, leértékelt Petőfi összes kötetet is!

A főétellel kezdte a főzést, fűszeres páclevet készített, amivel szó szerint beinjekciózta a malackát, majd megkente sörrel. A levesbe disznóhúst, mindenféle zöldségeket rakott, aztán megfőzte a főétel köretéhez a krumplit. A desszert készítését nagyon élvezte, hiszen csak mindent össze kellett kevernie.

Welcome drinknek Sanyi természetesen házi pálinkát kínált, mindenkinek ízlett, bár Iván és Ica erősnek találták. Ica bevallása szerint nem bírja jól az italt, de a hideg miatt ledöntötte a pálinkát. A levesnek mindenki nagyon örült, ízlett nekik. Regina megnyugodott, amikor Sanyi kint szeletelte fel a malacot és nem egyben tette az asztalra. Nagy sikert aratott az egész főétel, ízletes volt a malac, jó volt a krumpli. Míg Sanyi előkészítette a desszertet, Iván célozgatott Icának, hogy mintha kicsit becsiccsentett volna.

A desszertet Iván fasírtnak nézte, de aztán dícsérte, hogy milyen kellemes karácsonyi íze van. A desszert fogyasztása alatt is folytatták Ica ugratását. Aztán találgatták, hogy mi lesz a meglepetés, Ica asszonykórusra tippelt, el is kezdett énekelgetni, mire Regina megkérte, ne igyon többet.

Végül a kertben egy kétfős lagzi banda húzta el a nótájukat, nagyon nagyot mulattak, még Iván is ropta a táncot!

Sanyi vidéki vacsorája sikert aratott vendégeinél, Bálint a tőle megszokott 10-essel jutalmazta, akárcsak Ica. Regina és Iván 8-8 pontot adtak a birkózónak, aki így a 36 ponttal holtversenyben az első helyen várhatja a folytatást.


Videó





Előétel:

Böllérek kedvenc levese

Hozzávalók:

1/2 kg sertés karaj húsos csont
3 közepes sárgarépa
3 közepes fehérrépa
1 kisebb zellergumó
3-4 szál petrezselyem
1 hegyes-erős paprika
1/2 kis karalábé
1 közepes vöröshagyma
10-15 egész feketebors
1 kávéskanál őrölt kömény
2 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál só

A húsos csontot kb. 3 liter hideg feltesszük főni. Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest fűszerezzük (sóval, borssal, szerecsendióval és ételízesítővel). Egy órán át lassú tűzön gyöngyöztetve főzzük.

Hozzáadjuk a megtisztított (egészben hagyott) zöldségeket, és még mindig takaréklángon, további egy-másfél órát főzzük.



Főétel:

Egészben sült részeges malac parasztos krumplival

Hozzávalók:

1 kisebb, konyhakész malac egészben
füszerek a pácléhez (koriander, majoranna, egész bors, hagyma, fokhagyma)
injekciós tű
sör

A malacot a páclével beinjekciózzuk, nyársra húzzuk és tűz fölött, sörrel locsolgatva, gyakran forgatva pirosra sütjük

Hozzávalók a körethez:

2 kg burgonya
3 fej vöröshagyma (ízlés szerint ez lehet több is)
szalonna

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Közben felkockázzuk a szalonnát és a hagymát. A főtt krumplit összekeverjük a hagymával és a szalonnával, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk.



Desszert:

Almás őzgerinc

Hozzávalók:

1/2 kg jonatán alma
30 dkg kristálycukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg aprított dió
30 dkg liszt
1 citrom héjja
mazsola
csoki őrlemény

Az almákat meghámozzuk, magházát kivájjuk, majd lereszeljük. Hozzá adjuk a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a felvert tojást és a többi hozzávalót. A kész masszát egy kivajazott formába kanalazzuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütjük.




Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

Ernő és Évi on 2019. május 20. 17:45 írta...

Hol található ennek a műsornak a filmfelvétele? Nagyon szeretném megkapni valamilyen módon. Kérem a segítséget! Üdvözlettel: Évi

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template