Gáspár Laci
Énekes
Gáspár Laci lenyűgözte vetélytársait
Népszerű énekesünk kötényt öltött a keddi Vacsoracsatában…
Gáspár Laci eddigi élettörténete igazán mesébe illő, Balassagyarmaton született, szerény körülmények között nevelkedett, majd az iskola befejezése után szakmunkásként dolgozott. A munka mellett elsősorban a zenének élt, basszusgitározott és énekelt, több tehetségkutató versenyen is indult. Az igazi nagy áttörést a 2004-es év hozta meg számára, és idén megjelenik az ötödik önálló albuma is.
Népszerű zenészünk nem vallja magát konyhatündérnek, amit a főzés során többször is alátámasztott. Az előétel készítése miatt ugyanis minden olajos lett, és maga is meglepődött, milyen egyszerű a krumpli hámozó használata.
Laci vacsorája a country jegyében zajlott, ami nemcsak a terítéken köszönt vissza, hanem a vacsora utáni produkcióban is. Az ételek többsége ízlett a vendégeknek, igaz, Schobert Norbi ezúttal is figyelmeztette a társaságot, hogy a panír veszélyes, mert a liszt az ember ellensége, a zsír azonban a barátja. Ottó 8, Norbi és Dóri 9-9, Gabi pedig 10 ponttal jutalmazta Laci főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.
Előétel:
Halchips grill zöldségekkel
Hozzávalók:
• 2 db pontyfilé
• 1 liter étolaj
• 3 db tojás
• 50 dkg liszt
• Só
• 1 db cukkíni
• 1-1 db színes kaliforniai paprika
• 5 szál újhagyma
• szál sárgarépa
A pontyfilét irdaljuk be, sózzuk meg, majd vágjuk ujjnyi csíkokra. Üssük a tojásokat egy nagy tálba, sózzuk meg. Vízzel és liszttel keverjünk belőle sűrű palacsintatésztát. A halszeleteket hempergessük meg lisztben, majd mártsuk bele a tésztába. Süssük kiforró olajban ropogósra.
A zöldségeket is vágjuk fel ceruza vékonyságúra, és kb 12-15 cm hosszúra. Ezeket is lisztezzük be, majd mártsuk a tésztába. Forró olajban süssük ropogósra.
Tálaljuk papírtölcsérekbe a halat a zöldséggel együtt, amit csőpohárba állítunk.
Főétel:
Tüzes csirke szárnyak, kacsamell steak, steak burgonyával
Tüzes csirke szárnyhoz:
• 4 ek csípős mustár
• 4 ek olaj
• 8 ek paradicsompüré
• 4 gerezdzúzott fokhagyma
• 1 ek barnacukor
• fél teáskanál chili por
• 20 db csirke szárny
• olívaolaj
Keverjük össze a pác alapanyagait, a fokhagymát reszeljük bele, majd keverjük össze a csirke szárnyakkal.
Tegyük a bepácolt szárnyakat egy nagy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, majd forró sütőben 170 fokon süssük pirosra.
Kacsamellhez:
• 5 db kacsamell filé
• Olívaolaj
• 1 db narancs
• 2 szál rozmaring
• darált bors
Éles késsel fejtsük le a kacsa bőrét, majd daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a rozmaringlevelekből. Reszeljünk rá a narancs héjából, tegyük egy tálba és csorgassuk meg olívaolajjal és pár csepp narancslével.
Sütéskor forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a kacsamelleket, majd mindkét oldalát hírtelen lángon süssük elő. Tegyük át az elősütött melleket egy nagy tepsibe és forró sütőben tálalás előtt süssük 15 perc alatt 180 fokon készre.
Steak-burgonya:
• 1.5 kg sárga burgonya
• 2-3 gerezd fokhagyma
• Rozmaring
• Kakukkfű
• Pirospaprika
• Só
• Bors
• vaj
A krumplit megkaparjuk, vagy erős dörzsölő szivaccsal ledörgöljük, megmossuk, negyedekre-felekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a tepsit kivajazzuk, de alaposan. A krumpli cikkeket a tepsibe öntjük, megszórjuk a fűszerekkel, közédugjuk a fokhagymát, majd jól összerázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.
Desszert:
Almás-birsalmás pite, Prosecco habbal
Hozzávalók:
• 45 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 db tojás
• 1 db tojás sárgája
• 15 dkg cukor
• 1 pohár almás joghurt
• 1 csipetnyi só
• 1 db citrom reszelt héja
Töltelékhez:
• 3 db birsalma
• 6 db savanykás alma
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• pár csepp citromlé
• 10 dkg cukor
Borhabhoz:
• 5 db tojássárgája
• 2.5 dl rozé habzóbor
• 10 dkg cukor
A tésztához szórjuk a lisztet, cukrot, vaníliát, sütőport, sót, citrom héját tegyük egy nagy keverő tálba, daraboljuk bele a vajat. Kézzel addig morzsoljuk, míg a vaj apró darabokban lesz a tésztában. Utána tegyük bele a tojásokat és a joghurtot. Dolgozzuk jól össze, majd lisztezett deszkán gyúrjuk át.
Egy kivajazott és liszttel megszórt kerek peremes piteformát béleljünk ki a kb. fél centi vastagságúra nyújtott tésztával.
A töltelékhez az almákat , reszeljünk le, majd egy edénybe citromlével, cukorral és fahéjjal pároljuk addig még a levét el nem párologja.
Ha kihűlt a töltelék töltsük meg vele a piteformát. Tetejét szeletelt almával fedjük be, majd olvasztott vajjal kenjük le és barnacukorral hintsük meg.
Forrás: rtlklub.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése