2010. november 30., kedd

Vacsoracsata - Détár Enikő a vendéglátó


Détár Enikő

Műsorvezető, színésznő


Táncos szuperprodukció Détár Enikőnél

A népszerű műsorvezető a mai adásban bebizonyította, hogy nemcsak kiváló műsorvezető, hanem rutinos háziasszony is.

A keddi Vacsoracsatában Détár Enikő otthonába pillanthattunk be, és azt is megtudhattuk, milyen a hétköznapi életben. A képernyőn mindig összeszedett és magabiztos csinos műsorvezetőt az adásban szeleburdi oldaláról is megismerhettük.

Persze ez nem azt jelenti, hogy Enikő nem rutinos háziasszony – bár az állandó kapkodása miatt nem mindig tűnt magabiztosnak. A vásárlás során több alapanyagot a boltban felejtett, és háromszor kellett visszamennie a közértbe, mire mindent beszerzett.

A vacsora előtt egy táncos-énekes produkcióval kedveskedett vendégeinek és merészen szexi revüruhájával, csinos fellépő társaival percekig rabul ejtette az éhes sztárok tekintetét.

A desszert felszolgálása előtt is eseménydúsan telt az este. Linda és Kristóf felfedező útra indult Enikőék otthonában, birtokba vették az emeleti gyermekbirodalmat, kardoztak és csúszdáztak. Amíg Kristófék második gyermekkorukat élték, Lajosék sem unatkoztak. A mulatós zene királya megcsillogtatta zongora-, Gábor pedig énektudását.

Az este zárásaként Enikő egy különleges meglepetéssel kedveskedett vendégeinek. Kevesen tudják, de a Reflektor csinos műsorvezetője gyerekkorában sokat foglalkozott a népzenével: nemcsak néptáncolt, hanem citerázni is megtanult. Az est végén Enikő népviseleti ruhába öltözött és citerázott vendégeinek, ez pedig olyan gyermekkori emlékeket idézett fel benne, hogy miután elmentek vendégei, egészen elérzékenyült a kamerák előtt.

Enikő szakácstudományát és vendégszeretetét Lajcsi 7, Kristóf 8, Gábor 9, Linda pedig 10 pontra értékelte. Így összesen 34 pontja van.





Előétel:

Spárgaleves

Hozzávalók:
25 dkg spárga mirelit, vagy friss idénytől függően
1 szál sárgarépa
körülbelül ugyanannyi zeller
1 nagyobb fej vöröshagyma
vaj
2 dl tejszín
1 kiskanál keményítő
ételízesítő
őrölt fehérbors

Elkészítési mód:
A marhahúslevesben megfőzzük a spárgát. Fehérborssal, sóval, oregánóval, petrezselyemmel, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Készítsünk hozzá egy besamelmártás. Liszthez, vajhoz és tejszínhez, adjunk a már megfőtt leturmixolt spárgából egy keveset. Ezután készítsünk hozzá rántást, olaj helyett használjunk vajat.



Főétel:

Vajas-leveles pástétom darált marhahússal

Hozzávalók:
hájas tészta
darált marhahús
erdei vagy konzerves gomba
petrezselyem
reszelt hagyma
fokhagyma
töltelék fűszerkeverék
pici koriander
2 db tojássárgája

Elkészítési mód:
A hagymát futtassuk meg az olajon, ezután a hagymát szedjük ki belőle és ugyanazon az olajon pirítsuk meg a gombát. Szerecsendióval, paprikával, vajkrém fűszerrel ízesítsük. A marhahúst hagymás olajon készítsük elő. Két tojásból készítsünk tojáshabot és adjuk a megpárolt gombához. Egy cserépedényt vajazzunk ki és béleljük ki a hájas tésztával. Töltsük bele a húspástétomot és a gombát, majd a tetejét is fedjük le tésztával. Közepesen meleg sütőben kb. 60 percig süssük. Később kenjük meg a tetejét tojással vagy vajjal és pirítsuk meg egy kicsit. Könnyű zöldségekkel tálaljuk.



Desszert:

Császármorzsa

Hozzávalók:
4 dl tej
25 dkg liszt
4 db tojás
10 dkg cukor
8 dkg margarin
5 dkg mazsola
5 dkg vaníliás cukor
reszelt citromhéj


Elkészítési mód:
Készítsünk egy sűrű palacsinta tésztát. A búzadarát áztassuk be, de csak annyi tejbe amennyit felvesz, majd adjuk hozzá a palacsinta tésztához. Teflonos palacsintasütőben keverjük úgy, mintha rántottát készítenénk. Gyümölcslekvárral vagy gyümölcsszósszal tálaljuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template