2010. február 17., szerda

Vacsoracsata 2010. 13. adás - Geszler Dorottya a házigazda

Geszler Dorottya

Szépségkirálynő aerobik és pilates oktató, pedagógus, diplomás táncművész és műsorvezető.




Geszler Dorottya kötényt öltött

Sokoldalú sztárunk a szerdai Vacsoracsatában kötényre cserélte edzőruháját, hogy elkápráztassa vacsoravendégeit főzőtudományával.

A szépségkirálynő, aerobik és pilates oktató, pedagógus, diplomás táncművész és műsorvezető az utóbbi pár évben az egészséges életmód elkötelezett híve lett. Vacsoráján pedig megmutatta, hogyan lehet a testünket úgy jóllakatni, hogy másnap ne gyötörjön minket a bűntudat.

Népszerű vendégseregét nem a saját, hanem egyik ismerőse otthonában látta vendégül. Menüsorát pedig egy cseppet sem hívhatnánk átlagos, hétköznapi vacsorának, Dorottya ugyanis különleges ételekkel kedveskedett sztárvendégeinek.

Előételként zöldfűszeres paradicsomtornyot, főételként juharszirupos lazacsültet szolgált fel tengeri spárgával és sonkában sült körtékkel, a desszert pedig Pina colada-s sütemény volt karamellizált ananásszal. Mónika kivételével háromfogásos menüsora mindeninek elnyerte tetszését.

Az estét egy pilates órával kezdte és egy exkluzív Rácz Gergő koncerttel zárta.

Mónika 7, István és Judy 8-8, Béla pedig 9 ponttal jutalmazta főzőtudományát, így összesen 32 ponttal büszkélkedhet.


Videó





Előétel:

Zöldfűszeres paradicsomtorony

Hozzávalók:
4 db közepes méretű paradicsom
25 dkg túró
fél-fél csokor petrezselyem zöldje
kaporlevél
bazsalikomlevél
metélőhagyma
1 teáskanál vaj
1 maréknyi tökmag
2 teáskanál tökmagolaj

darált bors
10 dkg rukkola

Tegyük a túrót (használhatunk kecske vagy juhtúrót is) egy keverőtálba, tegyük hozzá a szobahőmérsékletű vajat, ízesítsük sóval, és daráljunk rá borsot. Elektromos keverővel habosítsuk pár percig. Keverjük hozzá az összevágott fűszerleveleket és a tökmagolajat.
Szeleteljük fel egyforma kb fél centi vastagságúra a paradicsomokat, kanalazzunk a paradicsomszeletekre egy-egy kanál túrókrémet, késsel simítsuk egyenletesre a felületét, helyezzünk rá paradicsomszeletet, majd ismét túrókrémet. Ezzel a módszerrel készítsünk három paradicsomszeletből álló tornyot (vigyázzunk, csak egyforma szeleteket használjunk, a két végső szeletet ne használjuk). Tegyük a tornyokat kis időre hűtőszekrénybe, hogy jól megszilárduljon.
Tálaláskor tegyünk egy maréknyi rukolalevelet nagy tányérok közepére, majd lapátkanál segítségével emeljük rá a paradicsom tornyot. Tetejét szórjuk meg száraz serpenyőben megpirított tökmaggal, dekoráljuk fűszerlevelekkel, és csorgassuk meg tökmagolajjal.
Friss és ropogós péksüteményt kínáljunk hozzá.



Főétel:

Juharszirupos lazacsült tengeri spárgával sonkában sült körtével

Hozzávalók:
1 kg lazacfilé
3 evőkanál juharszirup
1 teáskanál őrölt római kömény
1 db zöldcitrom
1 evőkanál magos mustár
1 csokor citromos kakukkfű
darált bors
3-4 evőkanál olívaolaj

Egy keverő tálba tegyünk a mézet, az őrölt római köményt, a citrom levét, a magos mustárt, a citromos kakukkfű letépkedett levelét (lehet hagyományos is) valamit durvára darált borsot. Keverjük alaposan össze.
A lazac filéket vágjuk nagyobb, körülbelül két centis szeletekre. Kenjük be alaposan a mézes páccal és tegyük hűtőbe egy órára.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a bepácolt lazacot, majd süssük mindkét oldalát pirosra. Sütés közben kenegessük a megmaradt páccal.

Köret: tengeri spárga saláta
Hozzávalók:
30 dkg tengeri spárga
3-4 evőkanál olívaolaj
fél zöldcitrom leve
darált bors

Áztassuk be a tengeri spárgát hideg vízbe, majd többször cseréljük le róla a vizet. Így a spárga veszít a sós ízéből. Csepegtessük le alaposan, ha szükséges a nagyobb szárait tördeljük kisebbre. Tegyük egy nagy salátás tálba, csorgassuk meg az olívaolajjal és a zöldcitrom levével. Daráljunk rá borsot, majd keverjük óvatosan össze.

Sonkába sült körte
Hozzávalók:
5 db érett körte
20 szelet olasz jellegű sonka
darált bors
olívaolaj
gorgonzola sajt
rozmaring szár

A körtéket vágjuk négyfelé, a magházát éles késsel vájjuk ki. Daráljunk rá borsot, majd tekerjük be a sonkaszeletekkel. A szeletek alá tűzzünk be egy-egy kis ág rozmaringot, tegyük egy sütőlemezre, majd az egészet csorgassuk meg olívaolajjal. Forró sütőben 150-160 fokon süssük kb 15-20 percen keresztül, míg a sonka szépen pirulni nem kezd. Tálaláskor egy kis kocka sajtot tegyünk mellé.



Desszert:

"Pina Colada " sütemény karamell ananásszal

Hozzávalók:
15dkg cukor
egy csomag sütőpor
10dkg kókuszreszelék
30dkg liszt
2 tojás
1 dl narancslé
0,5 dl olaj
1 dl kókusztej
3 cl rum
15 dkg darabolt ananász konzerv

A tetejére:
10 dkg porcukor
2 evőkanál ananászlé
egy evőkanál rum
3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés: a közepes méretű tepsit kikenjük vagy papírral kibéleljük. A cukrot összekeverjük a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a liszttel. Hozzáadjuk a tojást, a narancslét, az olajat, a kókusztejet, a rumot, végül az ananászt. A tésztát a tepsibe töltjük, előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 percig sütjük.

A díszítéshez a porcukrot elkeverjük ananászlével és rummal, ezzel megkenegetjük a sütemény tetejét, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

A karamell ananászhoz: 1 doboz ananászkonzerv, 3-4 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál rum.

Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a cukrot. Hevítsük pár percig, utána adjuk hozzá a levéltől lecsepegtetett ananászt, pirítsuk addig míg pirulni nem kezd, majd öntsük hozzá a rumot.

Szúrjunk ki a süteményből nagy kerek formákat egy széles szájú pohárral vagy nagy pogácsaszaggatóval, tálaljuk nagy tányér közepére, majd kanalazzunk rá a rumos karamell ananászból. Hintsük meg kókuszreszelékkel és dekoráljuk mentaággal.




Forrás: rtlklub.hu

1 megjegyzés:

nikol on 2010. február 17. 21:51 írta...

Mai nap tetszett a legjobban.Az ételeket amint lehet ki fogom probálni,kiváncsivá tett.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template