2010. február 5., péntek

Vacsoracsata 2010. 5. adás - Gáspár Győző a házigazda

Gáspár Győző

Az ország Győzikéje 1974-ben, Nógrádmegyerben látta meg a napvilágot.

Végzettsége szerint hentes, de a nagy áttörést a Romantic együttes megalapítása hozta el neki 2000-ben. A zenekar azóta feloszlott, Győző azonban tovább szárnyal: Győzike-show című szuperprodukciója hatalmas nézettséget hozott a csatornának. A sikerhez a showman oldalbordája, Bea asszony és két gyermekük (Evelyn és Virág) is nagyban hozzájárultak. Győző sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2006-ban Nógrádmegyer polgármesteri címéért is harcba szállt. A Vacsoracsatában egy kevésbé ismert oldalát mutatja meg a nézőknek, eredeti szakmájának köszönhetően azonban biztosan brillírozni fog a konyhában is.



Gáspár Győző és Csomor Csilla lett a hét legjobb sztárszakácsa

Népszerű showmanünknek végre sikerült lefőzni vetélytársait és hazavinni a hét legjobb sztárszakácsa címét.

Az ország első számú showmanje és koporsókereskedője, Gáspár Győző az utóbbi időben kevesebbet szerepelt a médiában, ami jó pár rajongónál csaknem elvonási tüneteket okozott. Győzike ezen a héten arra az emberfeletti feladatra vállalkozott, hogy betöltse azt a szörnyű űrt, amit eddigi távollétével okozott.

Vacsoravendégeit Győzi a Tisza parton egy úszó házban fogadta, az adásban többször elmondta ez az egyik kedvenc nyaralóhelye, ha teheti, minden szabadidejét itt tölti.

A vacsorát Karesz övében készítette. Nagyon kitett magáért, Zolinak ugyanis külön gyümölcstálat rendelt, mert lisztérzékeny, Sylvinek pedig az apukájától hozott mákos gubát.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az ételek pedig osztatlan sikert arattak. Csilla 9, Károly, Zoli és Sylvi pedig 10-10 ponttal jutalmazta Győző főzőtudományát, így összesen 39 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel:

Cigányos malacságok bodaggal és paraszt salátával

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csomag élesztő


Tegyük a lisztet egy keverőtálba, sózzuk meg, majd öntsük hozzá a kevéske cukorral langyos vízben felfuttatott élesztőt. Annyi langyos vízzel dagasszuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Kelesszük húsz percig, majd borítsuk ki egy deszkára. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, majd helyezzük zsírral kikent tapsiba. Süssük forró 170 fokos sütőben 20-25 percig. Ha elkészült tépkedjük tenyérnyi darabokra.



Főétel:

Süllő orly módra Győzikés krumplipürével

Hozzávalók:
1 kg fogas filé
3-4 db tojás
30 dkg liszt
3 dl sör

étolaj a sütéshez

A sörtészta készítése:
Felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk váltogatva a sört és a lisztet, sózzuk és sűrű palacsintatésztát keverünk.

A hal panírozása:
Ehhez az ételhez csíkokra vágjuk a fogas filét, villával a sűrű tésztába mártogatjuk a haldarabokat és bő, forró olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük.

Körete: burgonyasaláta.
Ehhez főzzük meg sós vízben a héjas burgonyát, majd hámozzuk meg. szeleteljük fel vékony karikákra, tegyük egy nagy tálba. Kanalazzuk rá a majonézt, a mustárt, tejfölt, joghurtot. Tegyük hozzá a felkarikázott hagymát, sózzuk, daráljunk rá borsot, majd ízesítsük citromlével. Jó alaposan keverjük össze, és legalább két órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól összeérjenek.



Desszert:

Mazsolás-túrós rántott palacsinta vanília sodóval

Hozzávalók:
10 palacsinta
25 dkg túró
1 pohár tejföl
1 cs vaníliás cukor
2 ek rumban áztatott mazsola
porcukor
citromhéj,
a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.

A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, 10 dkg porcukrot, a mazsolát és a reszelt citromhéjat jól elkeverem. A palacsintákat ezzel a keverékkel töltöm meg, feltekerem, feltekerem és a szokott módon panírozom. Forró olajban kisütöm, majd lecsepegtetés után megszórom fahéjas porcukorral.

Vanília sodó:
3 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 tojás sárgája
1 vaníliás cukor
fél liter tej
fél citrom reszelt héja

A tojás sárgáját jól kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a lisztet és a tejjel felöntöm, gőz fölött sűrűre főzöm.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template